17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Без да искаш ако спънеш нападател в наказателното почти винаги дават дузпа и картон. Понякога не дават , но то е изключение. Еми не щат да му правят изключение на Джокович. Това не е укоримо .

Борката Бекер откакто се пропи и фалира го мъкнат по всякакви мероприятия и студия само и само да му дадат някой лев. Заради тенисиста, който помним. Но като човек си е меко казано със съмнителни качества..

Той направо си го каза в почти прав текст - спри да се занимаваш с асоциацията на играчите, дето е трън в очите на АТР и няма да имаш проблеми :)

Абе...и аз мога да уча Борисчо....да не позволява на разни циганки да му смучат...парите...ама...

...не слуша....

така е...лесно е да даваш акъл, трудно е да взимаш!

Бе, Борисчо много препечен на последната снимка, направо си е като medium бифтек.

Американците много бързо забравиха ерата Макенроу.

Добре, ше му кажа.

Така се работи в САЩ с останалия свят. Особено към народите с достойнство.

Не си прав човече, има достатъчно други основания за обвиняване на НЯКОИ американци с власт - например измамата ковид-19, но точно за този случай не си прав. Има и много принципни американци и точо УС-опън е пример за това - спомни си в 2009г. мисля, как отсъдиха футфот на втори сервис на Серина, която е американка и любимка на публиката(в случай че не знаеш), в решителен гейм на финала срещу Клайстерс(която белгийка), при резултат 15:30, след което тя тръгна да спори със съдийката и в резултат беше наказана с още една точка, с което резултатът стана гейм, сет и мач за белгийката. Аз също много уважавам Ноле и като тенисист и като човек, но това, което направи е наистина достойно за наказание, първо защото това не е лукс, от който да не можеш да се въздържиш, и второ защото е опасно, както показва и практиката в много случаи - подобно Налбандиан преди време си изпусна нервите, и нарита една реклама която за нещастие удари и нарани крака на един от съдиите . Разбира се Новак не целеше това, но и не се стараеше да го избегне - всички сме изпадали в подобни настроения и знаем, че това води до всевъзможни резултати за които после да съжаляваме - Ноле е зрял човек и добре знае това, затова и носи отговорност, а наказанието е с цел превенция - да държи мокро и на ивзършителят и на потенциалните извършители - дано следващият път, когато им дойде подобна лигавщина, се появи и споменът за цената на този лукс.

И да не мислиш, че на организаторите им е изгодно да направят това - сега мъжката част на турнира става съвсем безентиресна, а иначе всички щяха да очакват сблъсъкът Джокович-Тийм, което щеше да доведе до по-голяма гледаемост, повече реклами и повече приходи. А не виждам каква толкова морална изгода да имат от подобна дисквалификация на Джокович, който освен за Косово, не се сещам по каква друга тема да противоречи на световната власт. Те го направиха само за да спазят принципите.

Почти всеки тенисист си е изпускал нервите на моменти. За текущата ситуация направиха от мухата слон. Има толкова много случаи на по-рисково поведение от тенисисти, но само защото се е случило да уцели (със сравнително лека топка!) баж в гръкляна тази съдийка, сега го изкарват, все едно е най-прегрешилият тенисист в света. Не казвам, че няма вина, а че силно преувеличават. То първо се скъсаха да му размахват пръст за турнирчето в Сърбия, без да коментираме, че повечето развити държави в началото подценяваха и се надсмиваха над "вирусчето", а после се скъсаха да го съдят него колко бил безотговорен. Сега пък с този инцидент - нещо, за което не само го лишиха от шанса за много важна за него титла, ами и цял живот ще му натякват, все едно е направил престъпление. Наистина прекаляват. Много хора явно ги е яд за това, което е и е постигнал и сега се възползват от ситуацията. Дано всичко това да го направи още по-силен. Аз лично почнах да му симпатизирам още повече. Дано спечели Ролан Гарос (където, между другото, решиха да има публика, ама нищо - за тях няма проблем, въпреки нарастналите случаи във Франция... двойни стандарти).

въобще не е от муха-слон. трошенето на ракети също не е разрешено точно защото може някое парче да се отчупи и да отлети към някой човек.

Да да, някое парче може да отлети в космоса и да свали някой сателит !

и двамата нищо не са видели още! Наш Геле като ги замаа с хилката по корто и ги погне, че видат тие. И бес тва ги мрази че се го бият и исфрълят горкият. А он се има за звезда разбиаш ли.

Типично за Наглосаксонците.... Като не можем да бием честно, правим пу..ини номера.

Типичен за калпавия космонавт... коментар.

На управляващите АТР не им харесва това,което прави Джокович.Нещо като профсъюз на тенисистите.А той от години говори за по-справедливо разпределение на наградните фондове,за да може тенисистите на по-ниско ниво да имат средства за подготовка.И намериха начин да му покажат,че "ръководят парада".Жалко.

Погрешна посока. Бекер е показал вярната - Джокович да продължи да работи върху собственото си усъвършенстване. В случая, е просто - на Голям шлем, временно изключваш всичко друго. В останалото време, може да се занимаваш и с други неща. Освен това неотменна работа върху самоконтрола. Което важи за всеки тенисист, спортист и изобщо човек, който иска да се развива, т.е. да живее, защото животът е развитието, напредъкът. Застоят, в крайна фаза е смърт.

Абе всички сте големи професери, както си седите по диваните. Давате ли си сметка, за да си сред най-добрите, колко невероятно много труд и хъс се иска! Ама не, неприемливо било да допускат емоции. Ясно е, че трябва да се контролират, ама конкретната случка наистина не беше кой знае какво. Но точно толкова, че да даде възможност на всички да му се нахвърлят.

"Професорът", в случая, е Бекер. Кажи му го. Като знаеш "колко труд и хъс се иска". Да се научи и той. От тебе. Понеже си много отворен.

Този Бекир е поредното зомби. Какви глупости говори. Манипулатори. Още ми горчи от този скандален мач. Пладнешки обир беше този мач.

първоначално да отиде и това предопредели раздразнението на САЩ. След като отиде беше въпрос на време да го отстранят.

Само така можеха да го отстранят и да го бият.