Нов трус в шахмата - обвиненият в измама завежда дела за $100 млн.

В същото време САЩ го включи в състава за световното отборно първенство

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Който е вътре в нещата усеща какво се случва. Ситуацията е сходна с това което се случва в силовите спортове. Блъскаме щанги, до вчера дигам повече от него, но изведнъж той страхотно заяква, дига 40 кила повече, ясно е на всички че се зоба, но как да го докажа?

Може това да му е била целта на малкия измекяр, да се пробва чрез съда да докопа големите кинти. Де.а и лекето нагло!

За пореден път ,американците показват на целият свят, че те трябва да са най най. Абривиатура от три пръста, с преобладаващ среден! Какви ли дивотии не натвориха в спорта - всичките им спринтьори с астма, вкараха в олимпийските игри спортове, които се практикуват само в щатите. Доказано управляват МОК, и не го крият. Сега вземат в национала доказан(сам си призна) измамник , само и само да покажат , че на тях всичко им е позволено. Честито на всички, които искат със спортни средства , да спечелят медал!

Кога си е признал, селски глупако?

Новото в тази новина е само, че са го избрали да участва в отбора на САЩ на светорното. Между другото гросмайсторите в САЩ са разделени на два лагера по казуса на Ханс и тук лобистиките интереси в САЩ играят главна роля. Нали не си представяте как някой друг измамник, не американец ще бъде поканен да играе на турнинг на топ 10 играчите?

Някой дебил признава ли извън САЩ законите на щата Мисури? Самите САЩ се отнасят към международното право със "стратегическа неопределеност", както самите те се изразяват. Т.е., според както им изнася.

Да де, ама когато Магнус играе мач за милиони, и има обявена от селският съд глоба , пак за толкова долара, мислиш ли, че няма да му предевят иск? Никой в щатите не ебава световното законодателство, но познай кой ще се опълчи на тяхното. Случаи - много. Само един пример - американски войници, не могат да бъдат съдени от съдът в Хага! А той се води Международен трибунал. Демек за всички други - без краварите.

Така е. Без организиран световен бойкот на краварските селяндури ще е точно така. И е било така в много случаи до сега.

как японец и норвежец хващат кораба Санта Мария и после дилижанса до пичка си лелина село нам си кое в Мисури...

Истината е че си ги дра яко Пък случайно или не е др вьпрос

че си тъп като прякора си. Ама щом вярваш на чекмеджета, какво ли да се учудваме ;)

Интересно поведение за съставяне на американския отбор! Първо САЩ си "напазаруваха" в последните години много супер силни гросмайстори да играят за тях - Каруана, Аронян и т.н. Но да вземат този скандален играч вместо Накамура и Каруана - ами явно търсят само скандала! Типично по американски!

Ама според статията са взели №8, защото останалите не искали да са в един отбор с него. Само че ако бяха ги извикали и се бяха съгласили, най-вероятно нямаше да се стигне до №8.

Аронян ясно, че е натурализиран американец, но другите двама не са. На японеца майка му е американка и цял живот живее в Щатите, италианецът пък е роден в Америка, светът е глобален и се развива. Я виж френския футболен отбор, от цяла Африка са, кой роден във Франция, кой арабин, само вратаря за авторитет е бял и е капитан на отбора.

Обикновено измамите в мисловните спортове се доказват с анализ на ходовете. До преди няколко години имаше една италианска двойка Нунес и Фантони, които бяха номер 1 в спортния бридж. Мачкаха кой където свари. Е, един разследващ журналист ги хвана след като изгледа стотици часове тяхна игра ( в този спорт на официални състезания всичко се записва). Триковете им за измама бяха гениални, самите Нунес и Фантони също са топ бриджьори. Но хванаха ги и ги наказаха. В интерес на истината американчето е много добър шахматист, но явно е нетърпелив и мами вместо да си изчака времето, когато ще стане номер 1 без измама.

С ковид ваксината са му присадили микрочип и сега се свързва с извънземните, които му диктуват ходовете.

Това да ползваш помощ при игри онлайн и да признаваш за това разбира се не доказва вина при игри на живо, но има едно голямо НО. Когато имаш нагласата да мамиш - дори не на живо показва що за човек си. Кой иска да печели игри с мамене и на кой му е приятно това? Дали който мами изпитва удоволствието от това да мамиш и да печелиш - по-скоро това е манталитет на слабия, който иска да изпъкне като демонстрира някакво превъзходство така. Вълкът козината си мени, но нрава никога. Няма честен човек само веднъж излъгал. Той честен нали, ама само един път...

Там надали играят за кеф. Предполагам наградния фонд е различен за №1 и за №10. И той по принцип е чес'но момче, ама за пустите пари...

Ами ,ако е невинен

Ами ако баба ти беше мъжка, дедовци щеше да тръшка.

Ами ако не му беше в окончанието на гръбначния стълб щеше да е невинен, но уви совите не са това което са

Тоя Карслен яко ми падна в очите. Вместо да обвинява и да се сърди като малко дете да извади доказателства за измама или да си преглътне егото и да си признае, че са го победили. Част от това да си голям шампион е да се държиш достойно при загубите.

Магнус няма проблем с това, че някой го е победил. Не го побеждават за пръв път. Проблемът е в това, че се допускат явни измамници на турнири от най-високо ниво.

Какви са доказателствата, че е измамник? Да извади черно на бяло, а не да се опира на теории и фантастики

Ами той си призна.

D_T

"Явни измамници" ще има ако има доказана вина. Въпросния младеж не е хванат в измама, не е доказано, че някой му подсказва ходовете... Може това да е самата иснитна, но докато някой не го докаже всичко е само в сферата на предположенията... В щатите доколкото ми е известно важи правилото невинен до доказване на противното. Съответно младежа може и да спечели делото, което е завел...

Първо - евен измамник е, защото е хващан преди това и си е признавал и си призна - следователно е измамник с история - заради това е спорно присъствието му на най-високо ниво. Второ - делото което е завел е за клевета, т.е. според законите в САЩ презумцията за невинност защитава Магнус и Ханс трябва да докаже, че Магнус е бил сигурен, че той не мами, но е казал, че мами за да му навреди. Това е клевета. И поради тези подробности - не, няма младежа да спечели делото.

Ако играеха табла да. В шаха нещата са ясни. Може веднъж да победиш някой, но до вчера да си бил посредствен играч и изведнъж да започнеш да мачкаш наред...

Това да си лузър е диагноза. Ако този сополанко е наистина шахматен гений, няма да тръгне да се съди, ами ще каже - добре, нека се срещнем лице в лице, с предварителен обиск, джамер в стаята и да видим кой кой е! Дори и да загуби, ходовете му ще се анализират и ще се разбере наистина ли е толкова добър. Живеем във времена, в които един джобен смартфон може да победи на шах хора като Ананд, например! За това и възможността за манипулация е голяма! Ако младежа е чист, ще излезе с достойнство! Но явно ... абе лузъра си е лузър!

Е те точно на база анализ на ходовете го обвиняват в нерегламентирана помощ. На един от турнирите ходовете му съвпадат на 89% с ходовете на определена анализираща програма за шах.

Е това на снимката е Магнус Карлсен..

Теориите за това как му е подсказвано са много, включително граничещи с фантастиката, като например за анални вибриращи топчета, които диктуват ходовете му. Е какво фантастично има в това да си завреш вибриращи блутут топчекта в ректума?! Накъде отива този свят... Хората от десетилетия имат цъкащи механизми с батерия в себе си, които подържат работата на сърдечния мускул тук за някакви топчета в широкия заден "вход" - фантастика!? На следващия турнир един по добър скенер и до там.

Тия велики граждани на САЩ много си повярваха. Селски съд от не знам кое си Мисури щяло да разглежда дело срещу норвежец. Луда работа.

Ако му докопат дистанционното голям екшън ще сране.

Отдавна не бях срещал по-точна грешка.

Явно днес е скука, щом пускат за водеща новина нещо от преди 2 седмици.

Ми да го проверяват по-щателно, по всички дупки и те така.

Ши вземат един ибрикчия за да сондира за вибриращите топчйета

Ами предложили му да мине скенер ама той се дърпал.

Значи е виновен. Не знам при такъв отказ с какви очи и с каква надежда е тръгнал да съди някой. Струва ми се, че накрая той ще увесни с едни 100 милиона, а съдебната система в САЩ е жестока, не знам къде ще се измъкне от нея.

Пълни лъжи, Ниман никога не се е дърпал и е минавал скенер всеки път! Скенер се минава задължително на всяко състезание, включително и на турнира дето победи Карлсен, както и на последното му състезание, а именно първенството на САЩ. Явно е нормално в ДИР-а да се изказват, специалисти по всичко, както и да се пишат откровени лъжи. Засрамете, ако можете.

Дано редовно да дезинфекцира аналите топчета.