17-11-2017 20-11-2018

Коментари

е феноменален но на срещу краля на клея Рафа няма да му е хич лесно все пак той има много победи над него и се надявам да бие Аймо Ноле!

А някаква настинка явно. Той целият беше като вдървен особено първите геймове. При положение, че разполага с цял щаб специалисти и да излезе в такава състояние работата не е безобидна.

Предвиждах, че на финала ще се срещнат Новак и Григор. Но съм познал само наполовина ....

Травмата не бе на дясната, а на лявата ръка. Играта на Пабло не бе лоша, но не бе и кой знае какво, но Ноле игра на 50% първия сет. Предполагам е пил нещо за облекчаване на болката и вероятно това е, което му помогна да вдигне нивото. Дано Ноле да се чувства по-добре следващия мач, иначе бих заожил на Циципас, който е много стабилен този турнир. Диего също играе страхотно, до степен, че според мен хич няма гаранция, че Надал ще успее да го надвие утре. Не е невъзможно да гледаме финал между Циципас и Диего. Те определено са във форма и имат нужните физически качества, но въпросът е, дали психически ще успеят да бъдат достатъчно стабилни.

Гришо като загуби първия сет се предава ....

Гришо е с характер на манекенка, а Джокович на сръбски четник.

Ех, че сте ... Много са мачовете, които Гришо е печелил, след като е губил първия сет. Освен това всеки тенисист, който загуби първия сет, особено ако той е бил дълъг и оспорван, е нормално да е в по-неблагоприятна позиция. Като чета колко експертни мнения се дават тук, чак се чудя как така пък не се намери друг български тенисист измежду вас, който да ни прослави.

Че не сме ние тенисистите е ясно и е доста тъпо да се спекулира с това, за да се завоалира реалността, че Григор отстъпва преди всичко психически на опонентите си. И не знам да е обръщал мач от 0:2 сета. Да не говорим насред София, насмалко да загуби финала при положение, че водеше 1:0 сетове и 5:0 гейма 40:0. Така че да не се правим на ударени, неразбрали, приятно разсеяни и толерантни, може би. А? Не се сравняваме с Григор, а го сравняваме с Джокович. Ако може и не е много непУзитивно.

Не го харесвам, но Циципас е много силен в момента. Ако се съчетае с травма на Джокович, изходът от мача е труднопредвидим. А, ми се ще да нашока анаболната репа на испанския циганин, лъжлив.

Велик!

Направо на финал, за да тресне и....Надал! Даже има рима - ако няма рима, по....ритни ма! Ако някой има право да говори, да изисква и да се бори за нещо свързано с развитието на този спорт, това са само Ноле и Роджър! Нека сега пак се опитат да му запушат устата! Стига с тази традиционна надмченност, западноевропейските му колеги не виждат ли, че се опитва да се бори и за техните права и интереси?

БОЙ ПО НАДАЛ!

засега Джокович могат да го спрат само със съучастие на съдията , респективоно домакините на даден турнир

И все пак, ако вчера се бе изправил с/у Циципас или Шварцман, според мен щеше да загуби. Травмата доста му пречеше, особено първия сет, но и след това правеше доста непредизвикани грешки.