От 17 ноември до 17 ноември: Само 27 години и една галактика разлика

В онзи мразовит ден вярвахме, че ще бием всеки. Днес нехаем срещу кого и защо играем

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Капитализмът не е само банани.

велико време велики футболисти доди димукрацията и нъцки сичкото национално уср.ха! Усра.а спорт, икономика, селско стопанство, военни и гранични войски, и продължават да се усир.т. Усир.ат ме се щот позволяваме да ни управляват мафиоти, ухранени маазни адвокати и политически номади и кви ли не продажни твари за некой пробит долар.

31 ГОДИНИ КАПИТАЛИЗЪМ!!! КАКВО ОЧАКВАТЕ??? ...........ПРЕДИ СЕ РИТАШЕ ТОПКАТА И В НАЙ-ЗАТЪНТЕНОТО СЕЛЦЕ, А СЕГА......................МЛАДИТЕ ЗАБОГАТЯВАТ ЗА ЧАСОВЕ!!!!!!!!:)))))))):(((((((((((((((

Младите избягали навън може би, младите тук - надали...

няма да ядем бой на следващото издание от такива гиганти като казахстан или грузия напр. Засега ослепително се представяме само пред сервитьорите от Гибралтар.

защо се зеблуждавате? няма "четвърти" а и да има, нашите тогава пак бяха на почивка а не на работа! стигнаха до там, само с късмет не с можене нашите ритнитопковци разбират буквално че футбола е игра! не, не е! за тях това е професия, ще рече, че не е игра а работа!

абе на терена "ръководството на футбола" ли излиза или 11 играчи?

Не! Но от ръководството зависи да има матрял който да излезе да рита топката!!! Матряла играе на плеистейшън!

оО аз като излизах да ритам футбол като малък дори не съм знаел, че има "ръководство".

Държавата изцяло изостави спорта и постепенно нивото спадна почти до нула с редки изблици ! Собственниците на отбори са там само за да перат пари!!! НИТО ЕДИН от тях не е инвестирал и 1 лев собствени пари!!! всички ползват схемата с негърчетата защото е най-безплатно!

Ти светил ли си им за да знаеш кой колко е инвестира.

произведе шампиони, а скапаната демокрация само боклуци

Днес 17-ти Ноември 2294-та се навършват 300 годинни от великата победа на Парк де пренс. Велики сме!!!!!! Така добре ли звучи, мутри смотани и тъпи бугаристански селяци?

Причините са много. Държавата при комунизма имаше политика за спорта. И на олимпийски игри бяхме завършвали май четвърти по медали. Сега всичко е в частни ръце. Нямаше ходенето в чужбина и така се задържаше високото ниво в България. После се отвориха границите за на запад. И наши тръгнаха натам, но от много по-високо ниво и се доразвиха. Точно в този момент бе квалификацията, световното и следващото европейско, където не продължихме може би заради съдийски решение (срещу Испания да ги бием), нищо че голове вкарваше само Стоичков - не броя автогола на Пенев. Тук обаче нивото почна да спада. Напускаха играчи и спадаше още повече. Отборите по света се наляха с чужденци и тръгна малко и на това кой колко е богат и най-добре стъпил в този момент. Тук има още фактори. Например България намаля с 2 милиона население. Раждаемостта за 2019г. е само 57% от смъртността. Родени са само 61882 деца, от които 344 мъртвородени. Просто няма деца като преди. Сега има други забавления и децата се насочват към тях. Почти не може да видиш да играят на поле, като едно време. Сега и част от тези полета са застроени. Много по-малко деца се занимават с футбол. Няма подбор на кадри и търсене от училища, дори домове за сираци и така нататък. Няма потока на търсене и развитие на играчи. Превърнахме се в черна дупка за таланти. Много трудно може да наречеш някой талант и то с голяма доза условности. Тук таланти на 23 години, щото направил финт в мач срещу Горно-Нанадолнище, а на запад играят разни на по 16 години в големи отбори. Нямаме очевидно и треньори и за децата. Ядосвах се на ЦСКА, как пък не се сети да направи треньор на децата или скаут Димитър Пенев. Има такъв нюх за децата, че няма къде. А те го бутат в мъжкият отбор или на някакви символични длъжности, а не там където му бе силата. Вече е много възрастен за това. "Големите" отбори в България не им се чака да развият играчи. Колко по-лесно е да се вземе на готово. ЕС колкото и да е странно, също е виновен индиректно. Изискването за свободно придвижване и работа, отвори вратите за всякакви от ЕС и не може да им се наложат ограничения. Може би с някакви трикове колко да са юноши на клуба или от България юноши, както е при регистрациите за евротурнирите. Но някак да се заобиколят тези ЕС норми, което си е риск. Може би трябва да въведат например 30% от парите от ТВ права, да отиват за школата, като се отчитат пред БФС за това. Може би както правят с 5 смени, трябва и да увеличат хората на скамейките, като в националният и в първенството в Италия. Така ако води отбор с много, може да си позволи да пусне юноша, който иначе не би бил и в групата. Като има изискване за бройка юноши или от България, пък било и не за титуляри.

от 61882 деца половината са момчета 30941 (грубо)... това стига за 2812 футболни отбора. От всеки набор. При положение, че футболистите играят "професионално от 18 до към 34 години това означава, че от потенциално 47 804 футболни отбора не може да се избере 1 достатъчно силен? Това ми е крайно невероятно да го повярвам.

30941 момчета (грубо), от тях 50% мангали (още по-грубо) - каза го Гриша Ганчев, от останалите - 10% гейове (меко), от останалите 95% са дебели, дюстабанлии, айтита, късогледи, джуджета, овчари, пияници, наркомани, айлякчии и т.н. и т.н. и то ко остана бе драги зрители.

Ние сме почти 7 милиона. За предната година ни водеха някъде 6.95 милиона. Ха сметни колко е без мъртвородените 61538 деца за година спрямо 6950000. Това за да е баланс, средната продължителност на живота трябва да е примерно 113 години. А предната година умира 1 на 64.3 човека - общо 108083. Да не казвам, че средната продължителност на живота е 64.3 години, че някой ще извика за застаряващото население. При такава тенденция ще намаляваме още и още. Естествено че не е само това фактор, но е фактор.

От всяко дърво свирка не става! Добрите футболисти от тогава се провалиха тотално като управленци на българския футбол сега. Стиснали са кокала/управлението, за съжаление - като умрял - китка, и лека-полека тотално ликвидираха футбола у нас. При това се правят, че не виждат положението до което стигнахме, във всякакви класации, благодарение на тях. А вече отдавна копаме и дъното!

И Лечков са виновни.Какво търсят футболни собс,но твеници в Изпълкома?Там ли е мястото на Венци Стефанов и Домусчиев,депутати и "уж"бизнесмени които пренесоха корупцията в БФС.Защо лигата е ,Efbet като Цеката е спонсор и на лигата и на половината отбори в нея.Черното тото и уговорените мачове с цел залагане са много,но никой не ги разследва,защото повечето отбори така се издържат.

Помня това време, всички се радвахме много! Сега новите футболисти имат само една прическа , татуировки и една надута порно кукла до тях! Това са новите футболисти, които едва ли ги интересува футбола, а само парите и .....някои професионални момичета!

Българинът не е по колективните спортове. По борба, бокс, щанги, гребане, лека атлетика - да, но някъде, където от твоя принос ще печели друг? - не! Футболистите ни в чужбина е нещо друго - там те попадат на един изграден колектив и висока дисциплина, а и парите, естесвено играят голяма роля. Случилото се през 1994 г. беше на инат и може би, че нигерийците ни набиха първо добре и после се включи българския инат и разбира се изграденото в чужбина - редовни и сериозни тренировки. Как сега да тичат 90 минути, като цяла нощ са били по барове и дискотеки, като главите са им пълни с чалга и курплейки? Разчитат на лекичка игра и шанс да вкарат някой гол, ама той не ще да падне. Германците, обикновено тичат 90 минути без значение дали бият или падат, но нашите не могат - ако тичат 90 мин. (ако изобщо издържат) ще паднат - от умора!

Както казваше Боби Михайлов по онова време в една реклама, "Спомените топлят понякога, но Делонги топли винаги."

казвах, че това беше едно голяма случайност, която несе и повтори, за да опровергае, че не е случайност! хайде сега черепа /понеже е голем математик-крадец и фен на теорията на вероятностите/ да каже, каква беше вероятността в 92-ата минута, 5 секунзи преди края, костадинов извън гранизата на наказателното поле да оближе гредата, вместо "нагоре", тпката да се плъдне "навътре" и да влезе ...?! ето за това, много, много отдавна предлагам във правилата да се въведе "точкова система" и победата да се решава не само от голове, но и с отчитане на - количество удари, корнери, преки свободни удари, дузпи, владеене на топката и т.н.... т.е. какта е в бокса, в борбата - да има победа не само с накут или с туш, но и "по-точки" ! това би било м пъти по-справедливо и ще елиминира случайността!

играй кънтър страйк. ФУДБОЛОТ Е ВЕЛИКА ИГРА НА ЕМИЦИИ И СОЦЯЛИЗАЦИЯ. КАТ ИСКАШ СТАТИСТИКЕС - ПОКЕР, КЪНТЪР И ХАЛФЛАЙФ. Не ставаш за фудбол.

Ударът беше в границите на НП. И не - не беше случайност. Виж четвъртфинала срещу Германия. Невероятна игра на нашите. Потвърдено след това в европейска квалификация за 3:2 от 0:2.

Помня как 1993 година най-хубавите фотоапарати правиха черно-бели снимки.

Българинът по принцип е "дънна риба" - долнопробен, жалък, неспособен на нищо освен мерзост и мижитурщина... Това ,че веднъж на 100 години имаме по някой изблик на геройство, нищо не значи.

Не че няма и такива, но да обобщаваш за всички ?

обобщаването става на принципа на усредняването. Ако преобладаващата маса са такива, то работата е ясна.

Извадка от шведската преса преди години / Швеция- България 0:2/ Нападение съставено от Дерменджиев,Якимов,Аспарухов, Бонев и Попов може да бъде спряно само от полицията! Между тези ХОРА та ЧОВЕЦИ, нямаше татуирани, плейбойки, милионери, лъскави таратайки, луксозни курви...... те бяха обикновени футболисти израснали по поляните на кварталите си. А, ако добавим и некоронованите , но истински крале,като Котака, Соколето,Диев Тодор и неизброимите любимци на всеки квартален Гаврош ситуацията е повече от разбираема.Сегашните тикви ще си останат мутри прости и крадливи.

Абе захлебваха и облажваха и те ама айде.... Не са били такива всеотдайни аскети...

Правилно... но вече е свършено с България. Сегашните "футболисти" се интересуват само и единствено от парите. Познавам лично един от "старите" - Зайцев.... човека вика - в Левски бяхме на 240 лева заплата, и взимахме 40 лева премия само и единствено при победа. А за сегашните, въпреки че е треньор - мнението му е "работим с каквото има".

След мача крещях като обезумял на терасата, замалко щях да падна, а помня че майка ми ме наби ( бях на 14) задето съм събудил малката си сестричка:))) После пък през лятото на 94-та каква еуфория беше, ех, радвам, се че го изживях Дай Боже пак да настанат такива моменти

Едва ли пак ще има такива моменти :) Спомням си мача с Германия - бяхме забъркали една доста голяма бомбичка /бронз, сяра и още нещо/, и след като мача свърши запалихме фитила.... като думна - изпадаха на едни съседи прозорците. После ядохме такива шамари, че мача може и да го забравя, ама шамарите - никога.... И пак добре, ако това с бомбата се случи сега - не само, че ще извикат полиция, ами и ще ни изкарат терористи :) Да, колкото и странно да звучи на днешното поколение - тогава, 90-те правехме невъобразими бели, и никой не се занимаваше с полиция.... просто ядяхме шамари от "пострадалия", после казваше на нашите - пак шамари, и си плащахме белята :) И да, на 14-15 знаехме по няколко смески за бомбички, правехме си сами пистолети, които зареждахме с барут от кибритени клечки и сачми.... абе, спомени. А сега на младите им дай един телефон и друго не им трябва... пропиляно детство.

Тези моменти ще дойдат след около 40 годиниА до тогава.....

По-надолу един колега ви го е написал кратко, точно и ясно - този отбор, тези звезди тогава са не само самородни таланти, но са открити и изградени в ДЮШ във времената преди 1989 г. Онези времена на "лошия" социализъм когато държавата имаше реална социална политика, когато зад всеки отбор стоеше някой завод или комбинат, когато имаше стотици спортни училища, когато имаше хиляди деца от които скаутите на големите отбори да отсеят най-добрите, а не да влачат маймуни от Африка, когато държавата мислеше за спорта, защото той, спортът, е визитната картичка на една нация. Спортът носи слава и е прекрасна реклама за силата и духа на една нация. Разбира се, че преди 1989 г. успехите постигани на всички нива от бившите соц.страни се използваха за активна пропаганда, но това нещо се прави и днес макар и по друг начин и носи престиж на дадената страна. Как да очакваме от една морално деградирала и намираща се на ръба на физическото унищожение нация да постига успехи в спорта какъвто и да е той? Ами погледнете първенствата по волейбол, баскетбол, футбол, лека атлетика. Отбори масово фалират, нямат пари за наем на зали и закупуване на екипировка. Всичко е на аматьорски принцип или се перат пари. Вижте ЦСКА и ЛЕВСКИ, БОТЕВ ПД, НЕФТОХИМИК, ПИРИН, ЛОКО СФ. Вижте какво остана от тях и техните ДЮШ. Вижте им стадионите. После вижте какви коли караме, в какви градове живеем, какъв ни е обществения транспорт, здравеопазването и тн. В големите градове е добре, но провинцията е като след война. 30 години преход ни докараха дотук заради глупост и омраза. Този бил червен, онзи син, онзи лош, този добър. И накрая какво? Ми нищо. Едно голямо НИЩО! Бизнесът няма стимул да инвестира в реклама чрез спорта или да е спонсор на отбор. В ерата на капитализма се вижда ясно, че всичко се прави за пари и с пари, с мноооого пари. Искаш футбол - ами трябва да построиш бази, стадиони, да закупиш екипировка, да обучиш треньори, да доведеш чуждестранни специалисти, да чакаш едно десетилетие докато се появяват и се изградят играчи с характер, с качества и то само ако има достатъчно деца от които да ги подбереш. Като знаем каква е раждаемостта в България как да стане? Това се отнася до всичко за което се сетите - заводи, инфраструктура, земеделие, наука, образование. България беше обезкървена насилствено последните 30 години и над 3 млн. млади, знаещи, учени и можещи българи, цвета на нацията, беше прокуден да отиде на Запад и да работи за новите господари. Без хора и без пари нищо няма да стане и нишо няма да се промени, а с ГРОБ начело най-много до още 10 години да я закрием България. Вижте за 10 години какво направи Унгария във футбола и колко пари се инвестираха там. За управлението на Орбан и каквито и да е паралели по отношение на неговата политика по демографията и и спрямо икономиката въобще няма и да говорим. Сложете ги двамата с Боци един до друг, сложете какво са постигнали за 10 години управление и си сложете ръка на сърцето и кажете - как да очакваме каквото и да е позитивно да ни се случи камо ли пък класиране на Европейското...

Е нещо смислено благодаря. Ей сега ще наскочат троловете на кака Мустафа и платените дописници да плюят социализна и разбира се Русия, къде забравих Путин...

И тогава и сега гледам всеки мач на националите и в добро и лошо както се казва.... Ще дойдат и по добри времена.....

Стига бе, излагате се все този мач да показвате всяка година. Трябва да гледаме в бъдещето, а не какво се е случило преди 30 години.

Ако си бел свидетел на този триумф, нямаше така да говориш. Отидохме за победа ипобедхиме. П.С. Тогава домакинство на Франция или Италия завършващо наравно се смяташе за национално унижение.

Да, свидетел съм. Да, развах се тогава. Радвах се и на цялото лято на 1994. Обаче, смешно е това да ни топли вече 30 години. Трябва да го забравим и д се фокуситаме как да сме успешни в бъдеще и как всеки може да допринесе.

на тая дата, когато Емо закла петлите насред Париж 1993, ударих секцията с такава сила, че си счупих ръката

Абе, закривайте я тази школа за манекени чалгари с избръснати крака. Само харчат държавни пари и ни излагат по чужбина.

Не една, две галактики разлика. Днешните смешници в националния отбор разбират само от курви, чалга и татуировки. Трябва да ги е срам от себе си. На светлинни години са от онова поколение на Стоичков, Пенев, Костадинов, Сираков, Михайлов, Балъков, Лечков, Трифон Иванов, Петър Хубчев, Златко Янков, Емо Кременлиев и всички велики футболисти от златната ера, колкото и да ги оплюват сега някои, те бяха велики.

Добре... Защо разпадът при другите социалистически страни не е толкова голям, колкото при нас? Как може Хърватия, където имаше и война, да продължава да вади топ футболисти?! Или една Сърбия, която икономически в никакъв случай не е по-добре от нас? Или Босна, където няма единна държава и отделните общности живеят разделено? Или Украйна, където държавата буквално се разпадна?! Полша, Чехия поддържат добро ниво, а Унгария даже върви напред. Като че ли ние и румънците най-много изостанахме, като и проблемите ни са сходни...

И аз се чудя. Само при нас е тотал щета... Всички други страни дръпнаха, ни изоставаме.

обяснението е МНОГО ПРОСТО! МУТРИТЕ СТАНАХА ШЕФЧЕТА НА ФУДБОЛОТ, ЩОТО ИМ НОСЕШЕ ПРЕСТИЖ И ИМ ОСИГУРЯВАШЕ ПРЕГОВОРИ ЗА ДАЛАВЕРИ СЪС ПОЛИТИЦИТЕ НА ДЕНЯТ! Точно какот мутрагеньос не плаща на работника си, за да земе кредит за хлеб, така завъртеха схемите, продажбите и далаверите от залози във българскиот фудбал. Резалтата: колапс, брак и шут у гъзо!

всички от онова поколение са продукт на комунискическата ДЮШ! Тогава тренирахме всеки ден,а ваканциите двуразово! Игрищата бяха пълни с деца! Нямаше значение кои са родителите ти за да пе пуснат да играеш официален мач! Спортът изцяло се плащаше от държавата! Когато има силна ДЮШ неизбежно идват и резултатите! А сега гледаме 10 малки негърчета...а децата ни ходят след телефоните?

Бил съм в такава школа и не мога да се начудя, кой и защо слага минуси?!? Тогава много деца спортуваха, а сега дори не провеждат часовете по фзическо...

Много даже не знаят, че преди този мач французите паднаха у тях си от Израел и то с два гола в добавеното време. А им трябваше само точка за да летят за САЩ... Колко пъти след тази дата станаха Европейски и Световни шампиони - общо три 2 пъти световен и един европейски... А ние? 4-тите в света... кой ти помни кой е бил 4-ти през 1994-та...

това, което сте написали. Но ние го помним и нас ни топли този приятен, макар и вече много далечен спомен. Е, може би Германия и Аржентина също помнят мачовете с нас от онова време.

Спомените са хубаво нещо но не се живее само с тях

Има и такива, които живеят на спомени. Те нямат много общо с действителността. И не са интелигентни...

Бяхме тотално надиграни от Франция и само късмета ни помогна. Къметът беше част и от САЩ 94. И да наистина имахме световни звезди в отбора- големи футболисти и тренер, но истината е, че не бяхме толкова силни като отбор.

кой как е играл, а какъв е крайния резултат. А тогава той беше в полза на България. И на други отбори на други първенства им се е случвало да имат късмет или малшанс. Но не си омаловажават успехите, както и не си спестяват критиките, когато е нужно.

глупости говориш, чак пък "тотално надиграни" не сме били от никой, може би единствено първия мач с Нигерия ли беше.

а полуфинала с Италия, а четвъртфинала с Германия- ?????.... Айде да не лежим на стари лаври като късмет и добри футболисти. Никой не отрича постигнатото от тях, нито радостта, която ни донесоха, но нека да бъдем по-обективни.