Българите или чужденците - кой носи класата в нашия футбол?

Как биха изглеждали идеални отбори от свои и легионери в Първа лига

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Българските футболисти са т.н. поколение на връзкарите. Има чичко гугъл и ако не ми вярвате проверете какви са татковците на голяма част от днешните ни "звезди" - бизнесмени, има бивш кмет, общински съветници, бивши футболисти, шефове на футболни школи, има и пилот, а в най-лошия случай треньори в ДЮШ... Нито един от бедно, дори от средата класа семейство! Е, как да стане? А чуждестранните "звезди" - отдавна приключили за футбола, плажни футболисти /с известни изключения в Лудогорец/,доведени от меринджеи за комисионни. Това е!

В българският футбол класата я носеха школите. За това бяхме убиец на гиганти, а средните отбори пълнеха гащите на Васил Левски. Откакто нямаме школи и се пълним с посредствени чужденци нямаме класа. Имаме краткосрочни проекти за вземане на част отнаградният фонд на УЕФА. Нямаме нито финансовият ресурс нито културата да повтаряме моделите на първествата с много чужденци, Апропо тези първенства ни най-малко не са зарязали школите си. За всеки чужденц има поне 1000 активно спортуващи деца, които се учат от звездите.

Страшни аналитици сте. Посочили сте някои контузени, чудите се за нападател, а Станислав Костов? Няма значение от кой отбор е, стана голмайстор миналия сезон. Защо, след като Недялков прави толкова силен сезон като бек, го слагате в центъра?

класа в БГ футбола няма- така че никой нищо не носи

първата снимка много страшна!

PEYTSCH

Класата във футбола я носи...парата. Дайте милиони и ... мечката ще играе според тоягата...Имаше случай когато в Манчистер бяха 10 чужди и само един англичанин...

Докато школите ни не могат да изкарват по 1 футболист годишно на ниво няма да имаме класа във футбола си. А посредствените чужденци, с които се пълни А група, са само финансови инвестиции . Купуват ги на килограм с цел да се поддържа посредсвеното ниво и да се вземе нещо от ЕКТ без никаква мисъл за блясък. Междувременно се търси прекупвач, за да се реализира печалба. Това не са отбори а фирми за препродажба и лансиране на чужденци в ЕС.

Наш ли е "нашият" футбол?

Има едно решение - феновете да загърбят А група, докато клубовете провеждатсъщата вредна политика. А читавите клубове да си играят в Б група и да се задоволяват с мачове за купата. Не се вълнувайте за жалките им мачове и те ще сменят стратегията. А бяхме някога страшилище за гигантите. Сега с 3-а чужденци в националния падаме от Косово и правим 0-0 с Черна Гора....

Не виждам нито един Гунди, Котков, Бонев,. Балъков, Сираков и т.н. сред чужденците, нито сред продукцията на школите ни. За 20 години не сме произвели нищо. За 20 години преди да засипете първенството с посредтсвени чужденци произвеждахме по 500 футболисти на средно европейско ниво. И по 5-6 мега звезди от световен мащаб. Цяла една епоха е изпусната. България беше изритана от клуба на големите и индиректно губи милиарди. Да не говорим за лошото настроение на феновете. А вие ми пробутвате думичката с К - класа?!?

TwinDaddy

Много, ама много точно сте описал ситуацията.

Не може да пълниш отборите с черни и да чакаш Национала да върви напред.

Пълни глупости

Имаше стимул към всеки клуб,който даваше футболист към националните отбори,юношески,младежки мъжки

Сборен отбор да направите от чужденци и българи в момента пак ще загуби от Лудогорец. Това е положението. Опитайте!

Не знам кой от мениджърите на който и да е отбор, включително и Б РФГ би разчитал само на наши футболисти ?! Естествено, че Домусчиев е отговорил на всички ни много отдавна на този въпрос, за това и отборът му е шампион 7 години !! Евентуално може да се появи някое от момчетата ни от юношеския или младежкия национали, НО ЗАСЕГА - НЕ РАЗЧИТАМЕ НА НАШИТЕ НАЦИОНАЛИ С НЯКОЛКО МАЛКИ ИЗКЛЮЧЕНИЯ !!

Чуждестранните наемници били само 31,,, % С една дума малко ! И понеже аВИФаджиите са тъпи , съответно и анализът е тъп. ВЪПРОСЪТ Е по колко чужди наемници да има едновременно на терена ? Тогава да питам Домуса боб яде ли ?

Ясно е като бял ден, че нито футболистите, нито тенисистите, нито боксьорите, нито мма-то, нито бандитите, дори нито и бачкерите ни стават за нещо. Добре, че се намират тук таме някой музикант и инженер да не се излагаме пред чужденците.

Кой носи класата на Бг футбола?!?!?!? Хахахахаха българският футбол няма класа

За класа ли говорим.. В ЕФБАТИ футболното ни първенство.. Иначе много класно ни я отвяха националната гарнитура.. В туй спор няма..

Че дава ли някой възможност на българите, чужденците унищожават българския футбол, вече са в националния.

иначе има много таланти сред децата и младежите но никой не иска да ги развива. дългосрочните инвестициии не са понятни на нашите бизнесмени

Дългосрочните инвестици са много понятни на "нашите" бизнесмени и затова не ги правят.

Е как преди 30г. ставаха, пък сега не стават?

Откакто перуци пие БФС, превърна българският футбол в параван за вкарване на африкански имигранти под формата на футболисти.....жалко но факт.

Ставали били, 94-та си беха късметлии. А преди това нищо не бяха.

Тази тупурдия ,че българския футбол трябва да се играе от българи я подхванаха цесекарите и всичко беше с цел да се наложи някакво ограничение та Лудогорец да не може да купува много чужденци.Опититеда се отслаби нянкак си отбора от Разград , стана повод за безумни твърдения ,че видите ли не се дава път на нашите футболисти защото местата са "заети" от чужденци.Ей хора загърбете за миг пристрастията си и трезво преценете има ли кой да научи нашите момчета да играят по добре от опитните им съотборници.Помислете защо на Антон Недялков, Кристиян Малинов,Тодор Неделев и др. никой не ги заменя с чужденци? Ами защото се раздават и са талантливи.Футбола е бизнес,проумейте го най сетне и не го украсявайте с политически популизъм и патриотарщина, а го оставете да се развива по своите правила. И най вече не се хващяйте на думите на бизнесмени, които са се хванали за него с мисълта да се облажат,а на хора които искат и правят реално нещо,бази,стадиони, развиват школите и отбора си.Другото е за простаци и овце ,като тия под мен "Деду" и "Хмм"