17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Джоко е луд ама много не знам как въобще ги прави тези работи, но наистина е изумителен! Харесвам и Роджър и Надал, но може би дори и те не могат да се мерят с Ноле! Ще подмине всички рекорди това е невероятен тенесист евала брато! Ние всички като балканци трябва да се радваме и за Джоко и за Гришо и за Циципас!

това,което прави Надал на Ролан Гарос, няма да може да го подобри дори киборг след 100 г.

Всеки си има любима настилка, Ноле е така на Австралия Опен, Фед на Уимбълдън, Надал бие всичко на Ролан Гарос.

явно не следиш много тениса

Федерер 31 финала в турнири за голям шлем 20 титли, 11 загуби Уимбълдън - 12 финала, 8 победи, 4 загуби ЮС опен - 7 финала, 5 победи, 2 загуби Ролан Гарос - 5 финала, 1 победа, 4 загуби Австралия Опен - 7 финала, 6 победи, 1 загуба Най успешен турнир УИМБЪЛДЪН! Джокович 28 финала в турнири за голям шлем 18 титли, 10 загуби Уимбълдън - 6 финала, 5 победи, 1 загуби ЮС опен - 8 финала, 3 победи, 5 загуби Ролан Гарос - 5 финала, 1 победа, 4 загуби Австралия Опен - 9 финала, 9 победи, 0 загуби Най успешен турнир АВСТРАЛИЯ ОПЕН! Та какво точно не разбирам??? Аман от разбирачи!

Ноле е не само личност, но и голям тенисист. Играе разнообразно, шампионски. Браво. Отнеха му шлема в САЩ, сега се опитват да му подценят и лидерството по най-дълго номер 1 , но наистина е голям талант и истински рекордьор.

ВЕЛИК!

Трудно ще му е да оглави класацията за най-много шлемове, но не е невъзможно. Обаче в тази класация за брой седмици на върха едва ли някой ще може да му оспорва водачеството близките десетилетия, стига да успее да се опази от контузии. Федерер не мисля, че е реално да се очаква някога да се качи пак на върха. Така че единственият, който може да оспорва, е Надал, само че Надал е "само" с 209 седмици на върха, та няма да му е никак лесно за наваксване, предвид че вече и той си е на годинки, а има поне 4-5 младежа, дето му дишат във врата.

Ждоката е на два броя и още тази година ще ги настигне и задмине.

А дано, ама мислиш ли, че Надал ще се даде на клей?

Федерер е мерна единица за джентълменство и красив тенис от най-висок клас! Хората го харесват и е нормално да прави повече пари! Но когато става дума за тенис, Ноле му води с 27-23 и в последните 6 мача от 2016 Фед има само една победа, тоест тениса който играе Ноле може и да не е толкова красив, но е ефективен. Да споменем, че Джоката има положителен баланс и срещу Надал! Ако успее да вземе и повече шлемове, ще е безпорен номер 1 за всички времена, чисто статистически.

Играта на Федерер безспорно е красива. До голяма степен, заради едноръкия бекхенд. Но Ноле също е удоволствие да го наблюдаваш, когато играта му се получава. Дори и когато не му върви особено, често успява да изтръгва победи с уникалната си непримиримост и жажда за победа. Сега на АО Медведев играеше по-добре от Ноле, но на финала Ноле показа истински шампионски дух и обърса пода с него. А Медведев по принцип не е от тези с лабилна психика.

ico_all

Федерер и Надал са История за жалост, но в Джоко има още хляб за 2=3 години и най-вероятно ще надмине всички рекорди за мъка на западняците.

За Федерер може да се каже. Най-много още някое и друго почетно участие, но едва ли има реален шанс за голяма титла. За Надал не съм съгласен. Преди половин година не само не показа колебание на Ролан Гарос, но направо размаза Ноле на финала (тогава се надявах Ноле да бие). Така че няма признаци засега да е тръгнал да залязва.

Миналата година докато имаше много малко тенис турнири и Джокович трупаше седмици без игра Федерер заработи бeз да е играл един мач,110 милиона долари,двойно повече от Надал иДжокович взети заедно-/по 30 милиона./ Когато Джокович достигне финансовия резултат на Гения Федерер,малко са доближи до брилянтната изумителна красива игра на Маестрото пишете si,не ми пречите...

Седмиците в който тура беше спрян не му се брояха.

Спокойно може и голям шлем да врътне тази година, западняците ще инфрактясат и ще има велико мълчание :-).

Може и златен шлем, с Олимпиадата ако се състои

Тролската пасмина е в траур.

Джоката е велик! Ако не беше сърбин, досега да са го канонизирали като светец и номер 1 на тениса за всички времена, но скоро и това ще стане, даже и да не искат!!

За тебе е велик, само защото е сърбин. А ако беше руснак, направо щеше да се на сереш от кеф! Представям си, ако той беше бил Надал с 6:0, а не обратното, какво цвилене ще настане!