Коментари - Отне му цяла вечност, но мустакатият Менсъл стана световен шампион | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е по идеалната да, включително и в гран при на сан марино 1994 на завоя тамбурело пак по идеалната линия, за разлика от някои други. А това което казвам е че от емоционално недорасли и психически лабилни пилоти се получават драми. Напълно подкрепям Шумахер с усмивката му, и аз да бях и аз щях да се хиля както казах. А единствения на който никак не му е било смешно до самия край трябва да е бил сена, защото докато се състезаваше му се налагаше да гледа доминацията на Прост, вероятно си замина за да не гледа и друга доминация-тази на Шумахер. Ей матейка дегенератката, след точка се започва с голяма буква. Дебилче. Ха ха ха ха ха ха ха ха.

Един от малкото джентълмени във Ф1. Времена, когато колите бяха доста спартански спрямо сегашните и доста по красиви и с тия реклами по болидите...

Спомням си го добре, защото му бях фен! Голям пич беше и си остана! Шапки долу!

Велик бързак! Скачаше на газта и профучаваше по Монца!

Единственият бил по едно и също време шампион във Ф1 и американските серии (CART по това време). 1993 година август мисля Прост още не беше станал шампион, а Менсъл беше спечелил CART сериите.

Нищо против Менсъл, но нека ме сети някой за по-лесно спечелена титла от тази. Двата уилямса правеха по една обиколка на третия, освен ако не валеше дъжд, тогава Сена им слагаше обиколка.

Кажи кого друг са вкарвали в бокса в Монако ей така да му огледат колата и кой друг след това ще тръгне да гони Сена като луд на тази писта.

Я виж в гугъл колко състезания печели Сена 92 и колко са на дъжд.Всъщност та дъжд има едно единствено състезание и бе спечелено от Шумахер

Погледнах... И видях каквото помня - от 16 състезания 15 полпозишъна за уилямс, 14 за Менсъл. Това беше кола, която равномерно се отдалечаваше от останалите. Изпуснали са 6 състезания, такъв е спорта - има и отпадания и инциденти. И пак за уилямс, може би БАР бяха близо до подобно превъзходство над останалите.

Един от истинските пилоти във Формула 1. Менсъл е пилотът, който никога не връщаше газта. Караше на пълна газ до последната обиколка.

И си трошеше колата нон стоп

Менсъл е много готин. За разлика от повечето английски лигльовци тип Хил-син, Хамилтън и разни други, Найджъл си е мъжага. Винаги е влизал в моя топ 5 на любими пилоти заедно с Лауда, Хакинен, Райконен и Пике.

Имаме сходни симпатии, Ники Лауда е безспорния номер 1, след него Менсъл и Кими Райконен, но болидите на Франк Уилямс от 90 те са ми в сърцето!

Пике ли бе хахахах колко си злеееее

"Мустакатият симпатяга..." За пръв път срещам точно такова определение. Според мен Менсъл никога не е излъчвал особен чар и като му слушам интервютата, даже създава усещането, че е доста скучен като човек. Което по никакъв начин не отнема от славата му като пилот и шампион в F1 и Indycar. Нито прави по-малко заслужен прякора Il Leone, който си извоюва, докато кара за Ferrari. Само една титла може би изглежда незаслужено малко, но като се има предвид, че по същото време се състезават Пике, Сена и Прост, ми се струва, че тази шампионска купа тежи доста повече от някои други.....

И Шумахер.

Дрига си приказвал глупости бе кога дойде Шумахер Менсъл вече се беше отказал

Разбира се, че и Шумахер. Водеха лъвска битка със Сена за третото място, Шуми с бенетон форд, Сена с макларън форд.

Менсъл и Шумахер никога не са били в битка за WDC едновременно и затова не споменавам германеца изобщо. Това са различни епохи в спорта. Менсъл има една титла и още три пъти завършва втори в шампионата. От които три, два пъти е имал реална възможност да спечели шампионата: + 1986 г. остава на 2 точки зад Ален Прост (който става шампион) след отпадане в последното състезание в Австралия. Преди него Менсъл има 7 точки преднина пред Прост и 6 точки пред Пике. Води до шейсет и някоя обиколка и пука гума с 200+ км/ч, с което изпуска и титлата. + 1987 г. остава на 12 точки зад Пике, след като не кара в последните две състезания (катастрофира тежко в Япония по време на тренировките и не може да стартира нито там, нито в Австралия след това).

Някога пилотите от Ф1 бяха ниски и Менсъл беше доста едър спрямо мижавите им габарити. Истински британски лъв, а така да ги ненавиждам ингилизите, но него не с филиптотювски мустак беше различен от бозавите си сънародници!