Почина баскетболната легенда Симеон Варчев

Той откри за спорта фигури като Георги Глушков и Тодор Стойков

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лека му пръст. Залата се пълнеше винаги през втората половина на 90 те. Черно море бе атракция така както са мачовете в Англия за всички. Поклон!

Лека му пръст. Беше ми съсед, много възпитан и ерудиран човек. Да почива в мир.

Сайт за некролози!

Този Варчев ли държи чейнч бюрата варчев ?

Не, Бисер Варчев, синът му.

Единствено го свързвам,човека ,по име с някъкво чинч бюро Варчев във Варна,иначе- Бог да го прости.

Радетел на баскетбола във Варна ! Почивай в мир, тренър!

Светла му памет! Ще те помним!

Велик треньор. Помня когато дойдоха в Ямбол и заедно с жина си поеха пионерските отбори. Дори и моята сдкромна личност бе тогава в отбор с Глушков. И за една година направиха пионерските отбори републикански шампиони във възрастовата си група. Тогава през дълбокия соц беше изнамерил някви ленти от НБА и ни ги пускаше да гледаме американски баскетбол. Става въпрос за някъде около 1975-та. Беше полутайно, но предполагам че е било със знанието на властите, защото беше в спортната зала не в частен дом. А, бе велик Човек и Треньор. Поклон.

Легенда ... това май е по северно-македонските критерии. Всъщност е бил една типично нашенска никому неизвестна мижитурка.

Легенда е смотльо, мачкаше софийските отбори, когато времето преди 89 та не позволяваше. Погледни шампионите по футбол, баскетбол волейбол , хандбал, в този период мракобесен и виж колко са не софийските печелили титла. Ботев Пд и Спартак Пд през 60 те за футбола, Берое 86 заради наказанието на двата тумора, волейбол няма, баскетбол Ботевград 74 а и Варна 85 а. Разбра ли защо е легенда, излъга системата. Класира баскетбола в осмицата на Евро шампионат при наличието на Югославия, СССР, Италия, Испания, Германия, Гърция, Израел които даваха облика на баскетбола в Европа. Погледни сега къде сме днес. Виж и футбола. След десет години същото ще се случи и с волейбола. Ако чакаш циганин баскетболист ще има да чакаш!

Виж какво, путьо ... Недей да ми говориш за мракобесен период преди 1989. Точно тогава имаше спорт в БГ-то и се даваше всичко, за да има шампиони. Даваха им заплати-200лв, награди- апартаменти, коли, пари ... Имаше спортни училища. Това че само софийските отбори печелели едва ли е било мачкане и дискриминация на провинциалистите. Щом като името му не ми е известно на мене ... значи чак пък легенда НЕ може да е бил.

Дори и за мижитурка не ставаш,човекоподобие.

Ако си някакво неориентирано хюмне ,което се чуди дали да си бръкне в носа или в гъза е нормално да не си го чувал! Ако беше човек - щеше да си го чувал!

Вечна памет на най великия български треньор през последното тридетилетие в баскетбола!

?

Ако беше ковид, щеше да го пише с дебели букви, не знаеш ли? Лека му пръст на човека.

Имаше много тежък Паркинсон