Легендата Алонсо: Формула 1 не е справедлив спорт и никога няма да бъде

Той е убеден, че възрастта му не го прави по-лош пилот, а точно обратното

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Емерсон Фитипалди беше казал, че никой не може да стане световен шампион ако болидът му е по-слаб от останалите. Самия той го доказа с развитието на кариерата си след двете световни титли - започна да се състезава за отбора на брат си и спечели няколко точки за десет сезона. Дали при Алонсо е точно така? Ще си позволя да отбележа само факти, защото знам, че е един от най-обичаните пилоти. 2007 г. Фернандо Алонсо преминава в Макларън с договор и финансови условия, за каквито може само да мечтае пилот от Ф1 (с изключение на М.Шумахер). Фернандо идва като двукратен световен шампион и човекът детронирал Шумахер. Съотборник на Алонсо е Хамилтън за когото това е първи сезон. Фернандо губи битката за титлата от Райконен и което е по-лошо и от Хамилтън. 2010 г. Алонсо е топ фаворит за трета световна титла. На последното състезание Фетел, който е от две години във Ф1 е четвърти и само с математически шансове за титла. Резултатът - С. Фетел шампион за 2010 г. Две години по-късно през 2012 г. отново на последното състезание са в битка двама двукратни шампиони - Алонсо и Фетел. Фетел има проблеми и на квалификацията и на състезанието. Става, обаче, шампион за трети път. Три загуби на световната титла за пет години не е малко и при тях Алонсо не може да се оплаква от липса на материална част, защото болидите на Макларън и Ферари, с които се състезаваше през отбелязаните сезони бяха поне равностойни ако не и по-добри от тези на съперниците му.

Беше победен от дебютанта хам с еднаква техника

Много страст, но и разум - умее да работи за отбора си - и технически и като съотборник - титлата за Esteban Ocon миналата година в Унгария е изцяло плод на неговите дефанзивни умения, умее да се бори с предизикателствата - 2016 катастрофата в Австралия беше ужасяваща - всеки на негово място би пуснал топло между краката и напуснал спорта, миналата година му бяха строшили челюстта като го беше блъснала кола него докато карал колело, на Париж-Дакар също не му беше лесно... Дано да бъде добър пример за новото поколение и да допринася за F1 още някой сезон.

Много трезво изказване. Можеби един от най-добрите пилоти за всички времена, редом с Фанджио, Прост, Шуми Сена и Хамилтън. Дори по-добър можеби от Шуми и Хамислтън

Вярно, добър е, но чак пък толкова! Айде, да сме реалисти, все пак...