Ново правило, ВАР и абсурдни съдийски стандарти превръщат Висшата лига в цирк

Добре, че Болт не бягаше по правилата на "новия футбол" - никакви рекорди нямаше да постави

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Станали лайниядите, наяли се с лайна и рекли тая статия не става, дайте по 5 дузпи на мач. Дееба ваша мама джендърска, любимата игра се изроди и деформира именно заради лайнояди като вас. Мърши !!!

Правирата са за това, за да се спазват.

Освен всичко друго ВАР има и едно друго голямо предимство-разтоварване на съдиите от огромното напрежение и отговорност да взимат винаги най-правилното решение, което предвид динамиката на играта и бързината, с която се случва всичко, е на практика невъзможно!

Смешен плач... Че ВАР има негативи е факт. Но в повечето случаи се взимат правилни решения след неговата употреба, най-вече при спорните положения за засада. Другото положително-най-после съдиите почнаха да осъждат масово дузпи за блъскане с ръце, задържане с ръце на нападателите в наказателното поле без да са паднали на земята. Това почти винаги е правилно, ръцете на защитниците нямат никаква работа върху гърба, кръста и т. н. на атакуващия футболист. И без малоумното обяснение, че футболът бил контактен спорт...Да, такъв е, но едно е игра рамо в рамо, съвсем друго блъскане отзад или задържане през кръста. Слаба статия! След въвеждането на тази система несправедливите решения и ощетените отбори са много по-малко от преди. Основните минуси са, че играта се накъсва и се губи игровият ритъм... Но, идеални неща няма.

Или обратното? Шокиращо колко дузпи са останали неотсъдени в миналото, а сега, за щастие, се отсъждат. Да припомня ли на автора на статията САЩ '94 и естественото положение на ръката на Костакурта? И все пак трябва да се даде свобода на реферите да интерпретират дали нарушението наистина предотвратява голова ситуация. Или просто да се махнат дузпите, а на тяхно място да се бият прак свободни, включително и вътре в наказателното.

Ако и у нас влезе ВАР, поне два от т.н. водещи отбори няма да имат и половината от точките си за фалшивите си победи, очевадни съдийски подаръци. Единият е онзи натрапен шампион от Делиормана, а вторият е този на говедата от Гейарена...

Фен на Микре?

От както е проектиран и въведен масовия спорт преди 70 години за да гори енергията, адреналина и времето на работническата класа и да замести къде по-полезни и градивни начинания, така ще го приключат в рамките на едни 10 тина години считано от сега! Спорта вече не е нужен на тези които управляват света и няма място в бъдещето, най-много да се запази някаква 10% пародия с цел зрелища! 2020 направо му дръпнаха шалтера и вече е със затихващи функции. Това е началото на края на тази измама наречена спорт, просто никой не иска да го види и повярва.... което е жалко ! Тук не казвам да не се спортува, напротив всеки трябва да се стреми да изгради и поддържа добри физически умения, издържливост и кондиция! Просто ликвидирането се вижда с просто око... виж тенис, футбол, олимпийски игри....примери стотици.... а вие тука се дърляте за ВАР...мар... Дано съм бил полезен !

Спорта е в кварталното игрище и площадка. Всичко на по горно ниво е бизнес.

Доста тенденциозна статия. Това че в един кръг е имало толкова много дузпи не трябва да бъде източник на такива генерални изводи. Може да случи така, че в следващия да няма нито една дузпа. Правилата са за да се спазват, а не да се коментират. Правилото за игра с ръка винаги си е било такова, без значение дали се е казвало "прилепена към тялото ръка", или "увеличаваща обема на тялото". ВАР си е много добра система (като "ястребовото око" в тениса), а друг е въпросът, че падналите винаги ще са недоволни и ще търсят причината в реферите.

tonk11

Да де ама Брукс спечели от дуспата щото отбора му изравни. А е недоволен.

Кой е виновен тука....ВАР...съдията...?Това ,че Спърс не можаха да вкарат поне един гол второто полувреме срещу безумно слаб Нюкасъл е изцяло по вина на Хосе М.Хаотичен и без идеен скучен отбор. YNWA

TwinDaddy

Преди - не е честно като няма повторения, сега не е честно като има! Вече се въртят прекалено много милиони и все някой реве от нещо. Правилата са, за да се спазват. Нали затова ги и промениха, уж да е по-честно. И преди се ревеше срещу правилата и сега - нищо ново.

Пълни глупости. Причината за всичко това е, че мачовете вече са уредени изцяло

Футбола се изпедеразчи. Стана педалска игра.

Гледай ръгби тогава

YCBM

С тоя неясен ВАР, явното подкрепяне на определени отбори, циркаджийското поведение на много играчи, съдии и треньори вече наистина е пълен цирк, и не си струва. Има отбори които излизат с по един англичанин!? Каква Висша лига? Африкано-френска лига.

Футбола в Англия стана балетен спорт. Никакакво бутане, докосване. Влизаш в петала и чакаш някой да те докосне и падаш. Балет от скъпо платени футболисти.

авторът на статията да не е загубил пари на еврофутбол, че е толкова кисел? Ако даден играч скача за топка каквито и да са обстоятлествана, бил с гръб, нямало траектория към вратата и други глупости не означават нищо. Щом скача има умисъл да спре или отклони топката, поема си риска да го удари в ръката. Правилата са ясни и няма значение 9 или 99 минута важат еднакво.

В Испания е по-зле там миналия сезон сигурно след 80% от головете имаше ВАР и 50% бяха отменени.

Има ли хора да гледат англиски футбол,пародия всичко зависи от ВАР и съдията...

Решението е просто. Задължителен червен картон за симулация. Но не става. Джендърите и черните ще ревнат , че е дикриминация.

Тва го казах още при дузпата за Кристал Палас срещу Юнайтед, но някакви джендъри почнаха да ми обясняват как Линдельоф трябвало да бяга с ръце до тялото

това е то- новото джендърство и в спорта! Ще стане интересно когато се насочат към бокса и ММА

"големите" отбори взеха да губят и съдиите не могат да си затварят очите и за това ВАР им е виновен.

То за това трибуните все ще са празни...

Милионите ги взимат те. "Как се тича и скача с ръце "в джобовете"!?" - ако не могат, докер на пристанището и готово. Никой не ги е вързал насила да играят футбол. Повечето са си го избрали, за да не работят. И сека като започне някой да ми обяснява колко е трудно да си футболист ил' манекенка...