Доживотна забрана и огромна глоба за българка заради манипулирани мачове в тениса

Александрина Найденова бе временно със спрени права, сега санкцията е жестока

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бла Бла Бла. Кажете какво точно е направила.

Тенисът си е перална за пари! 122 турнира, третия от първия турнир бил 97 в шестия турнир, а 174 от деветия- първи в шестия.... А играчите едни и същи.... Хем губиш от десетия, но печелиш едни 450 000 $, а си 69- и.... Мушенгия! И сега българите им виновни. Трябва единоборство, като на каубойски дуел- кой е по- бавен печели калайка в челото и пътуване без завръщане.

Да заминава, шибани чийтъри нямат място в спорта!

ГДБОП да проследи кой боклук измамлив е залагал най-много на нейните мачове и да го опандизи този веднага.

И ще опандизиш някой само щото е залагал на даден мач?

Този клуб е известна тенис агенция за съзадаване на некадърни мошеници в градчето на майните. На пловдивските тенистчета и тенисистки им е в кръвта заложено да мошеничестват. Треньорите от малки първо ги учат на това.

А Тото Грозданов от Варна?

И като са я изключили от федерацията и са и взели правата завинаги как същата тази федерация ще и вземе глобата от 150 хиляди като тази мома повече няма да играе тенис.

Ново поколение спортистка.Срам и позор.

Точно в малките турнири стават манипулациите. Никой тенисист, който играе на най-високо ниво и печери милиони, няма да тръгне да се занимава с черно тото. Залагат тия, които не могат да пробият. В нискоразредните турнири наградните фондове са малки, няма гледаемост и съответно печалби. Някои състезатели през цялата си кариера не успяват да пробият до високите нива на турнирите и се състезават на фючърс ниво. А там, както казах пари нема и затове те действат. Видяли са, че няма да забогатеят от печелене на турнири и си намират друг начин за печалба, докато още могат да се състезават. Залагат срещу себе си. Примерно, че ще има пробив срещу тях в еди кой си гейм на втори сет. И бият няколко сервиса в аут, няколко уж непредизвикани грешки и готово. Или, че ще паднат с 6:0, 6:0 и играят като мухи без глави. И във футбола черното тото е в ниските дивизии и в юношеските турнири.

Точно на фючърсите стават нещата, но тактиката е да не са много нагли. Заложи срещу себе си за 6:0 6:0 и си чао! На тези мачове се залагат много малко пари, а големите пари се залагат на ATP (в Европа, азиатци и американци залагат и WTA). Ta при още първия подозрителен мач, влизаш в уочлиста на провайдъра на букито и на самото буки и почват да следят всяко едно залогче на мачовете на дадения тенисист. Много бързо профила "свевтва" - съвпадение по айпи-та, дивайс-и, имейли, поведенчески характеристики на акаунта на клиента, лични данни и т.н и т.н. Единственото "спасение" е, да мамят с малки суми и не повече от 60-70% от залозите да са печеливши. Лесни пари няма на този свят. Не и за бедните!

Най-вероятно са я спипали по бектрейсването на залозите на нейните мачове. Букитата са много ефективни в идентифицирането на подозрителни залози, а вече се събират тонове данни за потребителите (сериозно нямате си представа колко много знаят за вас). Най-вероятно е залагала директно от телефона или таблета си и доказателствата са безспорни, за да я накажат. Има и много други разследвани, които са виновни, но са достатъчно умни да залагат от устройства, които чисто физически са много далеч от тях и не се идентифицират с тях.

От англо-саксите нищо ново. На Олимпиадата в Бразилия американски плувци отправиха обвинения, че са ограбени на бензиностанция. После, обаче, от камерите се видя съвсем друга картинка. Но, ако не бяха камерите, номерът им щеше да мине. Светът не познава такива негодници като англичаните и производните им.

Ти знаеш ли кои са "англо-саксите" и колко малко имат общо със съвременните американци? Кayн!

Ама се държат по един и същ начин. Каун.

Като чуят за българин се сещат за кражби, корупция и далавери.

Като чуят за турчин се сещат за идиот, манаф, касапин, тъпанар... рЕджеп иВедик.

И как се доказва такова нещо?! Не е спала нощес - загубила е! За доказателство трябва запис как получава парите и трима свидетели, че при получаването са си говорили именно за това, а не че е оказвала особен род услуги например! Западнали тъпанари - наглеци!

Сега ще ти кажа как се доказва - още в момента в който някой стъпи на терена и има залози за негова игра се създава профил, който се проследява. В момента в който някой от печелившите акаунти почне да вади много пари се проследява на кого е. 99% е на самия тенисист, защото те нямат доверие на други а и то не е до доверие :) ще дадеш на някой познат 50 000 долара и чакай да ти ги даде на добра воля За тениситите е много лесно да се проследят. Изключително лесно. По-трудно е за футболистите, че там има залагания дори колко ще пробяга в даден мач. Та когато се установи, че дадени акаунти са спечелили системно при изключително малки шансове се сигнализира на съответната лига. От там вече преценяват дали това наистина е така. Всяка лига си има правила и в момента в който подпишеш с тях се съгласяваш и на феър плей и на всичко. Затова сега от тази лига я глобяват и и забраняват да играе - в тяхната лига. НЕ става дума за завеждане на криминална постъпка.

Ако съм на нейно място тия веднага ги давам на цивилен съд за клевета, гледам централата им е в Лондон - 10 милиона паунда ше им търся минимум, не вярвам, че могат да си докажат твърденията в нормален съд

И няма да мине. Щом е взето решение вече значи положението е зле. 100% е продавала мачове както много други в по-малките турнири но явно няма връзките и достатъчно пари да се защити. И затова са хванали нея, по-малката рибка в големия океан.

Ще мине, логиката ми е много проста - ако тия боклуци можеха да си докажат твърденията с реални доказателства нямаше просто да я наказват с глобички и смешни наказания по устав, а щеше да е арестувана и да чака присъда. А че е дребна риба е вярно, затова се упражняват и на нея, едра риба ще им такова мамата от дела

не се съмнявам в логиката ти, просто тя няма да е първия нито последния случай. ВЯРВАЙ МИ

Заиграла се е с Китайските букмейкъри

Много филми гледаш!!!

Дърт глупак си ти, неразбиращ от тенис.

дет е стъпила булгаристанска сган, само измами лъжи , краджби и поразии.

Е вие нали сте стъпили на луната.

е па и на машкати у путака ке стъпим нема се плашиш глист говнясал

ей така говорят у западна България.

Тя си е тяхна )

Това на Северно македоски език ли беше?

Това е на комплексарско македонски. :-D

въобще не им вярвам на тия, ама хич, като сетя за допинг на руснаците, как не разследват американци, как серена си взима някакви хапчета за нещо си, абе настъпала е някой, или са я докладвали че е прруска или ги е наплюла някъде и прочие. Тая история е бая с бели конци.

Пак се прочухме по света. Много ясно, че не е с нещо хубаво :)

С малоумното племе това е единственият начин на процедиране- шутове,шутове,шутове и демогррафско топене.

Това е по целия свят. Да не ти казвам в турция по малките турнири какво става...Кви пари се въртят

Какви? Кажи едно малко турнирче в Турция смешки.

ето бе отворко...незнам защо се заяждаш но само тоя месец в турция има 4 турнира https://www.itftennis.com/en/tournament-calendar/seniors-tennis-tour-calendar/?startdate=2020-11

Не се ли умори да плюеш толкова години бе гнусен?

Ти пък кой беше?? Помияр-ибрикчия.

За малоумното българско племе което не е разбрало. Правите се на умни ама хич не ви се получава. Такива манипулирани мачове най често са в малките турнири, дали по тенис, футбол, хандбал няма значение. Има няколко букмеъкърски сайта където дават примерно по малки турнирчета но там има и лимит за залагания, затова като има малък турнир във Варна, аз и още 5 човека залагаме по 1000 лв от акаунт и за 1 седмица докато върви турнира си печелим хубави пари.... Това обаче го няма в профисионалния тенис, понеже ако те разберат ще ти таковат МАЙКАТА.....

Умнико, колко пъти ти лично си правил добри пари от такива малки турнирчета. Не си ли? Ама защо? Нали си голям разбирач.

Ти не прочетели какво писах. На всеки един малък турнир където се случва на територията на България има черно тото. И ако се загледаш в много от букмейкърските сайтове ще видиш че не навсякъде ги има тези мачове. И 2019 година имам 35к горница само от тенис мачове.

на кого му дреме?!

След като присъдата и е доживотна,може да не си плати глобата !

не ти е България и системата на вечния длъжник, сельо!

Ами подрбностите къде са? Кои мачове са уредени, кой е платил, как е доказано, за колко пари става дума, кои са другите учасници в тези мачове, кай е спечелил от уредените мачове? Така само наказана, без да се знае защо, звучи доста съмнително.

Тая на хиляда и кое място е кой ще я гледа, че пък да залага на мачовете й....

Явно си много невеж а? Точно в такива мачове се залага много. Само в малките турнирчета стават купуването на мачовете. И да не ти казвам как се хвърлят по 5000лв дневно за мачове от различни профила

Точно на тези мачове става големите залагания, особено при жени. Търсят се възможно най-слаби турнири, по възможност се слага на първата поставена, че ще бие във втори кръг (първи почива) 6:0 6:0 и се слага втори залог, че другата ще вземе гейм. Излиза им сметката. Има и други схеми.

Много лесна схема особенно ако турнира е родния ти град.

Интересно как ли се доказва манипулиране на мачове!? Освен, чрез самопризнания!?

Хванали някаква по-незначителна, а при големите няма корупция.

При големите няма как да има корупция...там те гледат много очи. Обаче малките турнири си правят каквото си искат.

Хахаха - при големите нямало корупция?!?!

По трудно е да има понеже контролът е голям, а какъв контрол на малките турири ми кажи...А и я сподели от топ 100 тенинсист който да е продавал мачовете си.

и никой не ги гледа, защо такива глоби: 150 000?

Щот все пак е престъпление и това не ти е България да те глоби 10 000лв.

Дежурният отговор: на запад да не е България и въпросът приключва. Работил съм в рафинерия на Шел и Аджип. Бедна ти е фантазията, за каква корупция става въпрос, при избор на фирми за ремонти и доставка на обурудване, в областта на автоматизацията. Сигурно и в Брюксел няма корупция и не си затварят очите, а в Щатите, изборите чесни, че няма накъде повече...

А Григор кога?