17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пъпчивия педал трябва да го накажат задължително. Той докато не утрепе някой няма да се спре.

А да не би относно болида на тъмнозеления да важат някакв правила ??? Мерцедес си правят каквото искат по колата, без изобщо да се съобразяват с ограниченията, но никой не ги пипа, тъй като шофЕр е тоя опушеният. Всъщност без тоя болид той и за шофЕр на боклучарка не става.

Ти пък щото си гоУем шАфиор … на боклукджийски камион!!!

Истината е че за мерцедес няма правила. Ботас задържа Верстапен за да може хамилтън да смени спокойно гуми. Хамилтън блъсна Окон. Преди старта хамилтън отвори разтояние много по-голямо от позволеното.И нищо.

Напълно Хамилтън е виновен, той трябва да спазва дистанция и да преценя кой как да изпревари. Последните състезания е видно за всички как го бутат да стане шампион.

Ти май си гледал друго състезание, разбирач нещастен!!!!

Верстапен редовно ги прави тези маневри - съкращава тракетории и променя посоката на движение преди спиране към завои, което е изрично забранено от правилника. Може да е млад и талантлив, но така не се печели. Всичко в Редбул се прави "ами мине номера" пред стюардите. Такава е политиката за Хелмут Марко и Кристиан Хорнер, за съжаление.

Поел си до сливиците лангата на Люси, личи си!

А майкати ти може ли да поеме моят?

Ферстапен има късмет, че ферарито е слабо. Льоклер ще му дава на всеки завой от същото лекарство.

И двамата здраво нарушават правилата и за това всяко състезание основен участник е Майкъл Маси. Какъв е смисъла да гледаш състезание ако то ще реши извън пистата.

"Всъщност без тоя болид той и за шофЕр на боклучарка не става." Ти си луд, братле. Па чукни малко Уикипедия поне ако не си гледал Ф1 откакто Хамилтън се включи 2007 и Алонсо се изниза в Рено да не го побеждава някакъв младок. На всичкото отгоре черен, нали все това ви е в устите.

Расистът Хамилтън да отговори защо натресе Макс, който намали да върне предимство, а Хамчо вместо да замине, се залепи за Макс и и си го удари напълно умишлено

Виждал съм и преди такива опасни пилоти, които са били готови на всичко за да спечелят. Единия беше Аертон Сена лека му пръст, два пъти джасна Прост който беше по бърз. Другият е Михаел Шумахер, дано да се възстанови някой ден. Безкрупулно се върна на пистата и джасна Хил.

Хамилтън е виновен, когато колата пред тебе намалява е нормално да караш в страни от нея и да я заобиколиш. Той обаче караше плътно зад Верстапен и спираше на няколко сантиметра зад него - Хамилтън търсеше удара и после наказание за Верстапен. Да не говорим че тъпия правилник направо убива надпреварата между пилотите!

Британския негър е страшно нахален, нещо типично за негрите поради простотията им

но също така и се премести в дясно за да освободи място. Хамилтон караша без никаква нормална дистанция и сам си е виновен

И Хамилтън могат да го питат защо във формиращата обиколка преди първият рестарт на състезанието почти спря и забави колоната зад себе си на 200м от Фетел с цел да му истинат гумите. И защо Ботас при първата кола за сигурност рязко намали темпото и отвори огромна разлика с Хамилтън преди първите смени на гуми. И Мерцедес не са целите в бяло.

Искаш да кажеш, че това не е стратегията на всеки, който води колоната зад safety car? Ти гледал ли си formula 1 до сега?

Колега, това да не ти е каране на Околовръстното в София където важи единственото правило: който е отзад, е виновен. Във Форумила 1 нещата са мааааалко по-тънки и нюансирани. Отделно, как можеш да кажеш, че Хамилтън търси удара, след като изостава с точките - от евентуален удар би загубил най-вече Хамилтън. Освен ако не кара батмобил и да е намерил начин да неутрализира другите болиди, без неговата кола да се повреди :-). Фен или не на Хамилтън, в конкретния случай си е прав .

Хамилтън не знаеше, че ще му връщат позицията. От друга страна Макс изчака Хамилтън да влезе плътно зад него преди да набие спирачки. Той има интерес от това да отпаднат двамата, не Хамилтън. Наистина не разбирам защо през цялото време го толерират по този начин, но истината е, че като млад Хамилтън не беше много по-различен.

Има регламент и ако ти не си го чел не се изказвай глупав0-10 дължини на автомобила е границата а не 200м и явно ти само гледаш и люпиш семки

как тук виждаме коментари в подкрепа на откровения хулиган на пистата Макс. Този наглец има над 30 тежки инциденти в ущърб на колегите си, най-вече на Люис. И често не го наказват, защото чорбаджиите на Ф1 искат кръв и зрелища, а този боклук точно това им дава. Нито етика, нито уважение, нито култура, нито смирение има в него. Има подозрение, че употребява някакви стимуланти, вижте погледа му, с червено в очите...

SU-152

Аман от сигански номера...........

Верстапен не натисна спирачки ами отиде няколко предавки надолу - разликата е огромна. И не това не е каране на околовръстното, но явно толкова е акъла на някои коментиращи голфаджий. Ако толкова се пази Хамилтън защо просто не заобиколи намаляващата кола малко от по-далече, ами какво става ако предната кола е повредена и от нея изтече масло или падне елемент и ти спука гумата? Нормално е да заобиколи от няколко метра дистанция и толкова. А защо му е удар на Хамилтън ли, ами защото към дадения момент нямаше как да изпревари Верстапен, просто не беше достатъчно бърз. Докато при един удар уж по вина на Верстапен, наказанието ще му отнеме победата и ще я даде на втория, а при тези малки разлики е възможно провинилия се да отиде и по-назад.

SU-152

Правило на пътя(дори и на пистата може да се тълкува така) при инцидент,задния водач е виновен............ А инцидентите на Макс не са 30 а са 3 333 333 333...........

Вече бе доказано по телеметричните данни, че няма активиране на спирачки... Въпреки това има още едно наказание с 10 секунди за Ферстапен. Не става ясно защо в статията това не го пише.

Това не беше формираща обиколка зад колата за сигурност, затова не важеше правилото за не по-голямо разстояние от 10 коли. Мислите ли, че от Мерцедес не си знаят правилата. А ако имаше нарушение, определено щеше да има наказание, Верстапен да ореве орталака.

Определено тук коментират само селски комплексари, хейтъри и расисти. Утайката на обществото......

Личи си, че ти си много умен!

седни чети регламента и намери вратичките. В мерцедес ги откриха - ти можеш ли? Аз мога да ти ги кажа... ма на готово ли?

Дали ще има нов Нелсън Пикет както 2008ма... само че не португалец, а мексиканец? Друг шанс не виждам за пъпчивкото

А ти си Расист!!!

От тъпите коментари на разни нищо неразбиращи от Ф1 лумпени тук, става ясно, че те са за откровения бандит на пистата Макс, който е с поведение като бик на червено. И е чудно, защо все още го търпят и не го изхвърлят от този елегантен спорт на аристократи. Максчо не е за кавалерски и етичен спорт, той е нагъл и безпардонен. И носи огромен риск да убие някого на пистата. Струва ми се, че шефовете на Ф1 допускат този наглец да прави такива тежки нарушения, без да го санкционират, защото май им се иска да има гладиаторски битка с кръв, дори смърт, и така да привличат повече публика и пари...

Нищо не е натискал, пусна газта и свали няколко предавки надолу. Докато Хамилтън се чудеше какво става, разстоянието намаля дотолкова, че не можа да го заобиколи. Да, не беше съвсем коректно - трябваше да се отдръпне от състезателната линия. Но от друга страна, Люис ЗНАЕШЕ, че на Макс са му казали да върне позицията... Общо взето, няма невинни. И двамата правят номера, цветния да не се прави на майка Тереза...

Напротив, Люис много добре знаеше, че ще му върнат позиция, нали той изрева, че Макс го е изпреварил извън пистата... Отделно, че му го казаха...

Тук е прав, Макс излиза все едно иска да убие някого

Би спирачки в момента, в който Хамилтън се опита да го изпревари. Погледни анализа след това на стюардите. Те имат данните от автомобила. Верстапен после се цупеше като малко дете, защото искаше да неутрализира колата на Хамилтън напълно, но по някакво чудо не се получи. Нямам против някой да детронира Хамилтън от върха, но не чрез мръсни номерца по каквито си пада Верстапен. Следващото съзтезание ще е още по-драматично. Верстапен води по победи, тоест на него не му пречи ако и двамата не завършат. Можеш да си представиш какво ще пробва тогава.

Не знам какво си чел, но ето я официалната новина: https://www.formula1.com/en/latest/article.breaking-verstappen-handed-further-10-second-penalty-for-lap-37-collision.7GGfMvAnRIGPtMQphh7zCd.html "In deciding to penalise the driver of Car 33, the key point for the Stewards was that the driver of car 33 then braked suddenly (69 bar) and significantly, resulting in 2.4g deceleration."

"Нормална дистанция". Формула 1 гледал ли си преди? Така карат точно преди да изпреварят. Да, не карай така на пътя твоята кола, но това е малко по-различно :)

Верстапен удари спирачките в момента, в който го изпреварваше Хамилтън. Прочети анализа с данните от колите.

Знаете защо го толерират нали? Защото и той лансира като извратеняци те децата - непълнолетните сами да си избират пола! До обяд мъж,следобяд жена ,а вечерта дявол знае какво!?!? Той е лице на " зелените" маниаци които ни тласкат към гибел с ел. Коли които замърсяват 10- торно повече атмосферата!!!! Той сляпо вярва в ковида и защитава тези които насъскват полицията да бие хората ,той иска и бебетата да бъдат ваксинирани и защитава мафията създала СЗО ! Той прави световен скандал ако общият черен,но ако убият 10 бели ще каже ,че е било при самоотбрана...- е затова го лансират,защото е лицето на извратеняците!

Според телеметрията не е набил спирачките. То и отпускането на газта е достатъчно, впрочем.

Пет пъти го гледах видеото, Макс пуска газта леко и после напълно. Никакви спирачки не натиска нито стопа светва то е лудост в средата на правата да натисне спирачки след като съпротивлението те спира като спирачки при тази скорост. Хамилтън е тъп още при първото намаляне на скоростта мощеше да изпревари а той избра да се бутуряса отзаде - идиот

Какви стопове при спиране, бе човек? Още малко ще кажеш че Хамилтън е трябвало да му присветка с "дългите" Гледай ситуацията колкото пъти искаш и после все пак прочети това: https://www.formula1.com/en/latest/article.breaking-verstappen-handed-further-10-second-penalty-for-lap-37-collision.7GGfMvAnRIGPtMQphh7zCd.html

Що се отнася за удара между макс и Хамилтън:След разглеждане на телеметрията Верстапен е наказан с десет секунди от стюардите за:causing a collision.На правата натиска рязко спирачката с налягане в спирачната система 64 бара и отрицателно ускорение от 2G и нещо Тъй че да, натиснал е спирачката и то яко.Съвсем нарочно го е направил.Тъй като хамилтън подозира че му крои клопка за да го удари не смее да задмине и се стига до грозната сцена.То си беше ясно само че трябваше някой да има смелостта да го каже.

Всъщност телеметрията показва че е натиснал спирачките със налягане в спирачната система 64 бара и отрицателно ускорение 2G което се равнява на спиране пред завой.Тоест сериозно спиране.Пише го в решението на стюардите.Хайде по сериозно сега:на всички е ясно че Верстапен имайки предимство в победите и точките допреди това състезание се опита да удари Хамилтън за да го отстрани и то не веднъж а няколко пъти.Същото направи и преди.Това са съветите на тъпия му баща.Съмнявам се ред бул да е замесен въпреки че всички опции са били обсъдени със сигурност. това си е чисто лично решение и заслужава наказание.А то уви е малко защото Хамилтън със счупен спойлер отиваше я втори я трети ако се беше добрал изобщо до пита да го смени.Обаче спойлери издържа не знам как.

Сега погледни скоростите. От 8 на 3. Сега пробвай на колата си от 6та на 2ра и кажи кое спира повече - спирачки или това.

знаем,че си от тъмно червените храчещи дебили тук но явно кола не караш отдавна-ЧУ СЕ ПРЕДЕЛНО ЯСНО,ЧЕ САМО СВАЛЯ ПРЕДАВКИ БЕЗ СПИРАЧКИ-ПОНЯЛ??

Да не забравяме, че това не Голф 3-ката 1.4 бензин, а толкова брутално натъпкан мотор, че само като пуснеш газта и си на коланите. Ама нали, бил натиснал спирачката. Тя и формулата спира като споменатия Голф - 100-0 - 300 метра...