17-11-2017 20-11-2018

Коментари

*Кларк.

Деймън Хил е “достоен“ наследник на Греъм Хил. Когато Джим Клак катастрофира фатално на 7 април 1968 г. във Формула 2 на писта Хокенхаймринг, Хил старши е колега на Джим и след катастрофата казва, това е пилотска грешка. Точно това направи и синът му Деймън същински бащичко.

Всъщност 94 г. след премахване на активното окачване, Уйлямс-а се оказа,че е загубил преднината от предходните години и е доста нестабилен въпреки най-добрия двигател на Рено,за разлика от Бенетон-Форд ,който беше единствената кола с изправена предница, тип акула.Следващите години и другите отбори корираха този дизаин.

94 година Шумахер беше непобедим със или без Сена - 9 поредни победи.Причината да се решава спора за титлата в последния старт в Япония беше всевъзможните наказания и отнемане на точки на Шумахер и Бенетон, за да вкарат поне малко интрига гонките.

малко прилича на сезон 2020 когато всевъзможни наказания налагат на Хам за да поддържат ингригата за титлата жива до края на сезона.

...Всеки щеше са спечели титлата с колата на уилямс... ние обаче имахме Хил.

Може би искаш да кажеш - всеки който не е блъснат от Шумахер

Хил можеше да спечели титлата през 94' та, но когато в последното състезание колата на Шумахер се повреди, той тръгна да го изпреварва, вместо да го изчака спре, и това даде възможност на Шуми да го блъсне и да отпаднат и двамата, което даваше предимстви на германеца в спора за титлата.

Уфффф... Хил тъпака караше ТОП колата и с 300 зора победи Шуми.

Шуми пък караше на ръба на правилата, че и отвъд, може би защото още не бяха забранили на Бриаторе да мениджърства в Ф1.