Марат Сафин: Ако Надал беше руснак, нямаше да спечели нищо

Бившият №1 коментира Матадора и състоянието на младите играчи

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тава за което говори Сафин няма как да го разберете повечето ,защото сте били освободени по физическо,Марат говори за страха от провала на който партийните другари не прощават..

Тава за което говори Сафин няма как да го разберете повечето ,защото сте били освободени по физическо,Марат говори за страха от провала на който партийните другари не прощават..

Какво е това заглавие - се едно се е изказал негативно за Надал, а всъщност говори за спорта в Русия! Ама да се клика на статията е важно. Не е лошо да четете преди да коментирате...

повечето коментари са от хора които не са прочели статията или поне не се опитват да разберат какво казва сафин. реагира се на заглавието...

Да кажеш,че Надал, който е един от тримата най-велики играчи на съвремието заедно с Федерер и Джокович, нямало да спечели нищо, трябва да си изпълнен със злоба и завист.Самият Сафин беше някакво дребно мижаво шампионче от ранга на Шарапова, но много далеч от тези велики играчи.А относно това колко са му пречели при социализма нека си спомни,че когато спечели US Опен специално бе приет в Кремъл и награден за този подвиг.

когато си от България и Русия има страх - да не ти спрат витамините ..

Точно в този лош социализъм спорта беше масов и имаше големи успехи. СССР мачкаше Запада и само САЩ с големи усилия и средства ги конкурираше. Да не говорим за ГДР, малка соц страна, но постоянно сред шампионите. А нашите рекордьори и шампиони !?

Масовият спорт в соца беше илюзия. Нямаше едно свястно игрище. Ако 2 коша на асфалтовия двор на у-щето е игрище, тури му пепел. Обръщахме пейките по улиците да играем футбол. Масов спорт е Канад където всяко у-ще има по 2 или 3 хокейни отбора С истински треньори. А пък за тениса през соца да не говорим. Целият соц имаше една тенисистка - българка за 40 години.

абе ти живял ли и една седмица при комунизма,какъв масов спорт какви 5 лева нямаше нито един фитнес в цяла българия,фитнеса беше само за елитните спортисти и то с цел не се позволяваше на обикновено българче да направи мускули да не бутне власта,затова и елитните ни спортисти след края на кариерата им започва работа в МВР или ДС

Точно този лигльо няма никакво право да злослови. Талант, супербогат баща, с частен самолет по турнирите и докъде стигна? СССР му виновен! Дрисльо !

Точно си го е казал Марат. Там където комунистическите идеи са нахлули, след това и трева не расте ...

ако беше руснак, щеше да играе под неутрален флаг (заради допинга на колегите скиори) или щяха през година да го хващат с мелдонии.

Има предвид, че Надал е психически зле, а то си му личи. В бившия соц блок не биха му дали пекне на такъв.

Вие с минусите - какво! Не, че всеки има представа какво е обсесивно-компулсивно разстройство, примерно, ако е само това, но на човекът си му личи и то много. Наредените бутилчици, гащите, почесванията - не, не са просто проява на ексцентричност или суеверие, наричат се компулсии.

Ама и ти си с диагноза като гледам как се обиждаш от минусите.

ето с кого е вечерял и се е шегувал, за да стане №1. тайната на успеха е с кого пиеш и ядеш. много поучително.

Всеки сам избира как да тълкува думите. Всеки сам избира лагера, в който да бъде и как да живее живота си. В случая е уточнено. Събиранията са били семейни и приятелски. Отбелязана е и намалялата роля на семейството и приятелството в днешното електронно комуникационно общество.

asasfasfasfafsa

с гражданство, не звучи добре. жалко, че вече му убягват тези разлики. що се отнася до категоризациите - точно СССР и НРБ бяха водещи сили в спорта, при това по върховете в МОК и т.н. винаги са имали сериозен превес западняците. за какъв страх може да става дума, след като точно елитните спортисти имаха свободата да пътуват и бяха добре платени, освен че бяха истински патриоти преди всичко? защото по сравнение със западните си съперници взимаха жалки пари. Сори, Сафин, влизаш в агитката на бившите при Каспаров, който се зае с политиканстване. това е не е работа за спортисти. и въобще "ако баба ми беше мъжка" изказване.

Надал е много голям спортист, един от тримата най-големи тенисисти ( другите, разбира се са Федерер и Джокович) на всички времена. Нелепо е, някой да предпоставя, какво би станало, ако това или онова.... Повече прилича на нереализирани блянове. В СССР имаше също големи спортисти, те просто си бяха големи !

и няма как да не ти сложа +1 от мен. Кой знае защо се сетих за Сергей Бубка и за Лев Яшин, за СССР хокейния отбор да не говорим. Ами нашите борци и щангисти?

Надал печели заради неповторимия си тик - бъркане в задника, в кюлотите отпреди и отзад, по веждите, и ушите!

Не си бърка, а си дърпа гащетата, но явно на тебе ти бърка...

да го не чуят нашите путиноиди , ще го дамгосат веднага ,а той казва една тъжна истина !

да си обършеш нослето и очичките?

А сега, когато СССР го няма, едни руснаци като са се засилили, окупирали са топ 10 на мъжкия тенис. Аман от плювачи!!!

Очевидно е, че СССР продължава да съществува, поне частично, с подобно влияние върху някои съседи, заедно със същата номенклатура, която вече се нарича "олигарси" и с подобен генерален секретар на партията...

Същото важи и за българите. Комунизмът ни е смачкал и се комплексираме, когато играем със западняци.

Забравил си да споменеш и турското робство!

При комунизм, я погледни къде бяхме в спорта бе мишок.А тези любимците ти от Западен Израел, само измисляха лаборатории, да ни спират.Щангите са показател за простащината на САЩ в спорта.Как па не уловиа един црън арап с допинг, а все нашите назобани.Как пускат Сирената и Ванесата при жените, след като са си мъже от всякъде.

На 8 място на Олимпиадата в Сеул 1989г. Непосредствено след домакините, които ги скъсаха от подпиралки съдиите. Реално бяхме непосредствено след световните сили в спорта. "Велико"британия беше доста след нас.

Тоя в тениса станал нищо, сега се опитва в плюенето ли? То и ако дядо му бил баба, нямаше и да плюе баси.

Абсолютно е прав Сафин !

..заедно харчехме парите и ходЕхме...

Марат не е руснак....Мара́т Муби́нович Са́фин, Марат Мөбин улы Сафин, етнически "татар", тоест потомък на Волжките българи...

Татарин е.

Мусулманин

Руската система всява страх във всички хора. Българската не е много по - различна.

щото тренировките са до дупка и няма шест-пет. не е спортуване за стойкаджии.

уж е отбелязано, че има един, а то......няма го! Изтрит. Браво на Сафин. Абсолютно прав е. Казва ви го от първа ръка, както се казва.

едва ли е голяма загубата, понеже не си казал нещо яко.