17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И какви "умения" развиват тези "спортове", че не ми е ясно? Освен увреждането на очите от прекомерното взиране и болките в ставите от продължителното седене в една и съща поза... Явно май нищо полезно не допринасят. "Действия в минута"?!? - И пуенето може да се измерва с действия в минута, но не е спорт, а е също толкова вредно. Рефлекси се развиват, ама на кукуво лято! В играта се блъскаш/падаш/умираш и след малко пак си на изходна позиция. В живота умираш само веднъж. А мисленето се развива с логически задачи и художествена литература. В играта имаш само заучени движения.

Към "развиваните умения" ще добавя и затлъстяването от плюскане на вафли и бързи закуски пред компютъра, щото видиш ли "ще изпусна фрагчето, ако стана за 10 минути за да ям нормално"...

От една страна Световната здравна организация приравни пристрастеността към електронните игрите с психичните разстройства - от друга Международният олимпийски комитет ще включва електронни спортове в състезанията! Питам: как би могъл да станеш добър геймър, без да играеш постоянно и от друга страна няма ли да те водят за психично болен?! Да се закрият всички организации, определящи дневния ред на обществото - те са безполезни паразити! Всъщност, има ли полезни паразити?

Не може да е спорт, защото зависят от игри, а те се менят постоянно. А ако изберат едни игри, то защо са избрали тях? Иначе тези игри развиват бързото мислене и рефлекси. Азиатците мерят действия в минута - actions per minute (APM). И от официално изберените е имало 818 действия в минута.