17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз съм съгласен с еди Джордан който каза че боттас е много пасивен.То се вижда без микроскоп

Ами ще видим.Лично аз искренно се надявам фетел да не спечели титлата но мерцедес не изглежда хич добре а ботас не подпомага съотборника си:дава на фетел да го задмине много лесно.аз бил предпичел верстапен единствено и само щото е животно и блъска де що му дойде.във всеки случай не виждам как лесно ще бъде изпреварен от който и да е.За нормално много бързо каране предпочитам Рикардо или Алонсо.А ако алонсо напусне ф1 ще е жалко-все още е много добър но макларен въпреки разни мнения че шасито му било добро всъщност не е добро.Проблемът е и в шасито като редбулското мисля е може би най доброто.

и това ли е формулата? да си животно и да блъскаш. Да ... ама накрая се гледа колко точки има тима и на базата на това се разпределят парчетата от баницата. А е срамно да работиш за някой. А този който печели с чужда помощ си е за него. Всеки ще говори зад гърба му как е спечелил. Понякога достойнстовот е много повече от някаква си титла. Помним още блъскането наредено от Флавио Бриаторе и срамната титла.

Засега не виждам признаци макларън да е подобрил представянето си въпреки двигателя рено с който редбул печели състезания.А още повече редбул преминава на хонда а в момента хонда не е конкурентна на ферари и мерцедес.Правилно иска да мине в мерцедес.същевременно кими райконен има слабо представяне а също и ботас.лично аз мисля че ботас е пътник но ще видим.към мерцедес се стреми и алонсо.Мерцедес вече не е едноличен лидер даже изглежда че ферари е по добрата машина но люис успява да удържи фронта засега.Малко врроятно е мерцедес да смени и двамата пилоти.засега Алонсо е заявил че ще мине в мерцедес само ако загубят титлата.Иначе казано:Алонсо в мерцедес,Рикардо в макларън или ферари,райконен аут,ботас в стария си отбор...а може нещо друго да стане.

С преминаването към Honda RBR се отказват от възможността да печелят регулярно състезания, което изглежда възможно със сегашната кола. С три двигатела на година просто не е възможно да се регистрира някакъв смислен прогрес. Така че в момента напускането на Рикардо изглежда неизбежно. Аз също смятам, че в момента Ferrari имат малко предимство пред Mercedes, а и мерцовете са станали някак мързеливи от четири-годишната им доминация. В тази ситуация Кими не носи достатъчно точки за червените, за да им помогне да капитализират това предимство (справка: класирането при пилотите и конструкторите). Заради това Ferrari ми изглеждат далеч по-мотивирани да освободят Кими, отколкото Mercedes да се откажат от Валттери. Остава им само да намерят начин да преодолеят възраженията на Фетко и идването на Даниел при червените е уредено. А пък McLaren и Williams могат да се съберат и да се напият от мъка, докато търсят обяснение как успяха да се самосъсипят по такъв начин :( Рикардо няма място в нито един от тези отбори.

P.S. Според мен Алонсо приключва с F1. В McLaren няма смисъл да продължава, а Хамилтън няма да го допусне в Mercedes. Mercedes няма да си позволят да изтърват Хамилтън и в никой случай няма да посмеят да сменят и двамата пилоти (т.е. Алонсо и Рикардо на мястото на Хамилтън и Ботас). Така че моята прогноза за Mercedes е без промяна (70%) вместо замяна на Рикардо с Ботас (30%).