17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво!

Прекрасна победа!

Избягването на този вид двусмислие се учи в 4-ти клас: кого от двамата "изпрати на полуфинал". Примитивна неграмотност!

... а Григор преди дни победи и Федерер и Тийм...!!!!!! Това да знаят всички генетично тъпи и неграмотни български хейтъри и душмани на Григор...

Гришо да си запише този мач и да си го сложи под лъзглавницата преди лягане. Така трябва да се играе. За неговите фенове не го мразя, а го "сърдечно" го критикувам

Много неочаквани резултати на тези ATP finals до момента. Бях убеден, че Ноле ще победи. Но Тийм игра наистина супер добре. Ей това е истината за играчи като Тийм, Гришо, Зверев, Циципас и т.н. - когато имат ден, могат да победят и най-добрите, но, за разлика от големите трима, доста по-рядко успяват да играят на такова ниво. Аналогично, Рафа и Ноле са доста по-консистентни (Федерер напоследък не толкова), но и те понякога допускат спадове. Рафа игра много слабо срещу Зверев и допускаше твърде много грешки. Да го видим днес срещу Медведев как ще е. Ноле пък с такава лекова отнесе Беретини, когото Гришо не успя да бие наскоро, но пък Тийм, когото Гришо размаза, сега успя да пребори Ноле.

Победи ги. За жалост на хейтърите, които отново го намесват в статия, която не е за него дори

Браво Доми!

Надал.

и къде си набутал гришо между тези момчета. те са доста постоянни и не чакат ден!

Не е така. И тримата, които споменах, редовно отпадат на първите кръгове. Ако си заклет хейтър, няма смисъл да ти го обяснявам де, щото никакви аргументи няма да помогнат.

как точно Тийм и Зверев отпадат често в първи кръгове на турнири. Тийм е най-постоянният играч от "изгубеното поколение" и вече трета поредна година играе във финалния мастърс и не е излизал от топ тен. Зверев пък е най-постоянния от следващото поколение и за втора поредна година влезе във финалния турнир, което значи, че е сред най-добрите осем за тази година и има възожност да си защитава точките и титлата от предходната. Надал и Федерер вече са натиснати единия от контузии, другия от годините и трябва те да имат ден и турнир, за да стигнат до финал и да бият, като за разлика от Федерер, Надал винаги успява да се събере за червените кортове, където само Тийм му оказва някаква съпротива последните две години. При тревата и на твърдо конкуренцията е много по-голяма. Ноле също вече зависи твърде много от годините и независимо от чудото, което направи миналата година ще му става все по-трудно да печели, въпреки че има реални шансове да изпревари и Надал и Федерер по шлемове, ако има още няколко силни АО и Уимбълдън, където пък е неговата доминация. Тийм и Зверев засега се очертават като най-сериозните претенденти за номер едно след времето на големите, но има още време, а и много други играчи напират - и от по-младите, а и от поколението на Тийм, сред които е и Григор, който също е напълно в играта и всичко си зависи от него, първо да се върне в топ 10, после да мисли и за нещо повече. Та да се казва за Тийм, че е непостоянен е нелепо. Зверев имаше естествени спадове след като стана топ 3 миналата годиан и взе и финалния мастърс, но за разлика от Григор, спадовете му не бяха толкова тежки и непоправими и се задържа в топ 8 за годината.

НЕ ПОДЦЕНЯВАЙТЕ РАФАЕЛ НАДАЛ! ТИЙМ ПОКАЗА НЕВЕРОЯТНА ИГРА, НО НЕ МОЖЕ ДА СЕ СРАВНЯВА С ТРИМАТА ГОЛЕМИ!

Тан, където Григор отстрани Тийм наскоро, а седмици преди това и Федерер. Точно там е и Григор. За момента след Тийм в ранглистата, но това не му пречи да го отстрани ако се налага. Нещо да не е ясно? Или помним 2 дни? Или тенис "гледаме" само по написаната новина в дир-а?

С много от нещата, които си написал, съм съгласен. Но не с всичко. По-горе писах, че Тийм, Зверев и Циципас (за разлика от Ноле и Надал) често отпадат още в първите кръгове. Безспорно, при Гришо това се случва още по-често... за което поне отчасти бе виновна контузията му в рамото, но не само, разбира се. Всичките тези играчи са супер талантливи и когато са в топ форма, играят изключително добре. Основната разлика е, че Ноле и Надал са по-постоянни и като цяло по-често са в достатъчно добра форма, за да побеждават.