17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да, на Уимбълдън ще има нов шампион - висок и с руски гени;) А Циципас ще загуби финала на АО от Джоковоич.

Аз съм за Медведев. Харесва ми интелигентната му игра въпреки че има още опит да трупа. Мисля че скоро ще е номер едно.

Реално, точно АО е най-силният турнир за тримата големи, след като са си взели хубава почивка и са се възстановили. А Джокович и Федерер имат общо 13 титли от него, включително и последните пет, като от 2006 до сега имат са дали само две титли на друг - една на Надал и една на Вавринка (все от големите и стари кучета). Най-непредвидимият турнир от шлема си остава откритото първенство на САЩ, където е най-шарена картината с победителите от последните десет години - Дел Потро, Мъри, Чилич, Вавринка, т.е. всички играещи тенисисти, извън тримата големи, които имат шлем са пробили точно там, а и тази година Ноле беше аха, на кантар. Просто е много напреднал сезона и тримата големи, ако не са в оптимална форма и имат каквито и да е колебания, шансът на по-младите и натрупали опит и самочувствие през годината става по-голям. Не случайно тази година точно там Григор се завърна в големия тенис и победи Федерер. Така че, ако има смяна на караула, вероятно е да се случи точно там, но ей го де е януари - ще поживеем ще видим. АО, Ролан Гарос и Уимбълдън е твърде сложен за "младите", защото там има по двама фаворити от "старите", а и третият стига много напред и да ги биеш в поредица е още доста трудно.

Да, да, ама не - както се казава! Всяка години едни и същи пророчества и на следващата година пак само трима обират Големите Шлемове! Точно финалния мастърс не е никаква индикация нито кой е най-добрия през годината, нито кой ще е най-добър през новата! Края на сезона е, тези които са играли най-много финали са изморени, контузени, а тези всъщност са тъчни "тия тримата". Формата на турнира е странен, може да се правят сметки. Сигурен съм, че ако Медведев не беше клекнал на Зверев и Надал беше продължил напред, шамиона щеше да е друг! И този турнир създава един голяма проблем на играчи като Григор, Зверев ... ще видим как ще е и с Цициапас - големи очаквания, при Циципас и големи закани, които като не се сбъднат Януари и Февруари след срив ... понякога и тотален!!! Та, в тениса пилците не се броят на есен ....

И за щастие не е селяндур станал повод за "гордост"!

да е разочарован Федерер като е на 38 и е с 4 трофея и третия по кинти за момента?!?

Поздравления за статията, но все си мисля, че всички надценяват Мъри твърде много единствено защото е Англичанин (Шотландец). Не виждам с каква игра ще се опълчи срещу стила на игра на големите форхенди на Тийм, Циципас, Зверев или непредсказуемите Медведев и Берентини. Мъри е като куче с кокал, но точно там има още 2 по-големи кучета от него и това са Джокович и Надал :Д А от Федерер, не очаквам да участва в повече от 3-4 турнира : АО и РГ със сигурност + още някой Мастърс преди олимпиадата, а след нея Уимбълдън и евентуален край в Базел.

Уимбълдън може да е след олимпиадата, само ако олимпиадата е зимна!

Жалко, че Гришо не се нарежда сред тези. Дано успее, да ни порадва малко повече

Добре на паписана обзорна статия, за което поздравления на автора! По принцип, обаче, точно този турнир е много слаба индикация за близкото бъдеще. Видяхме какво стана с Димитров и Зверев след триумф в Лондон - само ги обърка. Взеха много пари и ги вложиха в треньори с големи имена и съмнителна репутация. Особено Зверев - Лендъл го върна поне 3 години назад. Отгоре на всичко и петимата “млади” се молят да не срещнат Киргиос в ранните кръгове на шлемовете. Според двама от най-интелигентните хора в тениса днес - Янко Типсаревич и Лари Стефанки, Анди Мъри ще спечели поне още една титла от шлема и то преди някой младите.

При Григор поне, ясно се видя, че не трябва да има треньор на главата си и да играе волно, и свободно. Той, като добро момче, вероятно е прекалено изпълнителен и това го гипсира. И този психотерапевт, австралийския, при който ходи, също може да се окаже повратната точка за реализиране на огромния му потенциал. За радост на малцинството нормални в България и многобройните му фенове по света.

Старите кучета ще оберат всичките шлемове и следващата година. Не знам как се стига до генерални обобщения след един турнир, в който тенисът е подчинен на шоуто, на мачове във формат 2 от 3, на някакви групи, сметки с геймове и пр. Този турнир е за печалбарство и парлама. На турнирите от шлема принципа е един - ЕЛИМИНАЦИОНЕН иформатът е 3 от 5. Взимаш турнира след като биеш 7 мача. Няма групи, няма сметки с геймове и други измишльотини! Да припомним, че победителят Циципас бе обърнат от Надал в групата! И да припомним, че този турнир преди три години бе спечелен от наш Гришо. А после какво стана? -Вместо чакана победа в шлемов турнир се свлече до №78!

Верно е, че стана малко по-интересно от преди. За мене, обаче, е най-интересно, а и е най-труднопредвидимо представянето на Григор, през новата година, с това, което показа в Париж. Ще изразя съжаление и за Кириос, че не се захване мааалко по-здраво с тениса.

Новият шампион идва, и това е Гришо!

Ха дано!