17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Темата допинг е дълга но има една дума за всичко ЛЪЖА Едните искат да излъжат други без да ги хванат и всичко за пари и слава! Това е съвременният спорт!

Да кажат от къде е препарата че толко време си търсия от същият и все ментета

Така е като оставихме дъртите ченгета да управляват на всички нива в държавата. Тя нямат морал, доблест и чест и се бутат и котират навсякъде. Добрата новина е, че все някога ще пукнат и ще оставят глътка въздух на младите.

българите много обичат да нарушават закони и правила и после да хвърлят вината н а другите тея са си зобели допълнително ама станала издънка всичко са си знаели ама нали с а изначално тъпи та ако няма нац отбор няма кинти и привилегии Доживотна Забрана за всички замесени и уличени! мамави мошеническа.

От чисто фактологична и юридическа гледна точка - Да, състезалите носят отговорност за това, което бъде открито в тяхната кръв, но ... морално-етична отговорност носи основно лекаря на отбора. В случая най-големия виновник за положителните допинг проби е т.нар. "доктор" Любомир Петров. Не случайно пиша "доктор" в кавички и след малко ще разберете защо. Кой е всъщност "д-р" Любомир Петров. От справка на сайта на НСА разбираме, че е роден през 1959 г. През 1985 г. завършва медицина в Медицински университет-София. Трудов стаж - 1985-1988: работи в Транспортна болница-Русе; 1988-1995: работи в НСА; 1995-2009: работи в Института по невробиология на БАН; 2009-до сега: работи в НСА. На 27 януари 2015 г. той е защитил дисертационен труд за придобиване на Образователна и научна степен "Доктор", на тема: "Неинвазивни биохимични методи за оценка на състезателен стрес при колективни и индивидуални спортове". От април 2018 г. заема академична длъжност "Доцент" в НСА. Сега от тази биография разбираме много ясно няколко важни неща. Първо, въпросния "д-р" Петров няма придобита медицинска специалност, ама никаква, което е пълен срам и позор за всеки практикуващ лекар, какъвто съвсем очевидно не е този господин (защото без придобита медицинска специалност всеки един лекар е господин Никой). Това разбира се е допустимо за НСА, където "вятър ги вее на бял кон". Второ, никъде не виждам "д-р" Петров да е работил в голяма и престижна българска болница, с изкл. на 3 години в началото на трудовият му стаж и то забележете в несъществуващата провинциална Транспортна болница на Русе. От 1988 г. до сега "д-р" Петров не е работил в никоя болница и няма опит в работата с пациенти. Трето, никъде от неговото образование и трудов стаж не виждаме да има компетенции и познания по "Клинична фармакология и терапия", че да предписва терапии и лекарства на един национален отбор по плуване. Всъщност, питам се аз - "Аджеба, защо ръководството на Българската федерация по плуване поверява своите състезатели в ръцете на лекар без придобита медицинска специалност и който от 1988 г. не е работил в болница"?? Аз не бих се доверил на лекар, който няма придобита медицинска специалност и който от 1988 г. не е работил в болница, т.е. от 1988 г. не е практикувал като лекар. Вие ще се оставите ли в ръцете на такъв "специалист"? Отговорът е ясен. Тогава защо Българската федерация по плуване е поверила своите състезатели в ръцете на лекар-аматьор, в ръцете на посредствен лекар (да не кажа направо - неграмотен лекар) ... Защо?

То това не е само в плувната федерация, а във всички федерации, затова и вече успехи на български спортисти не може да се очакват.

Хората са го казали - химията прави физиката. В съвременния спорт без съответната химия няма как да постигнеш конкурентни резултати. Само дето в повечето добри отбори по света много внимават с веществата и ходят по ръба на позволеното.

не само това, ами зобат ултрамодерни и ултраскъпи препарати, до които нашитите нямат никакъв шанс да се докоснат. Няма да се учудя ако фармацевтичните гиганти не им ги приготвят специално. А нашите ползват най-евтиното на пазара.

След като допингиращите препарати са забранени за употреба, логично е да са забранени за производство и легална продажба. Как тогава се набавят? Остава варианта това да са хапове, които се използват за други болести.

Логиката ти куца. Допинга може да е забранен само за професионални състезатели. Там идеята е да не ползват неправомерно предимство пред останалите при състезания. За останалата част от хората могат да зобат какво си преценят.

Мерси за инфото. Като цигарите - вредни са, ама на ваша отговорност!

Някой е натопил момчетата. Или не са играли по свирката на треньора, или са отстранени, за да заемат други техните места в националния отбор. Ако има други варианти, допълнете ме или ме опровергайте. Няма смисъл да пишете минуси, пишете вашето мнение!

Просто в тази федерация работят тотални некадърници и безхаберници.

"Тези момчета са посветили живота си на спорта, лишават се от безброй неща, за да прославят името на България, " Всичко е ОК, но това е прекалено. Стига глупости и малоумщини. Момчетата работят за СЕБЕ СИ.

Работят и за БЪЛГРИЯ, защото парите в този спорт са СМЕШНИ! И ти можеш да се пробваш да поработиш за СЕБЕ СИ, като вземеш медал от значимо първенство... например. После ще дойда да те питам, дали наградният фонд съотвества на вложените усилия....смехурковци!

tonk11

Отворко, аз не съм ги карал да стават плувци нали? Това е техен избор.

От това заглавие си помислих че Майкъл Фелпс ги е подкрепил.

всички вземат разни неща и в труция и в сащ, и други големи държави , но там си имат агенции по сигурността които се грижат да не им правят тестове в правилния момент, тези що са ги натопили и дали турската агенция по сигурност примерност не е платила е друг въпрос, а иначе всички вземат в всички държави по света. сега любовницата на някъв с много големи връзки в силите за сигурност на турция дава мнение ....честно не и е мястото тука пркеланео много спортисти станаха оценителина България и предатели по манталитет....съвети от Турция, Италия, САЩ, Русия не приемам, ако ще да са на най великите ни спортисти...

Само не ми е ясно как с някаква петиция ще им се отмени очертаващото се наказание?

не им пука за децата, просто разбиват спорта атакуват го . две кокошки.... толкова големи спортисти ги вкараха ив полтиика и в бизнес, и се видя какво стана с държавата ни. Спортисти!!!

tonk11

Никак. Просто си правят ПР.

Преди години и аз се състезавах. И точно по същия начин се случваха нещата. На масата в треньорската стая, под наблюдението на доктора на отбора ни се даваха "витамини" и добавки за възстановяване в бели пластмасови чашки, и трябваше да си ги изпием там. Не можеше да се изнасят. Виждаше се разликата между тези дето пиехме "витамини" и другите дето не пиеха. Едните бяхме доста по-издръжливи. То сигурно от витамините. Ако много питаш, или не слушаш, изведнъж отива в резервния отбор. Тези момчета, ако са взимали нещо на тяхна глава, няма да взимат този архаичен анабол, дето остава в организма 8-9 месеца. Има доста по-изчистени медикаменти сега. Трябва да има арестувани и с ефективни присъди. Ъова ще ги респектира, може би.

Интересно, тестват трима - хващат трима. Съвсем основателен е въпроса, ако тествата всички, колко ще хванат.

tonk11

Зависи каква и целта на теста.

Майкъл Фелдс си беше химическа лаборатория. Не знам защо разни хора ползват случая да атакуват за лични цели. Не мога да приема взема нето на турско гражданство и любовник турчин с огромни връзки за пример

Женският национален отбор по плуване на бившата ГДР навремето беше в София на някакво състезание и плувкините приличаха на добре избръснати млади мъже, а някои даже имаха и мустаци, пък и говореха като мъже. И когато един журналист се пошегува с треньора им и го пита защо момичетата ви говорят толкова басово, той отговори - те са дошли тука да плуват, не да пеят. В този ред на мисли, винаги се чудя на такива спортисти, особено в България, които практикуват не толкова комерсиални спортове, защо го правят? Айде, в тениса има пари ако си добър, макар че е скъп спорт и изсква много вложения, футболът при определени обстоятелства също може да е печеливш и някои комерсиални спортове. Но какви пари има в плуването? Тренираш като луд, жертваш си младостта и не живееш като нормален младеж, лишаваш се от много удоволствия, тъпчеш се какви ли не хапове, рискуваш си здравето и да се контузиш. Ако спечелиш медал е 15 мин. слава и не много пари. Евентуално олимпийски медал може да е някаква отплата, но е толкова малко вероятно за страна, като България, че не знам дали си струва риска да опитваш. И накрая някакъв тъп, като на гайда г*за треньор или доктор, самовлюбен и амбициозен тъпанар те прецака с някое хапче и те излавят. И после ти го отнасяш, естествено. Едно 4 г. наказание си е направо край на кариерата. На 18-20 г. са още млади, но на тяхно масто бих се отказала от професионалния спорт и бих заложила на образованието, докато съм още млада. Няма смисъл след 4 г. пак да рискувам да ме хваната с нещо, което са ми набутали да пия. Та, що ги ручаха жабетата?

tonk11

Аз съм виждал Таня Богомилова. Ич не беше обръсната! И Румяна Нейкова съм виждал. Същата работа.

Патката състезаваща се за турцив въобще не е пример, егоистична кадъна залюбила сежс турски богаташ, иначе спорта отдавна не е спорт на всякъде по света

Тя може да е всякаква, но не я хващат със Стромба нея... нали! Нямам идея за подбудите за постигна, който си написал, но който малко разбира от спорт е ня ясно, че това е ПОСТАНОВКА, от кого и защо... друг въпрос!

как да е хванат като тя е с връзки , тя в турция е тази заради коятобиха направили номер на други звезди в турция, ако имаха такива. Тя е в позицията на връзкарката в Турция

Едно е ясно, Тя НЕ Е виновна, че в БГ си правим номера и убиваме таланти, само защото не си плащат на конкретен треньор! Същото и с щангите - платиха да ни прецакат, защото намериха човек за 10К лв да срине труда на цяло поколение спортисти... ама кой е виновен, този дето предложил парите или който ги е взел!?!

От 80те години е така. Една приятелка е пропуснала лагера заради заболяване, след 1 месец като е отишла всички девойки са били с рамене на щангисти.