Коментари - Детето-чудо не даде шанс на Медведев и се върна на върха в световния тенис | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Явно в следващите няколко години това ще е двубоят в тениса - Алкарас- Медведев.

По-скоро Алкарас - Синър.

Лично на мен Синър ми е доста скучен и еднообразен, та не ми се вярва да е някакъв сериозен претендент. Да, постоянен е, но му трябва и още нещо, което той не притежава....поне засега.

Не е ясно. Зверев, когато е във форма, също играе на топ ниво. Много други играчи също са близо до това ниво и са млади и имат потенциал за развитие, като Руне, Синер, Циципас, Феликс, Рубльов и т.н. Има няколко други младежа, дето са по-назад към момента, но показват добър потенциал. Повечето от тях няма да станат осезаемо по-добри, но има шанс някой да успее и да стане сериозен и траен конкурент. И все пак на твърда бърза настилка, Медведев към момента ми изглежда с най-добър шанс да бъде доминиращ. Но на бавна твърда или клей, Медведев едва ли ще може някога да стане чак толкова добър. На по-бавна настилка някои от играчите, които споменах по-горе, по имат шанс да се противопоставят на Алкарас (напр. Зверев, Синер). Като цяло прогнозата ми е, че на по-бавните настилки Алкарас ще е доминиращ, а на по-бързите ще е сред най-добрите. Така че като цяло е много вероятно да натрупа много седмици като номер 1 и много титли. Единственият, в момента, който има шанс един ден да достигне (или дори задмине) постиженията на Ноле. Но дотогава има мнооооого време, в което най-важното за него ще е да се опази от контузии. Дали ще успее с неговия силов стил на игра, времето ще покаже.

Ако е толкова здраво, колкото Надал - може, иначе и да му сменят кръвта, все ще се счупи, човешкото тяло си има бушони, все пак.

Новак щеше да пречупи прехваления Алкарас. Но демократичните демократи в САЩ пак не му позволиха да се състезава на американските опъни.

Преди седмица Медведев би Джокович. И пак щеше да го бие.

Джокович извади късмет, че Алкарас се контузи преди АО. Оттук нататък, Джокера да свиква че ще е номер 2

Като фен на Ноле ме е яд, че Ноле не участва на тези турнири, защото ако бе участвал, дори и да не ги беше спечелил, щеше със сигурност да изкара достатъчно точки, че да се задържи на върха. Но не мога да не призная колко добре играе Алкарас. Той също можеше да има много повече точки, ако не бе пропуснал доста точки от контузиите си за ATP Finals и AO. Още преди година прогнозирах, че Алкарас има всички данни да се нареди сред великите трима и сега той продължава да доказва това. Ако не беше Алкарас, бих казал, че Ноле с над 80% вероятност щеше още доста време да се задържа на позиция номер 1, но ако Алкарас се опази от контузии, това въобще не е ясно.

Ако Карлитос се контузи и на Джокович продължи забраната , Медведев може някога пак да стане номер едно. Което е добре за тениса. Играта на Алкараз е много по красива от тази на Медведев. И е по-резултатна. Може да не е манекен момчето , но играе добре.