Беглец от Саратов, шпионска история и Руските пет: Отвъд Желязната завеса в хокея

Историята не започва с Фетисов, а само официално пробивът е на 30 март преди 31 години

Обратно в новината

Коментари - Беглец от Саратов, шпионска история и Руските пет: Отвъд Желязната завеса в хокея | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много хубава статия, единствено Могилни не печели купа Стенли с Ванкувър, а с Ню Джърси.

Въпрос на национална политика. В канада хокея е масов спорт. В Русия се фокусират върху елитен спорт, в който държавата, а не обществото играе основната роля. В крайна сметка всички гледат НХЛ.

и да се пеняват розовите капачки: Джоузеф Стиглиц /американски нобелов икономист/: САЩ са хартиен тигър с фондова борса ама фалирала.Друго няма.

Не съм съгласен с посланието на статията,че голямото величие на руските хокеисти на Запад идва след разпадането на СССР (въпреки че сега руският хокей се държи комай само на остатъците от съветската школа). Който помни - помни, койтo не - да гледа срещите от великите двубои СССР-Канада/САЩ/НХЛ през 70-те и 80-те години. Примерно Challenge Cup 1979,особено третата среща (такъв резил NHL надали помни...). За имена и тяхната популярност зад океана на времето - питайте там за Владислав Третяк, за ударната тройки Михайлов-Петров-Харламов (особено Валери Харламов, лекам у пръст!) и Малцев-Шадрин-Якушев, че и не само за тях... Така че няма нужда да се вре политиката където трябва и където не трябва. Особено при днешната пълна дискредитация на "американския начин на живот".

Хокея от преди 30 години ли сравняваш с хокея днес? Той няма нищо общо.

В специален доклад от CRC препоръчаха на WADA да извади Русия от международния спорт до 2023 г. заради доказана манипулация на досиетата на стотици руски спортисти в базата данни на Московската антидопингова лаборатория. От руската страна признаха, че е имало външна намеса в архивите на лабораторията, но обвиниха за това нейния бивш изп. директор Григорий Родченков, емигрирал през 2015 г. в САЩ и превърнал в информатор на ФБР. ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА

Шило

както върви работата, всички страни са извадени до 2023 година.

вицове и хуморески не вярва даже арбитражния съд в лозана който опроверга всичко това.

На руските тролове им стана неприятна статията,че всички велики сАвеЦки хокеисти избраха да играят в цивилизования свят. А че са велики...не го оспорвам - аз също харесвам хокея и още повремето на соца се молех някой ден да ги видя в НХЛ

КПСС БКП!

Че 90% от тия юнаци,останаха да живеят в САЩ и след приключване на кариерата си - не искат да се връщат у кочината

поне един руски хокеист който е останал да живее в гетото ФАЩ.

Буре

Много ми е интересно има ли някой американски хокеист емигрирал да играе в тази пропаднала държава - Русия. Няма нито един. И тия, които сега ми споделят някакви фалшиви снимки на Путин, утре ще се надигнат да ходят в САЩ, кой на бригада, кой да търси по-добър живот. ОБАЧЕ ТРЯБВА ДА ВНИМАВАТ КАВО СПОДЕЛЯТ. НЕЩАТА СЕ ПРОМЕНИХА И МОЖЕ ДА ВИДЯТ САЩ ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН.АЗ ИМАХ ЕДИН ТАКЪВ КОЛЕГА НАВРЕМЕТО. ПСУВАШЕ АМЕРИКАНЦИТЕ НА СТАВАНЕ И НА ЛЯГАНЕ...ПОСЛЕ СПЕЧЕЛИ ЗЕЛЕНА КАРТА И ОТИДЕ В САЩ. ОТ ДОСТА ГОДИНИ Е ТАМ И НЯМА ДА СЕ ВРЪЩА ТУК, НО ТОГАВА НЯМАШЕ ФЕЙСБУК....

ти явно си застинал в есредновекивието .Има ли американци да играе в Русия: към днешна дата американските и канадски хоекисти които играят в Руското пъвенство /КХЛ/ са 56 хокеисти + два поти по толкова шведи , чехи финланди.А това кой искал да емигрира в САЩ -днес в САЩ емигрират остовно араби, латино и негри и почти никой дргу.По скоро обратно-американци напускат САЩ. И неми ги хвали щото пропагандата ти е е пробита: днес в САЩ : 18 млн. са бездомниците, 55 млн. ежегодно чакат на купони за храна защото няма какво да ядат и 102 млн.нямат здравни осигровки.

Ха ха, ти добре ли си? Дори за англичани, французи, германци е трудно да се уредят в САЩ, а в кенефа пРоссия дори от Монголия и Индия не искат да отидат.

Прочетох няколко пъти коментара ти,за да се убедя че съм го прочел правилно. Всичко което си написал е абсолютна 100% неистина.Абсолютно от началото до края. Може на някои да им се иска да е така,но няма лошо да си фантазираш. Отиди поживей в САЩ 1-2 години,да видиш как е устроен цивилизования свят и тогава ела пак да плещиш глупости.

И най интересното е, че дори след дълги години живот в САЩ Ганьо продължава да псува американците. Дори децата му да се родят там и да бъдат и те американци Ганьо продължава, тоест мята псувни по собствените си деца. Няма смисъл да анализираме хората живяли през комунизма и техните промити мозъци. Просто трябва да изчакаме да си отидат от този свят по естествен път.

комунизма ти е изпил малкото мозък.Продължавай да се бориш и не забравяй хапчета.А може и прав ти път към гетото САЩ където от " хубав живот" всеки ден се стрелят по села и паланки.

Не знам колко се стрелят, но статистиката сочи, че в САЩ убийствата на глава от населението са два пъти по-малко от любимата ти евразийска кочина.

А мен пък ми е интересно защо всички който отидоха да работят в чужбина за по добър живот сега бързат да се приберат защото сигурно в България здравеопазването е много по добро от другите страни.

Бързат да се приберат,щото това е епидемия,не се знае утре кой ще е жив и кой умрял. Хората искат да са с близките си в този момент

Това е най-великият спорт в света. Руснаците са големи там.

Кажи за шахмата

И най-великият хокеист се казва Уейн Грецки.