Анди Мъри посочи кой е тенисистът с най-силна психика

Британецът сравни тримата големи, но върна лентата и още по-назад

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кой му иска мнението на това кралско недоразумение. Надали е най-силен психически, когато побеждава. Взе 1 победа на Джокович и пак започнаха да се упражняват за психика. Всички, дори ATP сайта, което е чудо, определят Ноле, като Mental Giant. Този Мъри от допинга през 2016-2017, преди операцията явно има необратими поражения в уменията за анализ. Всеки плаща цена за нечестна игра.

Глупост, видяхме го бай ти джуркович на Ролан Гарос! 6:0 разгром, срам и резил, откъдето и да го погледнеш!

Да, определено Надал, особено като си зареди организма с анаболи... :)

Дришльо!

NNiikkii

Грешка... Григор Димитров е! ;)

Иван Лендъл Тактиката на Лендъл беше, да връща топката в полето на противника и да го чака да сгреши. Нищо друго не правеше.

Тази стратегия какво общо има с психическата устойчивост? По-скоро обратното дори. Ако на силен противник просто върнеш топката, много е вероятно той веднага да те накаже. Затова в повечето случаи добрите играчи гледат да връщат по-дълбоко, дори на силен сервиз. Ключът е да намираш баланса при всеки удар между риска да неуспееш и риска да подадеш лесна топка на противника. Друг е въпросът, че ако нямаш шанс да върнеш добре топка, понякога е по-добре просто да успееш да прехвърлиш, пред това да се откажеш. Виждал съм десетки случаи, в които Ноле успява да върне супер трудна топка и противникът забива в мрежата или аут при уж 100-процентов шанс.