17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Толкова много пари печелят ,и пак са недоволни ,а какво да кажат обикновените хора ,които се блъскат за единия хляб.

За този огромен труд и успехи те получават заслужени финанси и,а за труда на ,,обикновенните "хора получават адекватно заплащане.Аман от неграмотни ,озлобено комплексарски.

аз не разбрах какви точно права на играчите защитава тази нова организация? Кои права са им нарушени? За какво реват, какво искат, какво не им е наред? Малко пари ли печелят? Ми такива са наградните фондове - само 3 млн. за победителя от Голям шлем турнир. Ако му се струват малко, да е станал футболист и да взема заплата като Меси. Или голфаджия, или баскетболист в НБА. Ако има тенисисти, които не печелят достатъчно, значи не са достатъчно добри. И при другите спортове е така. Ако календара му се струва прекалено натоварен, ми никой не го кара насила да участва в толкова много турнири. Всеки сам си преценява в колко и кои турнири да участва според ранкинга си. Та не разбрах, каква точно е целта на тази организация? Четох преди, че искали да правят нещо като пенсионен фонд за тенисисти. Че кой им пречи да се самоосигуряват, да си внасят здравни, пенсионни и други застраховки?

Като не разбираш що дръндиш простотии, изобилно. Запознай се, разбери...

айде, като си толкова запознат, обясни, без да се сопваш а? И не разбра ли, че въпросите ми са риторични? Тия разглезени тенисистчета са се взели много на сериозно. Да си сменят професията, като не им отърва. И без това в тая ситуация на пандемия се видя кои са нужните и кои ненужните.

Нещата са прости - Джокович и тези с него искат по-справедливо разпределение на парите в тениса. Не мафията АТП, да обира каймака. Да дели с първите 3, 10, 100. А, останалите 1000, които са основата на цялата пирамида да се борят за оцеляване и особено сега, в кризата. Оядените дебили на върха или не си дават сметка, или не ги интересува, че така унищожават тениса. Няма откъде да дойдат свежи попълнения в топ 100. В близко бъдеще.

Айде бе, нямало от къде. До сега от къде идваха? Ами това би означавало да се увеличат драстично наградните фондове на второразредните и треторазредните турнирчета. Ама това зависи от приходите и от спонсорите. Наградните фондове на АТП турнирите са толкова високи, защото има гледаемост и приходи. Кой ти гледа чалънджъри и фючърс турнири, че да се генерират достатъчно приходи за наградни фондове? Нали, когато жените искат изравняване на наградните фондове с мъжките, ревете, че женският тенис не бил интересен, нямало гледаемост и съответно парите са по-малко. И затова няма как и да получат, колкото мъжете. Аз съм жена, но приемам това икономическо обяснение. В края на краищата, за да платиш на някой, първо трябва да изкараш парите, нали? Та пак питам, как да плащат повече на някой тенисист извън топ 300, който не генерира такъв интерес, както някой в топ 50 примерно? Това е все едно някой футболист от 6-та глуха английска дивизия да иска заплата, колкото на някоя звазда от Премиър шип? На какво отгоре? Та и в другите спортове е така, елитните състезатели получават милионите, тези от по-долните дивизии получават трохи. Това е положението. Да са станали и те по-добри. Който не генерира такава гледаемост, че да си заслужи хонорара, няма право да реве за повече. Дори и в бокса тези в тежката категория получават десетки милиони за бой, а тези от леките категории трохи, в сравнение с тежките де. И във всички професии е така, по-добрите специалисти получават по-високи заплати. Не и в България де, за нормелните страни става въпрос. А кризата е за всички. Един барман или сервитьор, който си загуби работата не е по.маловажен от един тенисит от топ 1000. На тях някой дава ли им даром пари? Е, има обезщетения някакви от бюрата по труда, ама и тенесистите да ходят там. само, че не са внасяли осигуровки. Който иска пенсия или застраховка за трудни времена, си внася и после получава. такова е естественото развитие на нещата.

"Но с ново правило, което са приели тази седмица в ATP, ние нямаме право да сме там, защото членуваме в новата Асоциация. Това е доста разочароващо."" Трябваше да очакваш, че веднага ще има "ново правило"

Щом им клатиш клона на 50-годишните лапачи в тениса, лошият ще си ти!

Тенисът е толкова комерсиализиран, че едва ли някой ще му обърне внимание.

На номер 1, ако събере няколкостотин играчи, от топ 1000 няма да му обърнат внимание!

от квартална градинка ли ще ги събере и как мислиш,че ще стане да се дават пари на всеки който е хванал ракета но не може и сет да победи......айде бягайте У ЛЕВУ и като се научите да играете тогава някой ще ви забележи а до тогава требирайте

Ноле, всичко и навсякъде се управлява от корумпирани и алчни кретени, на които не им пука грам за спорта и спортистите.

Недал и Федерер, барабар с алчните кретени. Не е изненада.

да бе,само сръбчето е чист като сълзица защото не го познавате-гледайте какво върши баща му за сина не питайте

А защо трябва да ми пука за безделници, които са станали милионери като цял живот само са играли на топка. МРЕТЕ, БЕ!

ми стани и ти, като е толкова лесно

Явно имате нужда от психиатър или сте комплексар,които повечето драскачи тук.Или сте толкова неграмотен,че не знаете какъв огромен труд стои зад тази игра!