Коментари - Андреев впечатли с нова голяма победа в Турция | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Важното е, че играеш и трупаш опит, харесвам те, защото си сърцато и трудолюбиво мемче. пък голяма, малка победа, брой точки - не е най-същественото. все пак на 17 години си. Успех и занапред!

сори за печатната грешка :(

Турнирът е ITF 15000, най-ниската категория, който не носи точки за новата ранглиста, освен ако не си на финал или не спечелиш турнира. Става въпрос за малко точки и то за ранглистата на ITF. Говорим не за ранглистата на АТП, която е от 700 участника, а за новата по-ниска категория листа. Участието в такива турнири няма да му донесе прогрес, освен опит. Много негови връстници успешно играят в чаланджъри, а не малко от тях и в турнирите на АТП. Ако успее в следващите години да се доближи да топ 150 на АТП, това ще бъде огромен успех. В следващите десетина години не се задава тенисист, който да се доближи до успехите на Григор, за съжаление.Успех на Адриан, но по-добре да си подбира турнирите. Една титла от ГШ при юношите може да му донесе повече позитиви и възможност да бъде забелязан. Не случайно Григор каза, че е по-добре с милиона, даван всяка година от държавата на турнира на АТП да се организират няколко чаланджъра, на които да играят и печелят точки Адриан и други български таланти, а не да участват в подобни турнири. Успех в по-значими турнири на Адриан.

Браво на Адриан! На база на това, което показва до момента, може да очакваме както влизане в топ 50 до няколко години (а защо не и топ 20), така и да си остане извън първите 200 през цялата му кариера (където са всичките ни мъже тенисисти освен Гришо към момента). Всичко опира до мотивация и здрава психика (и здраве, разбира се). Искрено му пожелавам да покаже, че може да бъде сред най-големите!

ГОляма победа е защото: - Андреев е на 17 години т.е. още е юноша. Руснакът е на 32 т.е. мъж - Андреев е на 1700 място в АТП, а руснакът е с хиляда и няколкостотин места по-добре ранкиран от него. Такива победи са рядкост. Поради горните 2 факта, победата е голяма. Сега стана ли по-ясно.

глупост и глупост. Не беше нужно да се абиш. Талантлив юноша, който е в първите на света във възрастовата си група да бие в най-скапните по ранг турнири в тениса 32 годишен провал, не е нищо особено. На седемнадесет години, трябва вече да си готов и да започнеш участие в чаланджъри и квалификации на АТП турнири, за да може, ако искаш да пробиеш в топ сто достатъчно млад и да имаш шанс да станеш топ играч, на 19-20 вече да си завършен професионалист и само да градиш. Да не говорим, вече за Надал и други, които на 19 имаха вече турнири от шлема в актива си.

Какво е "малка" победа в тениса, щом тази е "нова голяма"? Това е спорт, в който има само победи и загуби и няма значение дали са с 6-0, 6-0 или 7-6, 6-7, 7-6. Победите носят точки, точките носят класиране в ранглистата и обратното. Голямо постижение е не която и да е победа, а спечелването на турнир, да е живо и здраво момчето първо по фючърсите, после 250, 500, 1000 и шлем. Голяма победа.....