17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Царе сме да измисляме глупости, но още по-големи царе сме да ги ...превръщаме в реалност! Че трябва да се финансира спорта съм напълно съгласен. Това е пъти по-добре от това да се финансират политически партии. Но...в Пловдив има четири футболни клуба / или поне толкова бяха в не далечното минало - Локомотив, Ботев, Спартак и Марица/. Това вече са ...частни клубове, т.е. притежание на частни лица. От къде на къде държавата трябва да финансира ...частен бизнес ? Ако трябва да се финансира спорта, това което трябва да се направи е да се възстанови стадион "Пловдив" и да се "вкара" в бизнеса с участието на общината, при което той да носи приходи на града и и общината. Но, не...никой в България не иска най-големия и най-хубавия стадион, с най-добрата инфраструктура / паркинги за хиляди автомобили, гребен канал, десетки тенис кортове, тренировъчни игрища, спортно училище, плувни басейни , зони за отдих/ ...да се намира не в ....столицата , а в Пловдив! Ето това ни е проблемът на нас в тази държава. Ако нещо не може да бъде "замъкнато" в София...занче не става за нищо! А иначе и аз искам финансиране...да си направя тенис кортове. Имам прекрасен проект за 10 корта на открито, на 10 на закрито, с малък хотел за тенисистите и техните екипи, рестотант за изхранването им, както и три принадлежащи фитнес зали за общофизическа подготовка. Ще има и медицински център, включително с хеликоптер за спешни случай. Освен това мястото което имам се намира в землището на с. Крумово, т.е. на 10 мин. ...пеша от летището на Пловдив до тенис кортовете. Така, че няма проблем да се провеждат какъвто и да е род международни турнири. Така ще виждаме по-често и Григор Димитров на родна земя, а и той може за 30-40 мин. да отскача до родния Хасково. Е, има ли някой който ще ме чуе и ще финансира моя проект,а? Знам отговорът: от умрял писмо и от курва запис!

Хари, къде по-точно видя да се финансират частни клубове??? И четирите стадиона са общински, т.е. държавни! Най-нормалното нещо е държавата да се погрижи за собствеността си. Стадион Спартак е отдаден на концесия, т.е. концесионерът ще плаща концесионни такси и ще изгради стадиона със собствени инвестиции. И аз искам да се бутне и построи наново Девети септември, но за момента няма как да стане. Инвестицията е огромна, само бутането ще струва няколко милиона, а може и повече. И кой ще играе на този огромен стадион за 50 хиляди зрители? Помисли малко по-реалистично.

Стадионите на Спартак и Марица са руини и трябва да се реновират. Пловдив има потенциал да има четири отбора, но ролята на Спартак и Марица трябва да бъде преди всичко да подготвят и обиграват играчи, като се движат между Втора и Трета лига! И стадионите им трябва да са за по 2-3.000 човека - няма смисъл от повече! Че то на мачовете на Ботев и Локото ходят по 1.500-2.000 (с изключение на дербито и на мачовете с ЦСКА и Левски)! За съжаление, времето, когато Ботев (Тракия) и Локото събираха по 15-20.000 човека на мач, а на мачовете на Спартак в "Б" групата ходеха по 4-5.000 отмина безвъзвратно... В момента българинът предпочита да гледа Висшата лига с биричка в ръка, отколкото да е на стадиона... А след реконструкцията Градският стадион няма да бъде за 50.000, а максимум за 30.000 човека. И там могат да се играят градските дербита и мачове на националните отбори.

Ами за това става дума,де. Щом са дадени на концесия, трябва да се финансират от концесионера...не от държавата или общината. Преди години Хр.Стоичков искаше и бившия “9-ти септ.” и терена зад гребната база /бившите басейни/ ... отказаха му! Пълни глупости са, че градския стадион трябва да се бута! Това е железобетонна конструкция и е само на около 40 години, а бетонът не само не губи качества през първите 100 години но и става по-здрав. Един стадион може да се ползва за много различни мероприятия, но се иска мениджмънт.

Супер, това необходимо ли е в Ковид ситуацията? - корупция в действие?

Това ли е отбора закрит от другарката дража вълчева защото станали шампиони и пловдивчани ги величаели повече от партийните функционери?

НЕ! ДРАЖА ПО ТОВА ВРЕМЕ Е ИГРАЛА НА НАРОДНА ТОПКА!:)))))))

Доста реалистичен проект. Възможно е да се реализира и поетапно - сектор по сектор. Има си собственик, не се чака от държавата, не се участва в европроекти и схеми (по европроекти се построиха стадиони във всички села без да има нужда). Тук нещата са ясни - собственикът, който е хазартен бос, строи източната трибуна и под нея разполага игрални зали. След това терена, тренировъчните игрища южно от терена и ще се обнови западната трибуна. Малко стадионче, лесно за реализация и поддръжка. Само да не сготвят собственика ако забрави да си плати на баце...

Ако под източната трибуна направи публичен дом...много по-бързо ще дръпне в набирането на парите за довършване на стадиона и финансиране на клуба. На тази трибуна има 3000 потенциални клиенти и то ...сигурни.

Охо, амбиции да се откраднат едни пари. По-големи отбори не могат да съберат 1000 души на мач, тези имат проект за стадион за хиляди. А са в трета лига ... Впрочем, ако се отстранят от стадионите хулиганите, така че човек спокойно да може да ходи на мач на произволен отбор без да се плаши, че може да го набият, защото подкрепя противника, то и публиката ще се върне.

Строим стадиони, вместо болници. На футболисти даваме милиони, на медиците само трохите, които падат от масата.

съгласен съм, но защо се строи в градове и села дето няма нужда - лудогорес и лицекс нямат нито един фен!

беше голям футболист!

Че великия"Спартак" от 50-те и 60-те години на 20-ти век го заслужава.

+ 1

90-те години ,въпреки че бяха мутренски времена,в Пловдив беше голям купон.И 4-те отбора Ботев,Локо,Марица и Спартак бяха в А група и всяка седмица гледахме или пловдивски ,или пловдивско-софийски дербита.Можеше спокойно да ходиш на всеки стадион,защото омраза между Ботев и Локо още нямаше,всичко беше на ниво добронамерени наливки.Няколко години по-късно нещата се промениха,за да се стигне до моментното малоумно ниво.А Спартак и Маричка си ги подкрепяхме и канари ,и буфералдоси. Дано тези времена пак да се върнат!

Ха дано, успех!

ТИКВАТА- ПОРЕДНА СХЕМА...

На някои хора, тиквата им е виновен за всичко.Строи стадион- виновен.Не строи стадион - пак виновен.

Ще буде