Джокович е глобен с 10 000 долара за неспортсменско поведение

Световният №1 няма да получи и парите, заработени с победите в Ню Йорк

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

samo John McEnroe moje da napravi praviniyat komentar.

Даже направо да наложат санкции на Сърбия.... Не... На целия Балкански полуостров санкции да наложат, след като го подкрепят

кьорави ли са съдийте,че това беще случайно,а и тая дропла не можа ли да се дръпне при тоя съвсем лек удар,вместо да блее настрани.

че го защитавате .Не само че го махнаха от турнира а трябва тази да го съди. Ами я си представете че сте някъде в парка с малкото си дете и някакав психотрилър като Джоката говори по телефона и се скара с гаджето си и решида го хвърли назад . И удари по главата вашето дете и му я пукне. Това пак е непредумишлено ама нали ще му спукате и неговата глава.

Даже направо да наложат санкции на Сърбия.... Не... На целия Балкански полуостров санкции

i na maika ti sushto

Пука му на Джокера, еврейски скръндзи!! И само гледайте как ще ви отвърне на удара и ще ви го зачука пак!

Ами Кареньо Буста беше започнал вече да му го...

Да бе да, точно така беше. Играе момчето но е много далеч от Джокович

Да и затова Джокович изпадна в умопомрачение и удари топката. Случвало се е да измисля травми, ако нещата вървят зле за него. Предпочита да отпадне с "травма" вместо да загуби.

Отдавна такива съдии не трябваше да има на линиите при толкова много и модерни технологии. Трябва да е като при головете при хокея: вътре - зелена лампа; вън - червена! И няма да има волно или неволно ударени дропли на корта, както и спорни решения. А, че беше неумишлен и слаб удар е факт! Който не е преднамерено-негативен към Ноле би го забелязал. Ако съм на негово място, никога не бих стъпил повече на тоя турнир. Има достатъчно пари, за да си го позволи.

Освен това: дисквалифициран, глобен, отнети му заработените по правилник пари!!! Три наказания за едно (скалъпено!) провинение! Къде е тука справедливостта?

Случайно или не, наказанието е за извършеното! А подобни реакции от негова стрена не са изключение и все някога щеше да му се случи, както впрочем дори Бекер призна!

Аз пък съм преднамерено позитивен към Ноле и твърдя, че ако му бяха направили компромис, скандала щеше да е грандиозен. И не бъди толкова сигурен какво би направил на негово място. Мнооооооого си далеч.

Така е справедливо. Има правила - изпълняваш. Като ги нарушаваш, пак според правилата си носиш последствията. Толкова е просто, ама на българите все не ни удисва - ама било случайно, ама това бил Ноле, ама на Серена била друга глобата ( ама дали е същото правило, кой да знае) и т.н. и т.н. Ами нека се погледнем, в момента има протести ТОЧНО ЗА ТОВА, защото за едни има правила, а за други не. Предполагам тези, които коментирате, че Джокович е несправедливо наказан, подкрепяте протестите, а?

Джокович НЕ Е УДАРИЛ НИКОГО НАРОЧНО. Става дума за случаен удар, който съдиите изкарват умишлен. Това е несправедливото, което вижда всеки нормален човек.

Предполагам правилника не прави разлика между УМИШЛЕНО или НЕВОЛНО. Представи си, че има вратичка, тогава какво би станало ?! Разни "скандалжии" ще се "правят" на ударени. Мога само да предполагам, че точно това правило е от времето на най-голямия циркаджия Джон Макенроу.

Удар е само умишлен удар. Правилникът казва при удар на съдия - да идеш и да му праснеш един десен прав или да му сцепиш главата с ракетата. Или така да се отиграе топката че да свали главния съдия от стола. Това се има предвид в правилника. Не тъпотиите , които ни пробутват. Случайно попаднала топка НЕ Е удар ! При това снимано от безброй камери, че не е дори отиграване, а рутинно движение през гръб за връщане на топката.

Правилно предполагаш. Няма значение волно или неволно. А беше и в неигрово време. Отделен е въпросът, че има много спорове относно това дали е било волно или неволно. Аз изгледах видеото поне 10 пъти и все си мисля, че гледаше точно в посока на лайсмена, а дори да е обратното, дали удар с топката с гръб е правилно

Ще си го премести в другия крачол! Никога не е постъпвал така и не може от един прецедент да бъде демонизиран! Все пак той играе и прави турнирите, не съдиите и персонала. Значи наш хасковлия не трябва да бъде допускан да припари до корт и хилка по тази логика, а?

Би ли дал конкретен пример къде Григор Димитров (вероятно него имаш предвид под "наш хасковлия") е постъплил по аналогичен начин? И още нещо, утре като те бутне кола и на шофьора се окаже, че това му е първото провинение и е станало случайно (защото е гледал през това време в радиото примерно), пак ли ще си го преместиш другия крачол?!

Не само е трябвало да го глобят, но и да го изхвърлят от турнирите поне за година! По Eurosport няколко пъти повториха момента, когато поглежда точно към тази съдийка и запраща топката по нея, абсолютно предумишлено! Преди това със сила запрати топката в рекламните пана и добре, че там нямаше никой! Гамена постоянно с номерата си ни занимава, щом види, че започва да губи я кракът го заболял, я рамото ... абсолютен дебил!

Пак ли ти бе, смегма...

е затова трябва да се внимава какво правиш, щото без да искаш може да направиш сериозен проблем.

Особено, ако си го направил и предумишлено!

Еййй това е българина. Реве и протестира, че за богатите в България няма правила и само се възхищава как е в белите страни, там видите ли е много справедливо - правилата са за всички. Интересно обаче как винаги е на контра, в случая реферката си била виновна. Отделно не е чел и правилника (то Ганьо не е чел и правилника за движение по пътищата) и бърза да сравнява случая със Серена.

Толерастия за негрите и бой по източноевропейците...това беше начина да победят Ноле

Всъщност Джокович сам се победи. Нищо де,той и без това не искаше да ходи там.Та трябваше да му се молят един месец -ще дойдеш ли няма ли да дойдеш.Промениха сума ти работи за да му угодят

kgoranov

Че бе лош късмет спор няма. Но удар в гърлото с тенис топка със сигурност е доста болезнено и не бих искал да ми се случи. Ноле малко преди това пак си изтърва нервите

У вас пред тв няма как да ти се случи. А онази дропла това и е работата и и плащат за да я бият топките.

Наистина ли затова е там? Нещо бъркаш ми се струва - тя е рефер на линията

не ти ли се струва, че след като си съдия на някакво състезание, трябва да си готов за възможни ситуации и да се държиш адекватно. На бокс не се завираш между двамата, може да отнесеш тупаник. На ски не заставаш на пистата, но си готов някой паднал да те отнесе (доста се пада и то с голяма скорост - над 100 примерно), ако си на рали - пак гледаш да не се вреш между колите и си готов да бягаш, ако стане меле. Та козата трябваше през цялото време да е нащрек - за това й плащат.

Значи според теп всички пешеходци са "дропли", щом са стъпили на тротоара и трябва да са готови да ги бутне някоя кола...случайно. Ама много си умен бе д-р Ливайн, лайньо!

Има няколко видеа на случая, отлично се вижда, че преди и в момента на удара Ноле гледа напред и не вижда лайснуъмънката. А тази заспала патица явно не е знаела за какво е там, след като е бляла по чавките.

Бъркаш реферите по линията с момчетата и момичетата които подават топките - правиш ли разлика между тях.

Нищо не бъркам, а ти изопачаваш фактите. Никой не казва че той е подал топката към нея. Аз казвам, че работата й е да следи играта, в момента в който той връша потката играта е спряна и патицата няма задължение да се хипнитизира по страничната линия, а трябва да следи какво става на корта. Топки се връщат постоянно назад, хвръчат и в игрови положения. Защото като не внимава стават точно такива инциденти. Виновна е тя, не играча.

Това е чалга манталитета на новото поколение-само ние сме прави а другите са лоши-така започна фашизма друсани пубери които не четете и нищо не знаете и ще си го получите както много други преди вас

" хипнитизира"-а бе пъпчивко,ти ракета хващал ли си,някой удрял ли те е с топка изобщо но пред телевизоро всички са много големи разбирачи-ТОЙ НЯМА ПРАВО ДА БЛЪСКА ТОПКАТА СЛЕД КАТО ИГРАТА Е СПРЯНА но колкото и да се зъбите тук джоката добре разбра какво е направил и се извини но за вас извинението е невъзможна мисия защото сте с мозък само да пазите равновесие

Дори да не е гледал към лайсмена, я кажи дали е правилно да удряш топката с гръб, без да знаеш къде ще отиде и кого ще учели.

МАЛКО СА , ТРЯБВА ДА СЕ СЛОЖИ НА МЯСТО!

време беше да сложат на място балканопитека, който сам сложи край на кариерата си. дано нашият да се възползва и да не прави подобни изцепки

Потърси Борат в интернет. Търси за картинки. Педала с педалското трико, който ще видиш прилича на теб, сигурен съм.

А Серена дето обиждаше съдията я глобиха 1000 долара и си взе милиончето ...

Дреме му на оная работа на Джокович.

Браво! Молиха го цял месец да дойде да играе,промениха сума ти неща само и само да му угодят на всички прищевки. Сръбския каун най накрая се издъни като типичен балкански селтак

Като ти чета писанието, си мисля за един "типичен балкански селтак", ама не е Ноле. И понеже от намеци сигурно не разбираш: това си ти, драги - завистлив, злобен и мързелив.

Истината боли нали? Що се отнася за мен - нито съм завистлив,нито злобен а още по малко пък съм мързелив. Аз не удрям съдийките по корта с топки

Ако обичаш, цитирай какво са променили в правилника заради него ?

Промениха доста неща с изискванията отностно коронавируса - имаше прекалено много изисквания които не устройваха Джокович(може би и с право) Та заради него ги промениха по голямата част от тях,щото иначе той отказваше да играе и опитваше да навие и останалите да не играят

Помолих за поне един цитат - ЦИТАТ, не свободни съчинения.

Направиха от мъжкия турнир - турнирче, без Ноле, без Рафа, без Маестрото, браво бе!!!!!!!!!!!!!1

A бе той я потроши те го глобили със сума дето съдийката няма да види.

Ха ха ха. Няма да види ли? Бате, това е америка. Вече се търси адвокат който да заведе дело срещу Ноле за няколко милиона. Американците са така. Само да ги докоснеш и започват да се превиват. Съдийката изигра умиращия лебед все едно нож и заби в гърлото а не с топка.

Всеки, който е против инсценировката ковид бива наказан.

Балканския манталитет дава плодове. Това което се случваше на домашния му турнир заедно с хасковския каун не остана без последния.

Ясна работа.е за пари. Използваха го да вдигнат реномето на турнира, иначе никой друг не отиде там и го изплюха като им свърши работа и не му платиха накрая. Аз ако съм на него ще им бойкотирам турнира от тук на сетне или казвам да няма помагачи около мен, сам ще си гоня топчетата.

Що бе? В правилника пише не удряй съдиите. Хората просто четат и спазват правилника. То да не ти е конституцията на България и Тиква насреща дето е чел само една книга и то това не е конституцията.

В конституцията пише ли, че можеш да замеряш полицай с павета, яйца и др.?

Е той се прицели, за да я удари! Как пък не можете да признаете, че Джокович е един от най-добрите тенесисити и имаше кофти шанс.

Точно така и това е същественото - той не е удрял никого. Онази заспала патица се остави да я плясне случайно летяща топка. Прегледай записите отново, отлчино се вижда че Джокович гледа пред себе си когато връща топката. А къде гледа онази ? Организаторите преиграха много и срамът е за тяхна сметка.

Тя е рефер. В момента не се играеше и може да гледа където си поиска. По твойта логика Джокович можеше да си хвърли и ракетата и да я пребие и да каже "ми къде е гледала" Очевидно беше че го нервираха няколко отсъждания на лайнтсмените. Джокович много добре знаеше накъде отива топката - без да се наложи да гледа натам.Едва ли и той е очаквал такова точно попадение