17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А този ШВЕЙЦАРСКИ МОШЕНИК Блатер за това сега плюе по видио повторенията и ги критикува,че са неуместни. Лошо е когато вземеш парички за нещо,но няма как да го осъществиш!!!! Само с тези нови технологии ще отпаднат мошениците от спорта.

Гледах онзи мач между Италия и Южная Корея в фазата на елиминациите на Световното през 2002 г. Мачът изобщо и ВЪОБЩЕ не беше толкова скандален, колкото уважаемия редактор тук се опитва да обрисува. Въобще изключително тенденциозна и едностранчива статия... Италянците си паднаха заради тъпите си симулации и надменност, а корейците просто ги биха по бързина и техника. Бяха окрилени от публика и като домакини... Но съм съгласен, че има закономерност в природата - на полуфиналите през 94-та нали си спомняте Италия как би нашите?! С яко подпиране на италянци от съдията, недадени 2 дузпи - игра с ръка и спъване на Костадинов в наказателното! Ето така командироваха служебно Италия на финал, но там паднаха. Французина съдия пък си остана персона нон-грата в България и даже наскоро за пореден път ни се извиняваше.

И аз го гледах мача и единственото, за което все още се чудя е кой беше по-скандален - Корея-Италия, или Корея-Испания. Дали италиянците са били надменни не е толкова съществено - те винаги са си такива, но не може да се отрече, че съдиите направиха всичко по силите си да добутат Корея максимално напред. Ползваха добре отработената схема с неизвестни съдии от държави без традиции във футбола, които след това наказваха да не водят мачове до живот.

Не тагвате всички статии с #Ретро. Моля, сложете нов таг, специално за тази серия, примерно #ИсторияСветовно, все едно. Серията е интересна, и мисля, че има хора, които я следят. Благодаря за страхотните текстове!

Заради тази си надменност сега ги няма на Световното, зрителю! ;) А колкото до съдиите - тотално и грубо грешиш! Точно фаворитите са тези, които съдиите винаги и на всяка цена са подпирали винаги. Съжалявам, че отговарям сравнително късно на този заблуден човек, но в момента тече Световното в Русия'18. Тази вечер например гледахме мачове от групите и играха Арентина - Нигерия. Аржентинците с техните суперзвезди и очакван фаворит за шампион, бяха жестоко притиснати и заплашени от отпадане още в начална фаза. И тук се притече турския съдия Чакър, който направи всичко възможно и невъзможно в заключителния мач да добута неудебителния Меси напред в турнира. А какво стана с храбрите малки отбори, които според твоето мнение са изкуствено тласкани напред - Иран, Австралия, Мароко?! Ами паднаха заради една купчина дузпи в техен ущърб.. пак заради същите съдии, които "подпирали слабите". И още една грозна истина, която ти гледаш, но не разбираш и не огласяваш. Някой от мачовете са тотално нагласени и уговорени - особено последните в груповата фаза. Днес например играха Франция с Дания - съответно 1-ви и 2-ри в групата. За да не си развалят излишно рахатлъка и да не допуснат Кенгурата да се класират по-напред изиграха най-скучния и беззъб мач в турнира, завършвайки 0:0, който устройва и двете страни. Ето още един пример за твоето просветление "бутане на слабите отбори напред"... Интелигентните хора боравят с факти. Чудно ми е какво ще отговориш на тези?! Или още ще си гледкаш мачове без да виждаш. :)