17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Години наред се нагледахме на какви ли не брутални сцени на ринга, някои от които завършват трагично за един от двамата боксьори. Според мен световните федерации (4 или 5 не знам точно колко са) трябва да си съберат главите и да решат, че трябва да променят някои правила, както и това, че съдийте (и в ринга и тези извън ринга) трябва да имат правото да прекратят срещата, при опасност от тежко нараняване на един от боксьорите (отговорността носи сега само съдията на ринга). Бокса е един от най-старите спортове в света, но ... голяма част от зрителите гледат боксов мач най-вече заради самото зрелище и на второ място като спорт. Древноримският поет-сатирик Ювенал е автор на известната фраза „хляб и зрелища“ имайки предвид тогавашните нрави т.е. хляб и циркови игри или по-точно хляб и развлечения. Та вас господа от WBC, WBA, IBF, WBO ... и незанам още какво, зависи решението дали тези хляб и зрелища в днешно време, ще си останат просто брутални гладиаторски боеве. Лек ден.

Бокса не е за деца,трябва да имаш много качества а балгарите ги нямат.да живее бокса.

Онзи другия също е редно да се откаже от бокса ... докато е жив.

Боксът вече не е спорт, а дивашки кютек! Що за идиотщина е това?!?

Трябва да го съдят за убийство по непредпазливост. И така всеки следващ случай. Дано лека полека тези изтрещяни "спортове" да ги свалят от телевизията и да загубят известност.

Нали? :) ..и да вкарат "мъжка" художестена гимаснтика

Да разбираме, че предпочиташ да вкарват мъжете в гроба, така ли?! Защо трябва да буташ непременно мъжете в художествената гимнастика, при положение, че има толкова много други цивилизовани спортове, подходящи за мъже?

Боксът не трябва да се забрани! Само така едни кретени ще пребиват други кретени, иначе не ги знаеш с какво ще се занимават.

Обожавам бокса - спорт за истински мъже. Насинен, ударен, но продъжаваш, умираш, но не отстъпваш и се бориш до край.

повечето не умират ама им трябва някой да ги преобува . а голяма част дето нямат тежки контузии се пропиват

Че то хората и без да са спортували се пропиват :))

да, субаво е да се бориш до край, ама до кой край? И какво ще "спечели"/докажеш след края?

Искам да гледаш как размазват лицето на сина и губи съзнание , а тълпата се празни на зрелището .Сигурна ли си ?

Това е най_зловещият спорт.Ако имам владт ще го забраня.Това са самоубиици,даже има и публика да се наслаждава.Ако на улицата се бият двама така жестоко ,все ще де намери накой да ги разтърве.А тук им ръкопляскат.Извратено.

Всеки спорт носи рискове , професионалните неколкократно повече ..единоборството е заложено в човека, не можеш да го премахнеш а и не трябва . По-добре аргесията да е на ринга, келтката или тепиха отколкото на улицата

то е по-добре ама в действителност половината са си криминалета . при ММА специално, парите са смешни и не могат да се издържат с това

Смешни са парите в България , но тук във всеки спорт са такива с изключение на футбола

Като прочетох статията се сетих за един виц- "Вуте, пиша ти бавно оти знам, че неможеш да четеш бърже". Та и вие сигурно повтаряте за "глухите" :) . Пък може да страдате и от деменция- не е хубаво да ви се подигравам. Сори!

Трябваше да го напишете всичко ТРЕТИ път , за да си завършите статийката , която всъщност е едно изречение , ако е написана от ГРАМОТЕН човек !!!! Доста умни хора ИЗБЯГАХА в чужбина , и това обяснява защо Вие сте още тук !!!!!

Плаща се за брой думи, а не за съдържание!

ДИР СА СИ НОРМАЛНИ

Защо ни занимавате с ненормалници които са излезли за да се блъскат в главите?

Като не ти харесва не чети

Жалко за момчето....да почива в мир....но шофьорите, които се млатят по улиците, без да са спортисти, трябва да се вразумят и да не подражават.

Дир, вие идиоти ли сте? В половината статии преписвате нещата по 2 пъти и си мислите, че сте много изчерпателни и умни ли?

да умреш по свое желание !! не мога да го разбера ?? обичал бокса ????

Този спорт трябва да се забрани, не сме в средновековието.

Много пари се въртят и няма как да се случи. Индустрия ,която храни безброй лентяй , които не искат да работят.

И кои точно са лентяи в тази индустрия и не искат да работят ? Ти да не си песнионер от соца ? - там имаше назначвани наши хора като важни клечки с огромни заплати и привилегии. При капитализма за много пари трябва да си скъсаш задника. Тия дето уреждат мачовече се борят с жестока конкуренция, която не спи. Яко тичане и няма лесно.

БОГ ДА ГО ПРОСТИ ЧОВЕКА