Лудост: Трима национали по плуване са с положителни проби за архаичен допинг

Ако и вторите проби са положителни, наказанията могат да са дори за 4 години

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От чисто фактологична и юридическа гледна точка - Да, състезалите носят отговорност за това, което бъде открито в тяхната кръв, но ... морално-етична отговорност носи основно лекаря на отбора. В случая най-големия виновник за положителните допинг проби е т.нар. "доктор" Любомир Петров. Не случайно пиша "доктор" в кавички и след малко ще разберете защо. Кой е всъщност "д-р" Любомир Петров. От справка на сайта на НСА разбираме, че е роден през 1959 г. През 1985 г. завършва медицина в Медицински университет-София. Трудов стаж - 1985-1988: работи в Транспортна болница-Русе; 1988-1995: работи в НСА; 1995-2009: работи в Института по невробиология на БАН; 2009-до сега: работи в НСА. На 27 януари 2015 г. той е защитил дисертационен труд за придобиване на Образователна и научна степен "Доктор", на тема: "Неинвазивни биохимични методи за оценка на състезателен стрес при колективни и индивидуални спортове". От април 2018 г. заема академична длъжност "Доцент" в НСА. Сега от тази биография разбираме много ясно няколко важни неща. Първо, въпросния "д-р" Петров няма придобита медицинска специалност, ама никаква, което е пълен срам и позор за всеки практикуващ лекар, какъвто съвсем очевидно не е този господин (защото без придобита медицинска специалност всеки един лекар е господин Никой). Това разбира се е допустимо за НСА, където "вятър ги вее на бял кон". Второ, никъде не виждам "д-р" Петров да е работил в голяма и престижна българска болница, с изкл. на 3 години в началото на трудовият му стаж и то забележете в несъществуващата провинциална Транспортна болница на Русе. От 1988 г. до сега "д-р" Петров не е работил в никоя болница и няма опит в работата с пациенти. Трето, никъде от неговото образование и трудов стаж не виждаме да има компетенции и познания по "Клинична фармакология и терапия", че да предписва терапии и лекарства на един национален отбор по плуване. Всъщност, питам се аз - "Аджеба, защо ръководството на Българската федерация по плуване поверява своите състезатели в ръцете на лекар без придобита медицинска специалност и който от 1988 г. не е работил в болница"?? Аз не бих се доверил на лекар, който няма придобита медицинска специалност и който от 1988 г. не е работил в болница, т.е. от 1988 г. не е практикувал като лекар. Вие ще се оставите ли в ръцете на такъв "специалист"? Отговорът е ясен. Тогава защо Българската федерация по плуване е поверила своите състезатели в ръцете на лекар-аматьор, в ръцете на посредствен лекар (да не кажа направо - неграмотен лекар) ... Защо?

Еее нищо - лапнали тва онова....казал им някой, че това е против Covid 19....

Толкова е просто!!!!! На всички плувци, които са били на лагери трябва да се извърши допинг- контрол в рамките на 1 ден и тогава ще се получи пълната проследимост на действията на треньорския щаб! Ей, кралев, тюфлек, какво чакаш!?!?!

Българи и руснаци без допинг не стават за нищо

А бе да го махат този допинг контрол, кой с каквото иска да се тъпче, то е за него, зрелището ще е същото, няма да се промени, но поне пък всички ще са равни. И резултатите няма чувствително да се променят, ще загубят само тези дето управляват допинг контрола. Но пък и останалите ще имат шанс. Цялата работа никога не е била за здравето на спортистите, а да се елиминират неудобните от неправилните страни, доводи от тук до небето.

Taka ще бъде, след като държавата не влага достатъчно в спорта. Ето вижте в УСА-та поддържат здраво спортистите си и лабораториите им работят на макс, ако не беше така мутантът Фелпс нямаше да има кариера!!!

Шило

За горилите Уилямс, да не говорим

Преди време гледах много интересен документален филм... интервю с еврейски химик, който се занимаваше с 'дизайн' на нови (синтетични) наркотици. Всеки нов продукт носи неимоверна печалба и е напълно законен, докато не го забранят:))))

Плувците, както и щангистите и лекотлетите зобат здраво и това е от време оно !

Спомням си Нина Рангелова имаше едно изказване по време на олимпиадта в Рио. Беше нещо в стил - като гледам другите как плуват, явно пием различна вода.

Помниш ли навремето плувкините от ГДР какви мъжкарани бяха.

от училище за бавноразвиващи се...

Квато ни държавата, такъв ни и допинга...

Пари нямат и затова сме така- слагаме астразенеката, че най- евтинко.

като няма пари за по-нов ...

Кой го е писал този пасквил? Срам го е да си сложи името ли? Или ви е страх,че когато копирате с нарочните грешки в текста, който дори и не четете ще ви съдят за плагиатстване?

Тия па, стромба ще ми пият...

Не ни забиха нож, ние си го самозабихме.

За спорт като плуването, не е подходящ препарат. Вдига кислородната консумация....Не им е предписан от лекар , поне не от компетентен...

Ми нямали са пари за модерни допинги дето тестовете още не ги ловят, какво да правят, все някак трябва да опитат да са конкурентноспособни. Може би са се надявали на късмет, може би са объркали тайминга или и двете.

Какво значи "архаичен" след като преди 6 години са ни сгащили с него? Явно си се гълта, нищо, че са минали почти 60 години от създаването му.

Кухи лейки винаги е имало. Айде сега, предстои им яко духане на таратора във вид на провален живот.

Докторът не е ли чел пред плувците, че това е забранено? Нищо, че е старо.

Това се прави в абсолютно всички държави, и при всички видове спорт. Но при едни се политизира, а при други се измъкват със заглавие : Лудост.

Когато си тъп то е завинаги. Ако си прост има некакъв шанс, но ти си от първите.

Някой друг пак е виновен. Те не са знаели какво взимат. Всички ни мислят злото защото сме световна сила.

С Фармахим ще победим!

Не разбирам защо тренньори, лекари ... все се измъкват, че спортистите САМИ си вземали допинга. Това не е вярно. И аз съм бивша спортистка, дават ти и те гледат дали ще ги вземеш. Казват, че е за успокоение.

То това е по цял свят, просто нашите момчета нямат достъп до специализираните лаборатории, които правят продукти дето не се хващат на тестовете.

Много жалко. Дано не е някой от големите надежди.

Добре че в Уада чистачката събори всички проби на американците та от тях се запалиха и изгоряха всички архиви и тестове на Американски спортисти. Тюх! Добре че Фелпса винаги след всяко състезание се отказва "завинаги" от спорта та да не го следват допинг ченгетата и накрая феноменално се завръща преди олимпийските игри... Никак не е съмнително.

Cпоред тебе по спортове ли ги държат или по националност? И колко проби имат на американците? 50? Та са били бутнати по невнимание с лакът... Като за критичен мислител не на гола кука те ловият, ами сам скачаш в кофата, като видиш някой да наближава язовира...

Изглежда са паднали жертва на дилърска война - не са си купили зоб от правилния човек.

Аборигенска държаваа, срам за срамотитеее ! Да минават Лифтвафе да сипят бомбите навред и да се почва от началоо

Както каза някой, то наште плувци без допинг сигурно ще се удавят.... Жалко!

Упс, изгореа им местенцата! Кой ли ше ги заеме? Що ли?

Трябва най накрая да разделят всеки спорт на два потока - натурален и който-каквото-иска-да-си-набие-в-дупарата потоци. Тогава ще е многон интересно и ще престанат тези шоу програми кой взел кой не - просто в натурални ще ги спукват от проверки и толкова. А който иска да се състезава и да гледа киборги - в другия поток,

ТЪПО ! Сума ти добавки разрешени има, които помагат за резултати - те стари анаболи яли !

Тия не разбраха ли, че трябва да правят като другите и да ползват само най-новите зобове.

По лесно е , да се на зобисш

Трима национали по плуване са с положителни проби за архаичен допинг - някои наш плувци започнаха да печелят състезания и то в САЩ, а това е наказуемо !!!

Сега пак някой няма ли да реве "сложили са ми нещо в чая..." и други подобни щуротии, които чуваме от всеки допингиран..А пък тия плувци едва ли някой изобщо ги е чувал, тъй че няма да е голяма загуба и без тях. Най-голямото им постижение досега е , че не са се удавили

Путин виноват.

е забранен щото богатите не могат или нарочно не ги хващат... колкото и допинг да вземат обаче всичко е с лимит никога няма да може да изплува 100 метра за 2 секунди :) или щангист да вдигне 5 тона ;)

Да погледаш малко discovery. Може пък да научиш нещо. Особено има едно предаване с четирима яки дето подобряват рекорди по вдигане на какви ли не тежки предмети.

Те не си губят времето с гледане на талавизия. Трябва да плават из басейните. :)

Некои у момента са опашка за зоб. Ше скършат вирусу.

Отдавна съм се отказал да гледам професионален спорт, който се базира само на (или основно на) физически възможности. Гледам спортове, в които нещата са комплексни - физически възможности+интелект+тактика+технически постижения ... като MotoGP, рали-шампионати, WTCC, FIA Hillclimb Championship ... Гледам и снукър - не е точно спорт, игра е, но е игра за умни хора, които мислят няколко хода напред и притежават необходимата сръчност.

Особено забавен ми е Speedway-а ... може да излежда тъпо да се въртиш с мотора по един овал и да мяташ кал и пясък, но е много интересно.

Не се притеснявайте за минусите, те са от дишаштите, но немислещите

пишете за елаците мед и Цоло Вутов - мълчите, докато ни изтрови и ни ограбва, жалка държава и народ!

върни парите, ако обичаш! Всички в Етрополе знаят кой, какво ял, и ви знаят вас! Лъжете!

Ако плувците са вземали този препарат и не са запознати с него, 100 процента вината е на федерацията, поради липса на разяснителна работа със състезателите.

Още на гръцките олимпиади са го взимали този допинг.

"Някои хора не са знаели какво вземат" ми звучи като не са взимали правилното нещо... Спортът отдавна не е това, което е бил преди и трябва да бъде. Надпревара на химическите лаборатории. Жалка история.

То модерно. Само като видиш по "фитнесите" нацепените батки, де после н могат го вдигнат и ти става ясно колко е акъла на българина. Но всички са многоотворени и винаги се налита на бой:) Пък по тв само култура, толкова са културни, че оня с тирантите е титан на мисълта:) Та така и с горките мунчета:)

А па некой стават фитнес модели само със здравословно хранене и полуголи снимки в нета. Справка Билянка Дупаринова и так дале...

- "нас нема да ни фанат"

Простотия

Глупости пишете. Станозолола изсушава мускула, а не гори мазнини.Затова изгшеждат нацепени от него.Изсушава и ставите, връзките.Оттам идват лесни контузии.Говоря от личен и на много други в залата опит.

"Националният отбор по допинг хванат с щанги"

+++++++