17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не споделям. Бих му ръкопляскал ентусиазирано на добра игра, но няма да одобря нито една от многото глупости, които прави на корта. Извън него - да си прави каквото си иска и когато си поиска. Странно, авторът на статията не звучи като фен и заинтересован от тениса, а като по-скоро като фен на антисистемните явления и си е намерил проявлението му в тениса за да ни доказва тези от личните си ценности.

спортът трябва да забавлява (мен, публиката ..) . когато всичко стане само мерене на пари става тъпо...

Извинете ме, но нещо всичко започна да трябва да забавлява. И накрая тая забава и тя започна да става за пари и така е още по-тъпо. Спортът е игра и надпревара. Ако на някой играч му се получава в тази надпревара да забавлява публиката - ОК, но не е нормално всички да започнат да се държат извънредно, екстремно и наобратно за да изпълнят елемента "забава".

Дрън, дрън

Статията е нелепица, да се описва играта на Надал, като “механична” ясно показва липсата на изгледан и половин мач на Надал в последните 12 години. По-добре е да не пишеш и обсъждаш теми, които очевидно не са ти интересни и нямаш познания. Възхвалата на арогантното поведение в спорт, който има традиции и правила граничи с пълна глупост. Не ми хареса нито един ред написан в тази статия. Поздрави!

Невероятен талант! Всичко друго е фалш, лицемерие и зоба на Надал. Писна ни от т. нар. "Трима големи", особено от стареца Федерер, за испанския мангал няма нужда и да споменаваме.

Пищят ли ти ушите? Сори! Още дълго време ще е така! И днес тримата големи показаха защо ги наричат така!

Кирето направи "чутовен" ас на Надал със сервис отдолу. На това изпълнение Матадора не реагира. Просто се премести в другото поле за следващия сервис. Кирето не се и опита да повтори този печеливш удар. Защо ли? - Защото Надал пак нямаше да реагира, но със сигурност публиката щеше да започне да освирква циркаджията. Едни играят тенис и трупат титли от шлемовете и пишат история на този спорт, а други просто се занимават и циркаджлъци ! Разни хора, разни идеали, като го е написал отдавна Щастливеца!

Без нито една титла е този мангал Абсолютен въздухар, но по-жалки от него са, тия които го харесват (като автора на статията)

Най-вярното в коментара ти е, че абсолютно точно си подбрал името си! А що се отнася до тениса, то подобен талант се появява за пръв път в този спорт. След време историята ще го сравнява с Айнщайн във физиката.

Айнщайн има Нобелова награда за физика (след време в историята ще я сравняват с шлем в тениса). Ще почакаме 10-тина години (преди Кириос да е станал "старец" и да ни е писнал) да си получи наградата/шлема Успех на Вашия идол!

Кирьос е напълно наясно че не може да направи нищо значимо , да да избухне на някой мастърс и някой друг 1/2 финал на голям шлем тва му е лимита , а с тва няма как да бъде запомнен и забелязан в ерата на 3мата , ще бъде поредния младок , ама е решил да избере ролята на клоуна и с нелепите си заяжданки с големите , тва е все 1 пинчер да лае немска овчарка и тя да го гледа с пренебрежение , а то да иска да скъса синджира , всеки ще го забележи ама са наясно че е несериозно и нелепо , някой като почнат да ми обясняват колко "откровен" бил кирьос пък другите спазвали няква етика , да му имам откровеноста , кат е толкова откровен да излезе и да каже "мазния некадърник съм на клей и за тва няма да играя на Ролан Гарос" , а не че тениса на клей бил скучен и турнира в Париж бил не знам си къв

Много странна религия изповядва авторът. Предлагам му да напише хвалебствия и за острите зъби на Луис Суарес.

Австралийски грък, няма какво повече да се каже за този човек. Не знам какво толкова се превъзнасят по него - мързелив и сприхав, вечно ощетен и недооценен. Пълно л...о.

Палячо от ромски произход. Да го гледаш е обида за тениса, публикат, феновете, спорта и съперника му

Кирьос е един от невероятните таланти в тениса, спор няма и неговото самоопределение - "не съм достатъчно професионалист", изчерпва всичко, което може да се каже за него на този етап и едва ли е нужно подобно възхваляващо го есе. Тенисът изобщо не е толкова монотнно скучен, както е описан и играчите не са толкова стериотипни. Освен това, да се твърди, че Надал играе "механично" е доста нелепо. Надал играе много силов тенис и е вероятно най-мотивирания от всички тенисисти в историята на този спорт да печели, но той е и тенисистът с най-разнообразен репертоар от удари, тактически ходове, вариативен сервиз и заедно с Федерер и Джокович са най-комплексните тенисисти в историята на този спорт. А мачовете между самите тях, особено в турнирите на шлема, дори на Ролан Гарос, където Надал бие са от такова ниво на красив тенис, което нямам спомен да съм гледал в последните 20 години. За финалът на Уимбълдън, между Федерер и Надал, който изобщо се смята за най-красивия мач в тениса, да не говорим. И колкото да стисках палци за Федерер, накрая Надал спечели, (за мое съжаление), но наистина това беше тенис от друга галактика. Та това са "тримата големи", най-комплексните и едновременно с това най-мотивираните и физически и психически подготвени, а и с най-малко контузии, в сравнение с другите спортисти в историята на този спорт и при най-острата му конкуренция. Инак, таланти има много, такива като Кирьос, но по една или друга причина не могат да се разгърнат или да са достатъчно постоянни или пък се контузват и изобщо. Тези технични отигравания не са негов патент, правят ги и големите. Момфис, примерно е още по-голям талант от него шоумен на корта, но е далеч по-често контузен или психически неустойчив, когато е здрав. Кирьос прави шоу, което го прави интересен и различен, прави скандали, което го вкарва в медиите и създава отношение към него (по-скоро негативно) и прави невероятни неща, когато играе, но е по-скоро разочароващо да гледаш как заради тази неустойчивост и липса на професионализъм талантът му ще си отиде нереализиран. Още е млад, може пък да се промени, въпреки че е прав автора, че такава промяна може да му съсипе мотивацията за игра и таланта, както стана и с наш Григор, който влезе в тениса с атрактивна игра, отигравания, опъване на големите и пробив напред, после стана "дисциплиниран" и "тактически правилно играещ играч", един сезон му се получи и от тогава не може да намери себе си.

Корьос е един обикновен простак, който е срам за всеки един спорт! Той играе единствено и само за пари което си личи всеки път когато стъпи на корт - без никакво уважение към играта, противникът, съдията или публиката!

Поредната толерастка статия колко е забавна черната маймуна. Спортът, и спортистите, трябва да служат за пример на подрастващите, а не някакъв самозабравил се идиот да им внушава, че с наливане до сутринта в някакъв клуб и идиотско поведение на корта, ще станеш велик. Достатъчно такива идиоти има в Инстаграм, че да ги гледаме и по кортовете.