17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НЕ ПОДЦЕНЯВАЙТЕ РАФАЕЛ НАДАЛ! ТИЙМ ПОКАЗА НЕВЕРОЯТНА ИГРА, НО НЕ МОЖЕ ДА СЕ СРАВНЯВА С ТРИМАТА ГОЛЕМИ!

Надал.

Браво Доми!

Много неочаквани резултати на тези ATP finals до момента. Бях убеден, че Ноле ще победи. Но Тийм игра наистина супер добре. Ей това е истината за играчи като Тийм, Гришо, Зверев, Циципас и т.н. - когато имат ден, могат да победят и най-добрите, но, за разлика от големите трима, доста по-рядко успяват да играят на такова ниво. Аналогично, Рафа и Ноле са доста по-консистентни (Федерер напоследък не толкова), но и те понякога допускат спадове. Рафа игра много слабо срещу Зверев и допускаше твърде много грешки. Да го видим днес срещу Медведев как ще е. Ноле пък с такава лекова отнесе Беретини, когото Гришо не успя да бие наскоро, но пък Тийм, когото Гришо размаза, сега успя да пребори Ноле.

и къде си набутал гришо между тези момчета. те са доста постоянни и не чакат ден!

Не е така. И тримата, които споменах, редовно отпадат на първите кръгове. Ако си заклет хейтър, няма смисъл да ти го обяснявам де, щото никакви аргументи няма да помогнат.

Тан, където Григор отстрани Тийм наскоро, а седмици преди това и Федерер. Точно там е и Григор. За момента след Тийм в ранглистата, но това не му пречи да го отстрани ако се налага. Нещо да не е ясно? Или помним 2 дни? Или тенис "гледаме" само по написаната новина в дир-а?

как точно Тийм и Зверев отпадат често в първи кръгове на турнири. Тийм е най-постоянният играч от "изгубеното поколение" и вече трета поредна година играе във финалния мастърс и не е излизал от топ тен. Зверев пък е най-постоянния от следващото поколение и за втора поредна година влезе във финалния турнир, което значи, че е сред най-добрите осем за тази година и има възожност да си защитава точките и титлата от предходната. Надал и Федерер вече са натиснати единия от контузии, другия от годините и трябва те да имат ден и турнир, за да стигнат до финал и да бият, като за разлика от Федерер, Надал винаги успява да се събере за червените кортове, където само Тийм му оказва някаква съпротива последните две години. При тревата и на твърдо конкуренцията е много по-голяма. Ноле също вече зависи твърде много от годините и независимо от чудото, което направи миналата година ще му става все по-трудно да печели, въпреки че има реални шансове да изпревари и Надал и Федерер по шлемове, ако има още няколко силни АО и Уимбълдън, където пък е неговата доминация. Тийм и Зверев засега се очертават като най-сериозните претенденти за номер едно след времето на големите, но има още време, а и много други играчи напират - и от по-младите, а и от поколението на Тийм, сред които е и Григор, който също е напълно в играта и всичко си зависи от него, първо да се върне в топ 10, после да мисли и за нещо повече. Та да се казва за Тийм, че е непостоянен е нелепо. Зверев имаше естествени спадове след като стана топ 3 миналата годиан и взе и финалния мастърс, но за разлика от Григор, спадовете му не бяха толкова тежки и непоправими и се задържа в топ 8 за годината.

С много от нещата, които си написал, съм съгласен. Но не с всичко. По-горе писах, че Тийм, Зверев и Циципас (за разлика от Ноле и Надал) често отпадат още в първите кръгове. Безспорно, при Гришо това се случва още по-често... за което поне отчасти бе виновна контузията му в рамото, но не само, разбира се. Всичките тези играчи са супер талантливи и когато са в топ форма, играят изключително добре. Основната разлика е, че Ноле и Надал са по-постоянни и като цяло по-често са в достатъчно добра форма, за да побеждават.

Гришо да си запише този мач и да си го сложи под лъзглавницата преди лягане. Така трябва да се играе. За неговите фенове не го мразя, а го "сърдечно" го критикувам

... а Григор преди дни победи и Федерер и Тийм...!!!!!! Това да знаят всички генетично тъпи и неграмотни български хейтъри и душмани на Григор...

Победи ги. За жалост на хейтърите, които отново го намесват в статия, която не е за него дори

Избягването на този вид двусмислие се учи в 4-ти клас: кого от двамата "изпрати на полуфинал". Примитивна неграмотност!

Прекрасна победа!

Браво!