Най-острият език по крилото отлетя при Гунди (снимки)

Сашо Костов бе култова фигура не само за запалянковците на Левски

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

не ми е направил впечатление като футболист, никога не е бил национал например. За разлика от други левскари като Гунди и Меци Веселинов, Жечев, Аладжов, дори Бисер Михайлов. За съжаление трябва да призная, че съм го запомнил само с разни провокативни номера, като например следния: Пената се готви да бие непряк около центъра и подбутва леко токата на половин метър напред, гледайки къде да центрира. Сашо Костов изведнъж я грабва и се затичва като луд към вратата на ЦСКА, все едно ударът е вече изпълнен и Пената му е подал на него. Следва свирка и обяснения със съдията все едно не е разбрал какво става.

Едно време "Левски" беше: Един Гунди, един йога и деветима бога! Все българи! Сега са Чукумба, Макумба и един от Тамбукту. Не искам даже и да им помня имената.

Беше добър футболист,но беше леке ! Повече се лигавеше на терена ! Бог да го прости !

Какви успехи е имал Левски...би ли припомнил някой

Поклон! Сашето беше голямо сърце!

на всички Сашо Костов им е бил любимец, а на мен най-много ми харесваше Петър Жеков. още като беше в Берое си беше голям футболист. винаги седеше отпред и чака. какво чака? това никой не знае, но като дочака топката да стигне до него и бележи. затова му казваха Пепи каруцата - седи кротко и толкова. пък накрая имато му винаги беше сред голмайсторите.

На 63 години съм и съм фен на ЦСКА откакто се помня. Независимо от това, Сашо Костов винаги е бил един от любимите ми футболисти. Като малък ходех на мачовете на Левски за да ги гледам с Гунди и Патрата. И до днес си спомням с удоволствие играта му с шведския Юргорден (6:0), когато направи десният им защитник сам да си говори. И не само този мач... Вечна ти памет, Сашо! Почивай в мир.

Сашо Костов беше моят любим футболист! Винаги сядах от лявата страна да го наблюдавам как играе! Преди наколко години го срещнах на улицата в София и си поприказвахме! Бог да го прости!

за нас тогава бе уникален шанс да наблюдаваме такива футболисти,да почива в мир

Имах щастие да го гледам 3 пъти на живо. Няма такива футболисти вече. Бог да го прости.

"... пускайки топката триково със задния си крак край съперник..." колко и какви крака имате вие, ритнитопковци?

Май не си пипал... Задният крак може да е ляв, може и да е десен... А ти си от ЛЕВИТЕ ритнитопковци!

Тандема им с Аспарухов бе изкуство от висша класа.Тогава стадионите бяха препълнени.Вечна му памет.

... Като повечето култови фигури на футбола ни от една друга епоха, когато не парите и колите бяха показателни за статута на големите играчи ... Определено не е като днешните нехранимайковци, но и за тогавашните ни футболисти парите и колите са били от значение. Гунди убива себе си и спътника си, докато шофира Алфа Ромео с висока скорост. Не москвич или заз, а алфа ромео. Кой през 60-те години е имал западна кола в България? Не казвам, че не я е заслужавал. Толкова добър футболист е заслужавал и повече (по днешните стандарти), просто по онова време не всеки можеше да има западна кола. Пак е играл принципът „наши и ваши“.

Вие всичките цесекари сте такива тъпанари същото под един поща за умрял човек дрънкате глупости за друг умрял идиот

Беше просто изключителен, такъв съвършен пас и такъв страхотен флирт рядко някой е имал в българския футбол, лепеше топката на главата и на крака на Гунди по един съвършен начин! Бог да го прости!

Почивай в мир, бате Сашо!

снимка 18- "На борба за образцова спортна публика"