17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прекрасни спомени.. Докато му подаваха блестеше.. После спряха и приключи играта му за жалост :(

Що не напишете статия за онзи злополучен за Бербатов полуфинал с Ман. Сити за купата на Англия в който нашият не можа да вкара поне четири стопроцентови положенив включително две сам срещу вратаря и едно сам на гола врата от два метра..тогава Рууни,който беше на резервната скамейка възкликна ТОВА И ЖЕНА МИ ЩЕШЕ ДА ГО ВКАРА ! От този мач нататък Фергюсън извади нашия от титулярния състав и започна залезът на кариерата му..после го продадоха на Фулъм

40(четирсет) бяха "сто"процентовите положения. А, иначе, тогава не вкара дузпа, което реши купата и мача.

Бербатов ходеше бързо по терена. Защитниците го мислеха за обикновен мивувач и го забравяха. Уникална тактика на Бербо.

Мнозинството фенове, под футболист, разбират глиган. като както бяха Тевес, Руни... За тях футболът е риене, блъскане, дърпане, шутове, бягане като замаян, пъхтене, гледане оцъклен да не знаеш на кой свят си... Това поглед върху играта, движение по терена, елегантност на отиграването, интелигентност, творческо мислене, са си неразбираеми, досадни неща ... Че няма как да харесват Бербатов. Той е уникален - футболист художник. Но не на комикси. За да покаже какво може е необходимо най-вече да има с кого да комбинира. Т.е. някой на ниво близо от неговото. Мисия трудна, ако не невъзможна. Бедата му е, че за него красотата е по-важна от победата. Нещо абсолютно неприемливо в съвременния бизнес футбол. И въпреки това, за половин сезон вкара 19 гола (вкл. хеттрик на Ливърпул) и то без да бие дузпи, и изолирван от съотборниците си, толкова колкото Тевес за цял сезон, с всички дузпи на Манчестър С. и с целия отбор работещ за него. И когато Съра изгони Бербатов, другата година МЮ загубиха рекордната титла по голова разлика. Та той си остава неотделима част от световната футболна история.

Митре показа как се прави футбол на ония дървета, но не беше нужно да се хаби там, беше по-скоро за Испания нашия...

Браво. Митко е най-великият български футболист. При това и интелигентен и скромен като човек.

Много голям. Много. Вместо да гледам на живо мачове на днешните мършляци, наркомани и слаботелесни балерини , си пускам често стари мачове с изпълнения на Бербатов, Стоичков, Балъков, Лечков . Това бяха истинските футболисти. Футбол в България никога вече няма да имс.

Бербатов е един от великите футболисти на България заедно със Стоичков, Л.Пенев, Гунди, Котков, Н.Михайлов, Ст.Петров, П.Жеков, Д.Якимов, Хр.Бонев и още 10-ина други звезди на родния футбол. Най великото постижение на Д.Бербатов е хет трика срещу Ливерпул ( оня гол със задна ножица бе върха.). Така че респект и уважение.

Само не ми е ясно как можеш да се събудиш и вече да мразиш, ако няма кой друг - самия себе си /двамата преди мен/. Бербатов беше и остава най-добрият и и звестен наш футболист редом до Стоичков. При това интелигентен, възпитан и чаровен. Заслужава всички похвали и награди, коит получава. Браво! Дано да имаме в бъдеще още такива футболисти!

Най интелегентен бил Стоичков?Моляяяя!Добър футболист,но абсолютен кретен и с явни хулигански прояви.

Само дето второто десетилетие завършва в края на 2020, а не 2019 :)

Покорил я е, колкото Коврата е покорил световния бокс.

... ама много си прост ! Сигурен съм че не го знаеш и това е единственото хубаво нещо за теб - живее се леко когато си в невидение !

"неведение", не "невИдение". От стб. "ВЕДЯТИ" - знам. Та, "неведението" е незнание, не е невиждане. В случая, толкова много е прост, че не може да знае колко много и затова се мисли за умен и ръси мозък.