Петкратният шампион, когото Кастро нареди да отвлекат (архивни снимки и видео)

Хуан Мануел Фанджо - аржентинският идол, станал любимец дори на похитителите си

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

до завземането на властта, Кастро не е бил "комунист", а националист и за това успява под носа на САЩ. След това се "кръщава" за комунист, за да има подкрепата на СССР.

Истината е, че при ген. Батиста Куба е процъфтявала, от Европа са идвали емигранти, за да се установят и да работят в тази държава от Португалия, Испания, Франция... Кубинското песо е било по-скъпо от долара. Проблемът на краварите бил, че Батиста ги отрязал от печалбите от хазартните заведения и цру-то решило именно чрез психопата Кастро да премахне Батиста и да изплозват Кастро после като свой човек начело на държавата, обаче с психопат начело можеш да свършиш къде ли не. И така брадатият дявол взел властта с помощта на американците и после с целия си комплекс за власт ги отрязал тотално и е... майката на Куба и кубинците. Кубинецът Умберто Фонтова ги е описал тези неща много добре в книгите си за изрода Че и за психара Фидел.

За да сме точни, не американците инвестират в куба до кастро, а американската мафия.

100% истина!

Просто мегаломан с комплекс за власт - каквито са всички комунистически изроди!

radiko

Интересно ми е някой от пишещите тук дали знае каква е връзката между Фидел Кастро и Батиста.

Зет.

Четох до тук: Първоначално Фанджо си мисли, че това е шега, но след секунди разбира, че съвсем не е такъв.

Има една капитална грешка в статията, която идва да ни покаже нивото на списващия. Кастро и движението му не са били комунисти когато са отвличали Фанджо, имало си е Кубинска комунистическа партия, която по това време 1958 година е била на нож с движението "26 юли" оглавявано от Фидел Кастро - датата на която през 1953 година е атаката на казармите Монкада. Кастро и движението му стават комунисти много по-късно когато вече е завзел властта и американците му готвят убийството и контрапреврат. Могли са изобщо да не стават комунисти, ако не е било късогледството на янките. Единствено по-радикален сред бунтовниците е бил Че Гевара, но и той също не е бил комунист тогава, пък и по-късно говори за съветски империализъм и отхвърля комунизма в съветския му вариант.

Пак шти го истрият пич.

Аман от лъжи. Единствената жена на Фидел Кастро е Мирта Диас-Баларт, ж. 1948, разв. 1959. Нейният баща се казва Рафаел Хосе Диас-Баларт, кмет на гр.Банес. Нищо общо с Батиста.

Видно е, че комунистите са хора с морал. Каквото са казали, това са и направили. За разлика от капиталистите.

И ЦРУ също

И в БЪлгария трябва Революция... Ама тоя път, не просто някой да вземе властта вместо Б.Б. и да краде вместо него, а да оправят това заради което са го свалили. Всичко...