Гробището, наречено бокс: 12 смъртни случая за 8 години

Припомняме си трагичните съдби на бойците преди Дадашев и Сантиян

Обратно в новината

Коментари - Гробището, наречено бокс: 12 смъртни случая за 8 години | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Босът е като аборта...и един црой може да е фатален...

Никой не ги кара насила. За тях това е социален лифт ... или хоби. И за двете се плаща ...

Професионален риск, за сметка на това печелят добри пари от този спорт, някои и милиони.

Печели...милиони...но умира....и по добре без милиони..но жив..

съпругата му ще съди рефера, защото нито веднъж не е отишъл при мъжа й независимо от броя на нанесените удари и не е извикал лекаря да дойде на ринга за преглед. Пожелавам й успех.

руската федерация по бокс ще съди организаторите на мача.

Много е просто! Махат им ръкавиците и готово. Тогава такива зверски удари с все сила в главата няма да има. Е няма да е толкова атрактивно, но и няма да има убити по особено жесток начин. Само обезобразени и грозни и повече счупени кости от кокалчетата до китките.

където има пари, че и 300 версии на световен боксов шампион, ше има и смърт. парата иска зрелище докрай, не полумерке. със симулативна игра тълпата не остава доволна. това и древния рим го е доказал!

В аматьорския бокс бяха решили проблема за поне 25 години(аз толкова помня), през които имаха каски на главите. Освен това има категории, има и ръкавици. Биха могли ръкавиците да са и по-големи(повече унции), но не са. Странното е, че съвсем скоро в аматьорския бокс отмениха каските при мъжете ... Иначе това е спорт за тия, които го харесват и имат желание да го играят, не е въпрос за пари, а за ЖЕЛАНИЕ. Мъжки спорт, рисков, не е за 'мъжки путки'. Който не го харесва, да не гледа, да не играе, да не коментира. За тия последните -- има гей парад.

Ами ходи се бий и се прави на голям мъж....и рано или късно ще имаш проблеми с мозъка....и край...пък аз съм гей според теб но жив...

навремето бяхме сила и там. но и спортът беше с правила. протестите - към федерациите и спонсорите, лапачите на големите пари.

не знам какви са ви източниците.

Айде почна се -хора умират заради животинските страсти, а добре колко човека са умрели от спин водени от животинска страст, колко десетки милиона?Да забраним и секса.Боксът иска и учи на смелост, умения, атлетизъм това е спортът в който е забранено да удряш под пояса, което е нарицателно за нечисто поведение в живота, забранено е и да се удря в тила в него си сам срещу противникът си не сте десет срещу един или бомбардировачи срещу цивилно население.Да забраним и войната щом боксът е международен проблем.И Формула 1, хокей на лед , ски скокове, защото това също са опасни спортове.

колко пари се перат тука не е истина!

Алпинисти има много повече загинали,но никой не говори за закриване на алпинизма .Така е и с бойните спортове. Това са рисковете на професията. Миньори като загиват,ще закрият ли рудодобива. Хайде моля,без сантименталности !

Те са си парче самоубийци. И на тях ли да им берем гайлето?

И това ако е спорт , то задникът ми е ...зелен!?

Твоя не знам, ама тоя на майка ти от толко шибане стана червен :)

Да им сложат каски, като на аматьорите. Отделно май по-меките ръкавици, водят че не си наряват сами ръцете толкова и почват да удрят по-силно. Хем е предпазно, хем не съвсем. Може да въведат, че ако до някой рунд съзтезател има голяма преднина, да се прекратява мача с технически нокаут. И други подбни правила.

Luna0102

Ако бокса беше безвреден, шампионите нямаше да получават големи пари. Да вземем Кличко, двамата заедно имат над милиард- кои двама шахматиста са толкова богати?

Грешиш ! Шахматистите взимат същите пари !

Най-много починали са руснаци! Те са слаби и недъгави и затова мрат толкова лесно! Слаби и безполезни!

Имат най-силен боен дух - бият се до последно, не се жалят. Не са жалки джендърчета като тебе - с бръснати краченца, гелосано бритонче, и винаги подмити и смазани отзад...

И с по една качка от буркан на рамо, нали е майор.

Да ти кажа, че до едно време ме дразнеха простотиите ти, но сега просто ме избива на смях и искрено те съжалявам! Толкова бедна мисъл, такава липса на въображение и такава стръв да пишеш по всички теми едно и също! Ако не си психар, трябва да си малоумен!

Боксът е регламентиран "кървав спорт" , излизаш на ринга с ясното съзнаие че може да ти е за последно. Има далеч по страшни неща от бокса , да отидеш например на дискотека у нас и да срещнеш пияни и дрогирани батки търсещи да пребият някой - определено ще си изтеглил късата клечка.

Няма никава логика бокса да се нарича спорт.

Що за потресаващо лицемерие?!? Светът бил потресен...! Боксът трябва да бъде забранен, защото е вреден. Защо мозъкът на човек е поставен най-високо? И не само най-високо, ами е поставен в специална кутия от здрава кост! Именно, защото е най-важният орган и ТРЯБВА ДА бъде пазен. А малоумните боксьори се млатят в главата като хамави, причинявайки си безброй микро, мини, средни и големи мозъчни сътресения! Смъртта е крайният резултат. А всички други съпътстващи заболявания, причинени от травмите по мозъка?

А скиори колко, велосипедисти, алпинисти... Не съм фен на бокса, ама ... всеки човек е безценен.

Тъпанарско зрелище за комплексирани завършени идиоти. Страшна скука.

По-големо зрелище от тва да чукам майка ти нема, прав си :)

Това го написа от позицията на боксьор, нали? За да потвърдиш написаното от онзи, когото репликираш, навярно.

В България от катастрофи ,за 8 години са загинали 800 човека,тук за 12 човека се прави проблем !

Не точно. През 2011 — 657 През 2012 — 601 През 2013 — 601 През 2014 — 661 През 2015 — 708 През 2016 — 708 През 2017 — 682 През 2018 — 611 До 22 юли 2019 — 287 Или общо от тази игра за последните осем години по мирните пътища на България са се представили 5416 душѝ.

Статистиката е занижена. Реално са повече

Благодаря за статистиката ! Значи,още по-зле !

на Местан/Зидаров влиза ли в статистиката?

Да допълня за статистиката, за да знаят хората. Управляващите са въвели промени в отчитането и за загинали се броят загиналите на място. Тези, които умрат впоследствие, в болницата и от усложнения, не ги броели... Така се отчита по-добър резултат ...

Хляб и зрелища..... :) Нищо ново под слънцето! Ако някога човечеството се отърси от животинското в себе си, тези "спортове" трябва да изчезнат от лицето на земята.

Като казваш "животинското" какво имаш предвид? Хайде да не обиждаме животните.

Във всички бойни спортове има риск. Нима К1 и ММА,са по-безопасни,където могат да се ритат с крака ?

Бойни спортове на война.

Всъщност в MMA смъртните случаи наистина са несравнимо по-малко. Причините за това са поне две - първо голяма част от битките завършват със субмишън чрез задушаване, второ - броят на ударите в главата са значително по-малко, но с по концентрирана сила, заради по-тънките ръкавици. Това води до по-сериозни и чести аркади, но до по-малко поражения върху мозъка. Макар MMA да изглежда като свободен бой, той се подчинява на стриктни правила.

Не виждам нещо странно в това, че боксьори умират на ринга. Все пак - там са без каски - тоест предполага се някой да бъде свитнат директно към оня свят. Аматьорският бокс е спорт, а Професионалният бокс си е бой. И реално публиката на тези мачове иска точно това - кръв и смърт. Защо един боксьор решава да стане професионалист? Според мен - за по-големите пари. Затова и там сме по-често свидетели на боксьори без техника, но пък с тежки удари. Това е 'цената' - който отива там, включително тия нашите - е наясно, че може да не стане някой ден.

Дори повече смърт, отколкото кръв. В противен случай щяха да се бият с голи юмруци, а не ръкавици, да има повече кръв и да няма смъртни случаи, поне не и такива.