Как лагерник №10491 от "Бухенвалд" спечели 11 олимпийски медала

Забравената история на един от най-титулуваните гимнастици в историята

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сегашните концлагери са по-хуманни - насилсвено се грижат за здравето ти. Лошото е, че ако някой вземе медал, няма да има публика, пак от загриженост.

Светла му памет. Имал е късмет да излезе от концлагера. За разлика от брата на моя дядо, студент в Дрезден, който отказал да се бие за фашистите и за това е изгорен жив на същото място.

Какви Човеци е имало! Поклон!

Браво Динко, Много добър материал. Все така.

В Бухенвалд нали е имало само евреи?

Не са били само евреи.

Ето че диетата помага :)

Не е само късмет, а и воля за живот.

А кога ще разкажете как сикаджия стана премиер на България?

Една добра и положителна новина и нея осерете.

Статия за дървените врати на "газовите камери" кога ще има?

Защо да го разказват? То стана пред очите на всички! Като всички имаме частичка вина за това! И всички вкупом платихме цената!

Подготвят ни с такива материали.

Писано му е било на човека да докаже, че волята, когато я има, може да постигне колосални успехи! Колко хора са излезли психически сломени след преживения ужас? Не, че лагери е нямало и на запад. Самите концлагери са изобретение на Чърчил за да "вчовечи" индийците. Но не успява. Но, в крайна сметка историята се пише от победителите. Интересно е да се иде на места като Дахау и Биркенау. Там може да се види истината. Грозната истина ... реално повечето са измрели от глад, в момента, в който вермахтът е започнал да губи войната. Причините са ... прагматично-прости - храната намалява и се доставя на фронта. За концлагеристите - няма! А върхът на безсилието, слабостта, злобата и ужасът на нацистите е бил, когато са решили да избият всички оцелели. Война не се губи така! А реално този човек, който е за пример, е успял да я спечели! На всички фронтове. Но той е обикновен, не е интересен ... за това е и потънал в праха на историята. Ако беше някоя певачка с коефициент на интелигентност колкото номера на обувките и, или батка, който е имал късмета да е бодигард на бившия първи щеше да е на мода. Но не ... такива Човеци, като него, не са интересни!

А какво ще кажеш за човек от „ярък“комунистически род, чието най голямо достойнство е ГОЛЕМИЯ нос!!?

Кога беше в СИК ? Преди да изгонят бай Тошо от бкп или след това, когато фирмата му взе да го охранява!!?

Не бяхме всички, а само тези, които и до ден днешен се хвърлят на амбразурата в защита на един смръдлив, крадлив и лъжлив Тулуп! Лично аз нито един път не съм гласувал и дори не съм си и помислял да гласувам за тази противна и проста Мутра! Винаги съм се възмущавал как едни (полу)интелигентни хора се прекланят пред свещената простотия на този банкянски бандит, без нито един добродетел, страхлив и самовлюбен до параноя в себе си!

Това, което казвате, много напомня на случилото се с Трайчо Костов. Тези, които го осъдиха на смърт, после строяха заводи с неговото име! И същата тази гняс продължава да управлява и сега. Аз ги наричам прасетата на Оруел. Защото се държат точно като прасетата от фермата му. Но останалия добитък реши да се изнесе на места, където не управляват прасета, и бива доен и стрижен, но и хранен и в нормални условия. На много хора им писна с прасешките лозунги - колко магистрали сме построили и колко блока сме санирали, при положение, че си броят стотинките и нямат пари да си купят лекарства, като се разболеят. Аз искрено се надявам Коледа да е утре! Съмнявам се, защото не смятам, че сме узрели. Много си харесват кочината, особено, когато са поставени в позиция на привилегировани роби. И те неистово агитират за кочината. Нека останем там! Вижте, статистиките на Европа показват каква кочина сме, но на нас ни е гот! На нас ни е гот да нямаме пари да си оправим зъбите, на нас ни е гот да нямаме пари да се отопляваме като хората, на нас ни е гот шефа да ни осигурява на минимална заплата и като излезем в болнични да ни плаща само нея! Гот, гот, гот...ови ли сме за промяна? Индикации има, дано има и желаещи! Със сигурност има много уморени! Това се вижда! Аз съм с тях! Енергия, хора! Енергия трябва! Има надежда, разберете! Не сме по-лоши от останалата Европа! Просто ни липсва дисциплина. А тя се изгражда от управляващите! Няма друг начин! Оставиш ли стадото, ще стане разграден двор! Така е и сега - куче влачи - дири няма! Магистрали без разрешително за строеж, но българина си вика - кво пък! Голям праз - сега и тях ще спрат! Иииии, тия само саботират! А не си дава сметка, че утре, когато някой виадукт се срути, както в Италия, и погребе петдесетина човека, няма да има отговорен за това! Не трябва да е така! Не трябва лампи да падат върху главите на хората, не трябва асфалта да се смесва със сгурия и в катастрофи да загиват десетки невинни! Не бива! Но това няма да се промени след година-две, който и да дойде. Вятърът е важен - той задуха! А енергията е от нас! Колкото по-силен е, толкова по-бързо ритнитопковците ще се принудят да работят!