Болид във Формула 1 се взриви и разцепи на две, пилотът по чудо е жив

Съдбата бе с Ромен Грожан в ужазяващ инцидент на старта в Бахрейн

Обратно в новината

Коментари - Болид във Формула 1 се взриви и разцепи на две, пилотът по чудо е жив | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трябва да си много некадърен да напишеш толкова много глупости

Като станат електрички няма да се палят. Отделно защо има мантинели а не бетонни стени с гуми. Така колата няма да се среже на две а ше се смачка. Мантинелата е опасна преграда, желязо в желязо, хвърчат част и и метал. При стена деформационните зони поемат удара по предназначение

Щот не си виждал как гори литиево-йонна батерия :) Тогава тези с пожарогасителите изобщо няма нужда да ходят да се мъчат.

Според нашите "компетентни" коментатори, като Момчи - ейпикса на завоя, това са само 3 литра бензин.

Глупости.Предницата на Грожан премина през мантинелата и разцепената мантинела преряза колата.Мантинелата не трябва да позволява преминаване.На други писти има редици гуми облицовани.Но докато Грожан не излезе се уплаших че ще се опече жив...Ужас...Добре че му няма нищо.даже и ребро няма счупено.Ако не беше Халото мантинелата щеше да му отреже главата.гадна сцена.

Ауу каква ужасна новина от дрогиран журналист

Мантинелата е лошо позиционирана, на прав участък не трябва да се отклонява така, дано да измислят по-добър вариант след този случай. В НАСКАР има специални прегради които поемат удара, а там редовно се удрят с тези овали.

Време е за последна мярка за безопасност: пилотите да карат от бокса с джойстик... Баси тъпата атракция... ако немаш топки не се качвай. Но колата да взима повече решения от тебе, се превръща в гейска надпревара.

PEYTSCH

Мислех че е хамилтън...

Много реваха феновете като обявиха 'хейло' системата, но не за първи път спасява живот на пилот, браво и на стюардите, които реагираха веднага!

Взривил е доооста пресилено. Ако се беше взривил, т.е. да се запали резервоара, в който има около сто литра гориво, щеше да отнесе всичко на десетки метри наоколо.

Попрочети как са направени резервоарите във Формула 1 и тогава пиши, защото яко се излагаш. "Взрив" е невъзможен, това не е старата ти бричка.

много филми си гледал... взрив от гориво няма. просто се пали веднага, както се случи и тук.

"Необяснимо е как Грожан остана жив в пламъците, но най-вероятно основна вина за това има новата защитна система "Хело", която изглежда за първи път спаси човешки живот." Какво имате предвид под "вина" уважаеми журналисти? Трябвало е да загине човека, че да има зрелище или ви липсва малко речник?

думата вина не винаги се използва в негативен смисъл

Думата е заслуга, а не вина . Беден речник.

От араби какво да очакваш ? - кой кретен е сложил тая мантинела напряко на пистата ?

Защо пишете минуси олигофрени тъпи ? Къде другаде има такава мантинела ?

Пробив или теч от резервоара за гориво плюс искри от спирачките дискове е причината за възпламеняването.

Големия пламък беше на няколко метра от колата бе.

Ники Лауда трябва да е преживял такъв инцидент и затова бе обгорен и едното му ухо осакатено. В Индикар са едни от тежките катастрофи, където като заден блъска завъртял се преден, се цери колата и пилота губи и двата си крака.

Това се случи само на Алекс Занарди, недей да се правиш на разбирач, какви ли не инциденти са ставали, но не означава, че на всяко състезание си тръгват половината без крака.

Самият профил на писти, като на стадион за бягане, очевидно е предпоставка за тежки катастрофи.

Чак пък втори живот живеел.Лауда горя 5 мин. в колата,защото беше смачкана,а на този скоростта му беше малка и нямаше проблем да напусне колата.

В момента на инцидента колата се е движила с повече от 200.малка скорост?

Не бе, никакъв проблем, рутинна история, каква скорост, какъв пожар, каква сила на удара, какъв шок ...няма такива работи. Идиот :Д

Въпросът в защо болид от формула 1 се подпали по този начин.

Не е за първи за път,справка Ники Лауда.Имаше искри от спирачките още на пистата,оттам дойде огъня.

Общо колата на Ники Лауда със сегашните. Особено по отношение на безопасност, днешния инцидент е поредното доказателство.

Защото и в болидите от F1 частите преобладаващо са китайски.

Сигурно щоото си тъп.

Защото мантинелата разкъса резервоарите и от искрите....бум.

Защото като се разцепи колата тече гориво навсякъде, не е много трудно да се сетиш

Момче,живееш втори живот !!! Днес господ е бил с теб !!!

Жив и здрав да е Грожан. Втори живот живее. Ако беше припаднал или лошо наранен след сблъсъка, новината щеше да е друга.