България завърши на престижното девето място сред 162 страни на шахматната Олимпиада

Добро класиране за жените, които завършиха с победа, мъжете финишираха с поражение

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Както обикновено добре че са жените, че да има България спортни постижения. Щото ако трябва да разчитаме на мъжете сме за никъде.

Браво, гордея се че съм българин! Малка страна, но със сърцат народ - победител! Много обичам шаха и често играем със синчето. Поздравления!

Имайте предвид, че държавата реално не инвестира в шаха. В детска и юношеска възраст играчите ни се изграждат благодарение на любовта си към играта, работата на треньорите си и средствата на родителите си. След това се оправят сами - всеки по своему. Поради ред причини играхме с изключително млади отбори. Борихме се, направихме запомнящи се мачове, натрупахме безценен опит. При мъжете бяхме шестдесет и трети по рейтинг, класирахме се на шестдесет и трето място. При жените бяхме петнадесети по рейтинг, класирахме се на девето място. Не е блестящо, но е повече от прилично. Поздравления за представителите ни.

Аз гледам класирането - България 63 то място !?

Това 9 то място е само за жените .

Едно време имаше мачове на шахматистите от ЦСКА и Левски. Епичен бе мачът между Бат Бойко и Дучето на първа дъска...... Отделно все още бъдещият премиер Киро Петков загуби от някакво детенце.... Шахматът има почва у нас, така да се каже...

Представянето на шахматистите ни общо взето е слабо-при мъжете е провал/играхме с третия ни състав по сила/ , при жените можеше и да сме още 3-4 места напред/ако бе играла А.Стефанова/

А преди с Антоанета какви бяха класиранията, че не се сещам?