Грациите ни с 6-о и 15-о място в многобоя

Рускинята Дина Аверина защити абсолютната си световна титла

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Златни са Златния ансамбъл от 2010 до 2016.Златен е защото имат абсолютна световна титла чакана цели 18 години.Първите абсолютни световни шампионки след ерата на Нешка Робева през 2014-та.Златни са защото са и европейски шампионки..за това е златен този ансамбъл,който взе бронзовите медали от Рио 2016.За по просветените на Олимпиадата даже завършиха с еднакъв резултат със сребърните медалистки.За тези 8 години са спечелили 81 медала от Световни и Европейски шампионати ,7 пъти са абсолютни шампионки на Световни купи .Имат и вицесветовна титла от 2015-та..може още да се изброява.Успех на новия ансамбъл и нека те станат наистина златни момичета-Световни шампионки, днес като предишния ансамбъл не случайно наречен Отбор-Епоха.

Цяло чудо е, че взехме сребро в отборното по художествена гимнастика. И това не бива да заслепява ръководството на федерацията. Според мен Катрин Тасева не бива да участва на олимпиадата. На терена тя изглежда като жена -старша възраст. Тежка, тромава.....Видяхме италианките и другите момичета какво могат и какви данни имат....На следващото съзтезание направо ще ни отвеят...Пак според мен трябва да се помисли както за музиката така и за хореографията на съчетанията...Запомнихме чуждите успехи на фона на български песни Амбициите наистина са хубаво нещо,нооо в залата са нужни професионалисти и професионален подбор на момичетата

Мераците са едно, реалностите друго. В художествената гимнастика меракът ни е да се мерим с Русия, а реално не можем и с Италия, и с Беларус, и с Израел. Не разбирам от интригите в този спорт, но мога да изкажа мнение, относно визията на състезателките. Как ще се мерим с Русия, като още при подбора на гимнастичките, които избираме да се развиват като основни състезателки, има фундаментална грешка. Вижте фигурата на Солдатова, вижте тази на Тасева. Не можеш да правиш елитна художествена гимнастика с гимнастичка, на която краката и над коленете се трият един в друг. Това не е спортна гимнастика или акробатика и обемните бедра са явен недостатък, който не може да се компенсира от трудност на съчетанието и безгрешно изпълнение.

По прицип е вярно, но Кабаева също не беше от най-слабите.

Не "златни", а тенекиени момичета! И какво правим сега с пенсионирането им? Много пиар и фанфари на повлеканата илиан, резултат - нула! Другите не се умоляват, само нашите, така ли?

1во място: руска еврейка 2ро място: израелска еврейка

е, и? важното е, че няма българка, пък дори и да е българска еврейка!

България още пази мантрата, че руснаците и рускините са непобедими и на война и в спорта. Руската еврейка Дина с нищо не беше по добра от нашата Катрин, но мантрата сработи, другото наше момиче Невенка се оплете в лента и бухалки като пиле у кълчища..горкото..

Нашите момичета вече не са златни, отдавна не печелят медали, а като голям успех се приема класирането им в десятката. Госпожа Свиркова трябва да бъде позорно изгонена от този вид спорт, защото спекулира с доверието и е мега некадърна. Проста путка, която се хвали с това, че Свирков и докарвал по неколко оргазъма наведнъж..

ко каза, ко?

Илияна - идиотка засмяна, тази пичка е невероятна невротичка. Свирки може тя да прави, но гимнастиката трябва да забрави...

Идиотияна Свиркова да върви по дяволите, да се маха от погледа на българския народ, нагла, проста и нахална мегаломанка...

България още пази мантрата, че руснаците и рускините са непобедими и на война и в спорта. Руската еврейка Дина с нищо не беше по добра от нашата Катрин, но мантрата сработи, другото наше момиче Невенка се оплете в лента и бухалки като пиле у кълчища..горкото..

крясъците на Илияна са много шум за нищо, организацията вероятно е перфектна,щото там тя не работи сама, но класата на нашите скоро няма да се подобри, видяхме че другите са много напред, а рускиините бяха брилянтни, но ние останахме извън класацията в индивидуалното, а ни даваха едни надежди без реално покритие

Съгласна съм, че Нешка Робева е ненадминат треньор. Това, което тя постигна .... вече 20 години никоя треньорка не може. Защо ги наричат "златни момичета" .... не е ясно. На Олимпийските игри бяха с бронз, сега в многобоя със сребро. Гледайки състезанието, наистина цялата настръхвам при съчетанията на рускините. Определено са много по-добри, по-точни, по-артистични. А и оценките им са с единици по-високи. При новата система на оценяване вече нещата са различни. Оценките им са справедливи.

Малко ги бъркате нещата. Сребърен е измисления медал в отборното класиране на индивидуалните състезателки, сега. В същото време не взеха нито един реален медал. А бронзът от Рио си е съвсем реален за ансамбъла ни, тогавашния. В многобой. Сега предстои състезанието при ансамблите, там са ни надеждите.

Нешка е без грешка. Благодарение на Нешка, България бе световен фактор в художествената гимнастика.

С това “златни момичета” - отдавна го няма това поколение. А Раева, не е Робева.

Жалко за труда на момичетата, но когато във врата им, преди да излязат на подиума ти крещи обезумялата от ярост и отчаяние Раева, няма как да играеш за публиката и за спорта!!! Това "изчадие" в стремежа си да ползва за лична изгода и облага една федерация и цяло министерство в лицето на куция кон Кралев е за прокуратурата и да прави компания на Лидка - бирмата от Перник!

Разочароващо представяне. Стана ясно какво е нивото на подготовка - далеч от шампионското ниво. Съчетанията на нашите момичета не могат да се сравняват по трудност и оригиналност с тези на Израел, Италия, Украйна, а за Русия да не говорим. Изпълнението - посредствено. И на този фон - радостни възгласи от коментаторките - колко сме позитивни, колко ни се радва публиката и бившите шампионки ни станали на крака. А медалите - о, те не са важни, стига ни да участваме. Е, с такъв "позитивизъм" далеч няма да стигнем. Това при Нешка нямаше как да се случи, нейните състезателки излизаха само за победа. И им се получаваше.

Невяна Владинова е страхотна мацка . За мен е номер едно . Схваща ми се дясната ръка и средният крак при всяко нейно изпълнение !

Докато Илиана Раева нахъсано оспорваше методите на Нешка Робева , в Русия приемствеността между различните поколения треньорки и гимнастички даде наистина златни плодове.Да, Робева е била перфекционистка, но сега вече стана ясно, че е била права. В момента перфектни са рускините, а българките биват задминавани и от школи, които не сме слагали в сметките си.Нашите момичета са наистина чудесни, но очевидно съчетанията им са с доста старомодна хореография, макар и трудни.Време е за промяна и поемане на отговорност и в този спорт.Твърде много усилия полагат момичетата в залите и им трябва някой, който има не само претенции, но и възможности да ги изведе до медали каквито заслужават.

Добре, че беше Ирина Винер, да каже, че се е учила от Нешка Робева. По-младите не знаят, че основите на съвременната художествена гимнастика бяха положени през 80-те години от Нешка Робева. Колко трудно беше тогава да се пребори със консерватизма, и какъв отпор имаше от страна на рускините, които не приемаха нейните нови елементи и трудности в съчетанията. Но тя успя, с цената на много труд от нея и нейните момичета. Много, много труд. Сега се вижда, че си е струвало, но го оценяват чужденците, и те ползват нейните методи, а ние - методите на г-жа Раева.

Леко отклонение от темата - помните ли Артьом Дзюба как козируваше при вкарване на гол ? Сега и това момиче от снимката . Дълбок респект към тези спортисти , приемащи първенството и като кауза , а не само себедоказване и лични премии . Дисциплина , военна дисциплина и себеотдаденост . И резултатите не закъсняват . А черните спортисти танцуват някакви странни гърчове при успехи ... Просто сравнявам . :)

... По критериите на Мадам Сиракова това е небивал успех на "златните" момичета!Сигурно скоро ще я видим да хълца от радост по телевизията...

Невяна е супер мацка . Може ли да поиграе на уред бухалка с две топки ?

Няма оправдание. Да идват новите надежди.

Добре да дойдат и какво? То трябват и свестни треньори, хореографи и т.н. И най-важното ..без протекции, връзки и лични финансови интереси. Това всичко не знам как ще стане.

Постоянно се говори за “нашите златни момичета” . Колко да са златни с 6-то и 15-то място ?