17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Както и да се чудят да предизвикат гледаемост, когато водещия фактор са парите неща като спортменство, честно съдийство, равен жребии за всички и т.н. са малко немислими и оттам се губи интереса на зрителя. Всяка година почти едни и същи отбори са на четвъртфинали и осминафинали в шампионска лига. Разликата между най-богатите отбори и останалите ще става все по-голяма. След навлизането на онлайн залозите спорта умря, просто прекалено много пари са на масата, че някой да остави нещата да се решават на терена. Пресен пример, кой е домакин на следващото световно първенство - Катар и май когато спечелиха домакинството нямаха и стадиони където да се играят мачовете. Сигурно са дали честна дума, ще построят до световното (за пари под масата и дума не може да става). Може би вече са построени, но колко робски труд са ползвали и как умират като мухи работниците за да спазят сроковете до световното, никой не пита, нали ще има нови стадиони и заветния интерес към мачовете, разбирай пари отново.

Говориш пълни глупости!Първо малките отбори никой не може да ги задължи да продадат който и да е от своите футболисти.Още повече на безценица.По-скоро малките отбори създават футболисти, за които големите отбори дават много пари.С които малките отбори се издържат, защото до толкова им стигат силите.Никой няма интерес към малък отбор от Южна Франция например.Второ големите отбори имат големи спонсори.Трето печелят сериозно от телевизионни права.Четвърто печелят (наистина) много пари от продажба на фланелки,артикули,билети,абонаментни карти.Нещо, което в момента не могат да правят.Бизнес приятелю...

"Всеки един от тя ще играе 10 мача, 5 у дома и 5 като гост. Отборите ще бъдат разделени на пет урни, като всеки ще има по два мача срещу тимове от различните пет урни...." Дрън, дрън, дрън... И футболисти от съответната държава в стартовите състави от 0 до 3-ма! Пълни глупости - искат да правят нещо, като дубъл на "суперлигата"! Докато не върнете стария вариант - КЕШ, КНК, УЕФА, Интертото с директни елиминации, максимум 5 чужденци в съставите без значение от ЕС ли са или Африка, нищо няма да промените! На хората им писна от измислени формати с интернационални отбори! нека има по-малко двубои, но по-качествени, които хората да чакат с интерес!

На теория всеки тим може да участва, но на практика знаем дали това ще се случи...Глупости на търкалета!Израстнал съм с този спорт, въпреки че вече почти не гледам мачове.Фифа и Уефа може да подскачат колкото си искат, но са същите алчни боклуци!Реват, защото знаят, че с големите отбори си отиват и големите пари!На никого не му пука за малките отбори, нито за футбола като спорт!Не им изнася,че милярдите, които богатите клубове наливат в този спорт,вече няма да минават през техните каси...От другат страна на богаташите им писна да се отчитат на организации, чиито членове често често биват улавяни в корупционни схеми.Разбира се, искат да има възвращаемост, когато изсипват "чували с пари", а не да делят печалбата с разни чиновници!Да не говорим, колко нелепи, пречещи и безмислени са "нововъведенията" в този спорт последните 30 години, които Фифа и Уефа налагат!Последният пример - ВАР!!!Не защитавам клубовете от Суперлигата.И там става дума за ПАРИ!Но аз съм "ЗА" създаването на тази лига.Най-малкото, защото не ми харесват заплахите и рекета, с които тези официални, световни организации подхождат към казуса!Към днешна дата ми звучи малко като: "Носете си маските и си слагайте ваксините, иначе...!"

Богатите не наливат пари в този спорт. А смучат пари от този спорт. Парите се наливат от бедните отбори, които създават играчите едва свързвайки двата края, които после се купуват евтино от богатите клубове с много малки изключения. Вече между богатите клубове се плащат някакви измислени трансферни фанатастични суми.

Богатите отбори не наливали пари, може ли отново тая смешка? Знаете ли колко пари са налели във футболисти и стадиони собствениците на ПСЖ, Челси, Лестър и Ман Сити последните 7-8 години? А знаете ли , че има клубове като Ман Юнайтед, при които приходите от мачове и продажба на билети са под половината от всички приходи - основните са спонсорство и тв права? Т.е. наистина за най-популярните клубове приходи в размер между 40 и 80 милиона евро на сезон от Шампионска лига са малко. Как да плащат заплати на футболисти по един милион на месец + трансферни суми?

ОК, като не искат УЕФА и ФИФА да не участват в турнирите им, вкл. на местните федерации, които са под шапката на УЕФА, играчите им да не играят в турнири на УЕФА и ФИФА на националните отбори, а само в приятелски мачове! Сами, заедно с букмейкърските им спонсори да си организират турнири, световни и европейски първенства, да видим как ще им се получи!

Въобще не ме интересуват нито Суперлиги,нито Европейски лиги ! Това вече не е футбол,а бизнес !