17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Крашстапен да кара без хало като е голям мъж

Спрете този млад луд убиец, за да не изпрати на небето някой невинен... Макс не е за този спорт и това ще стане ясно съвсем скоро, но дано да не е след фатален инцидент.....

А къде беше когато Ботас пропускаше Хамилтън. Нормално е да го нападаш, все пак си англичанин

Наречи един шотландец "англичанин" на живо и виж какво ще ти се случи :)))))

Тоя пък откъде е сигурен, че Макс не питал по радиото?

Радиото беше публично. Макс не попита, а вместо това каза "That's what you get for not leaving space". Доста просто и ясно какво стана.

Ами Gen Z. Всички други са му виновни. Защо му се пречка Хамилтън ами не се предаде просто и да му подари победата?

Защо не наказаха Макс с 10 секунди в състезание в което води с 30 секунди пред втория? Хамилтън засилва Макс с 300 км/х в стената - няма нищо Ботас мята Макс още на старта - пак сичко е точно Макс и Хамитън в състезателен инцидент - Макс е виновен, щото болидът му бил с 12 см зад този на Хамилтън. Почна да ми дотяга това подпиране на мерцедес в трето състезание за тази година

Браво. Така е.

Ами прав е Джеки Стюарт. Формула 1 не е бокс където хората да се млатят. Но дори и в бокса е чисто човешко ако имаш възможност да отидеш и да попиташ опонента си "Добре ли си?" след тежък удар. Гледам Формула1 от над 35 години вече и по-арогантен пилот от Макс не е имало. Но при него това си е характер всичките му битки са такива - "Или ми дай път или ще се блъснем" и точно за това прякора му е Крашстапен. Хамилтън като млад пилот особенно от 2-рата му до 5-тата му година също беше доста агресивен, но никога не е било на всяка цена и с толкова голяма арогантност като Макс. Искренно пожелавам на Макс да успее да понамали тази арогантност особенно на пистата без да губи от агресията си, защото ако продължава по този начин е въпрос на време по негова вина да се стигне до тежък инцидент. Много грозно беше да дава газ за да се опита да се измъкне и той докато задна дясна гума на редбул-а беше върху хало/каската на Хамилтън.

А къде беше Джеки Стюарт при предишния инцидент, когато Хамилтън беше виновен? Налягаше си английските съровски парцали? Можеше да направи същия коментар и тогава за Хамитън, нали?

Ако визирате инцидента на между Хамилтън и Верстапен на Силвърстоун 2021 комисарите наказаха Хамилтън с 10 секунди. Макар че лично за мен вина имаха и двамата. Макс затвори рязко траекторията на Хамилтън за да го парира за атака на правата, А Хамилтън не прецени добре скоростта си и имаше недозавиване и за това застъпи задна дясна гума на Редбул-а. От он боард камерите може добре да се види кой какви деиствия извършва с волана. Според мен никой състезател във Ф1 не иска умишленно да се блъска в другите, всичко е въпрос на преценка и оценка на момента която се прави за по-малко от секунда, но и всеки пилот си има собствен манталитет според който организира действията си. За мен и Хамилтън и Верстапен са много добри и агресивни пилоти, но Макс е и арогантен което не ми харесва. Сигурен съм че до края на сезона ще гледаме още инциденти между тях и се надявам дано никой не пострада.

Наказаха го пет секунди, а не десет, което е много по-различно от три места на грида

SU-152

Абе и аз смятам,че Хамилтън не трябваше да засече Верстапен ама стана и не спря да се да се извини,все пак беше със 300км. в час..........

Най-наглият в този спорт е Хамилтън. Той заслужаваше да бъде изпратен в стената най-малко с 300 километра в час. Хамилтън, ако продължава така да е нагъл, някой от другите пилоти ще го прати при Всевишния. А този бивш шампион или е много пристастен и напълно е оглупял.

A ти си пристрастен и затова преценката ти не е обективна. Сър Д.Стюарт е прав,колкото и това да не се харесва.

От официалната статистика на Формула1: Макс верстапен - участник в 8 сезона , инциденти + катастрофи - 17 Люис Хамилтън - участник в 15 сезона, инциденти + катастрофи - 15 Коментарът е излишен.

Ами как ще има катастрофи Хамилтън, след като преди да се появи Верстапен, Хамилтън стартираше пръв, по време на състезанието беше пръв и завършваше пръв. Той на практика нямаше кого да удари, ако не се самоудари.

Аналогичен случай - наскоро един пиян младеж така подметна колата и се заби у село

Погледна си човекът и видя, че не му е отнесъл главата. Разочарова се, видя, че он върти гуми и го остави да се мъчи. И му каза нещо от рода на така ти се пада.

И закрачи като Джони по асфалта да направи джогинг

Понеже асфалтът е черен и вече нямаме право да спъваме върху него ли?

А бе скочи ама на някоя права където карат с 300+ км/ч

Сър Джеки Стюарт все пак е англичанин, ако не се лъжа? Защо не коментира, когато Макс беше избутан от "неарогантният" Хамилтън? И в случая вината си е на англичанина, можеше да го пусне, така и така забавянето в бокса на Ред Бул вече беше предрешило състезанието, но не, той искаше да го избута...А на хилядите англо-негърски поклонници у нас мога да кажа - едно са Битълс и Стонс, а друго-един "онеправдан" и " потискан" чернокож да кара и да печели пари и слава със създадена от ....кола!

Не е англичанин, шотландец е. И двамата с Луис (който е англичанин), са британци.

Сър , Джеки! Хамилтън спря ли на Силвърстоун да види дали е добре , след като го изпрати с над 300 км/ч в стената?

Поведението на Верстапен след катастрофата, която сам предизвика, наистина беше под всякаква критика!

а бре шампионите винаги са арогантни

Не винаги! Това не е правило..

Да благодарим на инженерите, че изобретиха хало и спасяват животи от такива като лудия макс крашстапен.

Хамилтън се опита да придвижи колата и беше ясно, че нищо му няма, Верстапен погледна към него като излизаше, не мисля, че има проблем в ситуацията. Въпросът е защо нямаше никакви стюарди около инцидента, които да проверят как е Хамилтън и дали има нужда някой от помощ?

Е, не му попречи да тръгне веднага по пистата като дерибей. Как не го отнесе някой, чудно...

опитваш се да оправдаеш една грозна и неспортсменска постъпка ли?

Напротив, нагъл тип

Не оправдавам. Съдя по ситуацията - нямаше стюарди, Верстапен му тегли една май-на, че не му е дал място, но погледна към него след като слезе, гледайте повторенията. А и както отбелязах горе - Химилтън се опита да си измъкне колата от затискащия го болид и Верстапън видя това. Според мен Верстапен не беше виновен за случилото се - просто е кофти ситуация, в която и двамата имат вина, толкова колкото и бордюра имаше вина.

Тоя Сър за сефте го чувам, сър мър да си гледа в паничката там в англия

Ако не си чувал за Джеки Стюърт не си за коментар тук.

Така е, защото явно си пъпчив тинейджър...