17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Заслужаваш всичко, мило момиче! Със здраве, щастие и много късмет!!! Безаварийно каране!

Като са решили да и подаряват кола, що трябваше да е най евтиния японски боклук?

Тая свиркаджийка сигурно ще се чука яко.

Верно ще е гъвкава хахаха

Иване, ти си боклук!

Да го потроши с някой непозволен карате-удар, ей? Вече внимавайте и не се закачайте с жена зад волана, че не се знае знае ли се.

Честито, тойота е добра кола. Няма нищо общо със селския фолксваген

Дават и една Toyota?Как не ви е срам бе? И колко правописни грешки в едва няколко изречения?!!!мутрата от октопод е президент на каратето!!!какво повече от туй да се каже! мутри премиери,мутри президенти на клубове,каратета и какво ли не?какво стана със Швейцария на балканите?глупости на търкалета! Държавата на мутрите с най-голямата и нагла корупция в света!Честито!

се осъзна ,че е пуснал нещо много измислено и го спира овреме за следващия път. това карате е пълна пародия на нещата създадени от Фунакоши и Ояма!

Най сладкото момиче,най сладката победа.В япония срещу японци първа и единствена олимпийска титла.Това трябваше да е спортист на месеца и на годината,а не оня травестит дето го интервюират непрекъснато

И сладко духа явно

е това карате? и кви бяха тези ръкавици почти като боксьори ?

Браво на българката че е взела медал.. Карате е Японско- китайска ИЗМИСЛИЦА.... Нещо което са практикували диваците, аборигени- бой с ръце... Китайски и японски ШПИОНИ отиват в чужди държави и им казват че ще ги учат на някакъв бой с голи ръце. И в същото време, НОСЯТ някакви детски филмчета"' Костенурките нинджа"", в които , хората в един град, държава се бият по между си, а през това време, китайците им ЗАВЗЕМАТ държавата.... Главните герой в Китайско- японската пропаганда са Полицаи ( държавни служители за осигуряване на реда при шофиране на кола решаване на спорове ) и китайските нинджи, които уж се бият с голи ръце.. Всъщност, в Китай е имало едно ВЪСТАНИЕ през 1860 г, на някакви китайците практикували ""Кунг- Фу"", но срещу огнестрените оръжия НЕ са направили НИЩО. Карате е САМО за малки деца и за правене на шоу.. В Леката и тежка атлетика, по- късно при работа, ВИНАГИ може да ти помогне наученото... А от ученето на бой с голи ръце, хората може да започнат да се бият така и на улицата, от СКУКА.. България я има, щото сме убивали враговете с ОРЪЖИЯ.. И Враговете СЪЩО нападат с оръжия..

е по-скоро изкуство и философия, а не спорт. Няма много общо с бокса и борбата. Те развиват инстинктивните бойни реакции на човек, а карате тотално ги променя - при него трябва да си отпуснат, обратно на инстинктите ти. Което обаче води до нечовешка скорост на ударите. Работата е предимно върху психиката. Заради това, закономерно, няма да присъства в календара на следващатите олимпийски игри - не е достатъчно атрактивно. Учи децата на дисциплина, характер, етика, гъвкавост и сила без да рискуват травми и да изглеждат като мутри. Спокойно можете да запишете дъщеря си на 7-8 г. на карате. Всеки треньор на детски групи в приличен клуб се съобразява с възрастта им. Каратеките се изпитват на кихон, ката и кумите за всяка степен - "кю", които дават право да носиш и съответен колан. Кихон, най-общо са ударите в карате, ката е бой с въобръжаем противник, а кумите е самият бой с друга каратека - спаринг. Без да си тренирал усилено кихон и ката - няма да ти се получи на кумите. И за разлика от бокса, където за година можеш да блеснеш, ще ти трябват поне 4-5 г., за да станеш прилична каратека. И то ако почнеш като дете или тийнейджър.

Не разбирам, за какво ще трябва да изпълнява шото уке в кумите... това не е художествена гимнастика, за да се оценяват елементи! Същото се отнася и за гедан барай примерно. Точки носяят само ударите, а не отбранителните техники все пак.

не знам какво с еоценява,но като те нападат трябва да се отбраниш успешно, за д а може после да атакуваш иначе си труп! Ясно е ,че всички сте "разбирачи" ми кажете прост отговор на простия въпрос, а не го усуквайте! Не случайно изредих няколко стила..по кои точноправила се играе или си е измислено състезателно карате?

Играе се по правилата на кумите за Шотокан карате До. А при отбраната хич не е необходимо да изпълняваш елементите от споменатите по-горе, които са присъщи за "ката", за разлика от нападателните удари, които трябва да са контролирани с цел да не нараниш протимвника, а просто да го "маркираш". Иначе в областта на тялото може да се влага сила и това бе видно от йоко герито и последвалото гяку джуки за -5-тата точка.

Това исках да чуя, защото ми е много интересно, ако се срещнат бойци от различни стилове какво ще се случи. И защо да не може с блокиращи техники от ката да спреш атака?! Отричате смисъла на блоковете ли? И на катата? Все пак целта е да не те ударят и не става само да бягаш. А защо тогава не го водят направо Шотокан ? Както си има Тае куон до на олимпиадата?!? Ето по такива причини питах що е то карате кумите на Олимпиада. Мерси , все пак отговори нещо, за разлика от цъкащите минуси по навик без да знаят и те защо.

Нищо не отричам! Ако с баскетболна топка не може да се играе футбол, не значи че отричам баскета!!! Идеята на кумите и философията на ката, макар и в един стил карате е фундамунтално различна. Вникни в написаното и ще се увериш, че въпросът ти не е отнесен правилно към "бойната" част на това изкуство.

Тайс, предполагам, че наистина си тренирал карате, макар "шото уке" в карате да няма - има "шуто уке". Другото, с което не си наясно, е правилникът, по който се провеждат състезанията на олимпиадата и всички други състезания по правилника на WKF - World Karate Federation. Тази световна федерация обединява практикуващи от всички традиционни окинавски и японски стилове като Шотокан, Шито рю, Годжу рю, Вадо рю, Рюей рю, Генсей рю, Шорин рю и други, та дори и Киокушинкай (макар от последния стил да не са много). Правилникът е доста различен от този в Шотокан точно заради това, че обединява различни стилове. Затова и е състезание по карате, а не по Шотокан. Всеки стил си има и отделни състезания по свои собствени правила. Хубаво е когато човек реши да дава "експертно" мнение все пак да е експерт по темата. Иначе и аз бих могъл да дам експертно мнение по художествена гимнастика, скокове във вода или хвърляне на гюлле, но ще звуча също толкова аматьорски за експертите, колкото и ти.

Много е сладка жалко че сега некой закъсляк ще се навърти около нея

Отдавна не се бях кефил толкова много на българска победа. Като тренирал карате мога да кажа, че Ивет извоюва красива и достойна победа над много силна противничка. Десетки пъти гледах повторение на йоко герито и завършващото цуки за 5-тата точка. Поклон, Ивет! Ус!

На изплащане?

"Получиха автомобил "Тойота". Един за двамата или за всеки по един?

Back to scool, loser!

Yeah, whatever scool is - ха, ха. Я, провери как се пише училище, бе, winner! Пак добре, че не си написал и looser, де, че съвсем щеше да се изложиш.

Толкова лъчезарно и интелигентно момиче, шампион в боен спорт-рядка комбинация. Да си кара Тойотата безаварийно и да бие наред!