Мат със 730 хиляди лева за бившите шефове на шаха

Злоупотребите са по времето на президента на федерацията Силвио Данаилов

Обратно в новината

Коментари - Мат със 730 хиляди лева за бившите шефове на шаха | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да разбирам ли, че споменатите състезния не са се провели? Щото ако са, как така "дай парите обратно"?

Парите са окрадени. Над 2 милиона лева е присвоила (откраднала) за себе си, българската федерация по шахмат, в периода 2011-2014 това чета в доклад на световната международна FIDE по шахмат. Над 2 милиона са откраднати от българската федерация по шахмат през 2011-2014 и затова FIDE ни е изключила от всички турнири вече. Документа го има на английски и го четох. Това е все едно ти да си президент на българската федерация по шахмат (или волейбол или футбол все едно) и да си откраднал 2 милиона лева за себе си.

че кой не е осъдил България ! И кой е платил на България затова , че са го осъдили ?

Не е осъдена България, а е осъдена федерацията ни по шахмат. Доказана кражба дори и от FIDE. Която ни е изключила отвсякъде след като е доказала корупцията. Мисля, че по същия начин трябва да се осъдят и българската федерация по волейбол и българската федерация по футбол, защото и за там четохме че има присвояване на пари за себе си от управляващите органи.

Силвио Данаилов е учителя на Топалов. Върха на световната ранглиста в шаха са много малко представители на нации извън СССР и САЩ. България, Норвегия и Индия. И от всички боклуци дето присвояват пари с посредственост естествено е ,че барбароните на него ще налетят. Дано да обжалва. Показанията му не били взети в предвид защото бил заинтересовано лице ... айде у лево. Показанията се взимат в предвид и само ако бъдат опровергани може да има осъдителна присъда.

Нещо не се връзва. Става дума за международно признат грос майстор. Тука има в най-лошия случай някаква лична драма за да се принуди един човек посветил толкова време да изгражда майсторство на световно ниво. Треньор е на Топалов от 12 годишна възраст и не само на него. Това не е случаен човек и преди да мине обжалването и да му вземат в предвид показанията присъда и вина не може да има.

Няма значение учител ли е и колко е добър като мениджър и президент. Международната FIDE е доказала на няколко инстанции кражбата на пари от президента на шахматната ни федерация в периода 2011-2014 . Спор няма. На 100% на всички обжалвания и инстанции се е доказала вината. А от това страдат всички наши добри и честни шахматисти и всички наши школи в България. А Топалов въобще не го меси, той няма нищо общо, той също е само играч (шахматист). Така че президента колко е "добър" като учител и мениджър няма нищо общо с чесността и характера на човека...може да е добър учител но е крадец и мошеник и мястото му е в затвора. И определено не е бил добър мениждър и президент щом е присвоил над 2 милиона за себе си.

пък и не е чак толкова добър мениджър, щом като Топалов бе шампион, Крамник - претендент, а Силвио Данаилов договори мача в Русия и то при условията на Крамнки. Или е взел яки пари под масата, за да падне Топалов, или е некадърник.

Където в България бучнеш, все излизат кражби, далавери, присвоявания. После се чудим защо сме на опашката на ЕС.

А затвор за кражбата няма ли?

А Тъщата на Цецо дали е краднала на времето,та има пари да му даде да си купи цели 6-ст апартамента а?Или е била честна като момина сълза а?

е гати прокълнатата държава...... има ли някой който да не краде....

Има - нероденият внук/внучка на тиквуна или корни.

А тенис федерацията кога? Или те са под крилото на Тиквата

На кой му трябва шахматистки имот в София ?

Подари ми имот в София, ако имаш! Все е нещо. Не, че струват, толкова, колкото си мислят рентиерите, но все е нещо....

Похвално. Кога ще подхванете нещо по-интересно и скъпо за бюджета като здравната каса и раздутата администрация на всички нива?

Кое е похвално? Едно невлязло в сила съдебно решение ли?