17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Доста са величията в този спорт. А как се е карало в годините, в които през месец е имало смърт на пистата? Джеки Стюарт го казва, тежко е да се състезаваш, при положение, че постоянно ходехме на погребение или на помен на някой загинал пилот. Май изобщо не е същото, като с години не се е стигало до фатален изход. Макар, че когато си с 300+ смъртта винаги дебне. А титлите на Фанджо са 5, все в такива условия.

Беше Бог на мокра писта!

Точно така! Един, единствен бог на мокро във Формула 1. Велик си Шуми!!!!!

Щуми,Сена,Прост,Лауда -начало на нова ера за всеки от тях в иначе скучния без тях спорт!

Сена е най великия . Точка, гледам и се интересувам от Формула 1 от средата на 70-те .

Те сегашните шофьорчета на могат да стигнат класата на "Голямата уста" а.к.а. севрноирландчето, да не говорим да си мечтаят за Шуми, Сена, Прост, Бергер, Менсъл, Хакинен, ... Формулата от една от най-великите надпревари я докараха до нивото на оная американска глупост с перманентния ляв завой - Индикар. Не я гледам откакто Шуми го няма. Преди това, нямах пропуснато състезание откакто можеше да се гледа изобщо в България!

И аз не слушам музика, откакто ги няма вече многопистовите магнетофони !

Който е писал тая статия е пълен балък. Панис печели в Монако с Лижие. Четирите победи са за Хил, не за Вилньов и Ървайн е северноирландец, а не шотландец. А за Шуми - той е най-великия.

Някои го помним това състезание - когато в Монако не можеха да раздадат точките, имаше само 5 автомобила, които завършиха. За Панис това беше единствената победа. Чак после отиде в Хонда - ама авторът откъде да знае, че пилотите могат да си сменят отборите. :)

Панис беше с Лижие - Хонда и спечели в Монако! Другото е така, като после отиде в Хонда....

Шуми,най добрия!

Шуми е пич!

Самият израз "Направи другите идиоти" е тъп, страхлив и дребнав. Шумахер НЕ беше най-добрият. И вие го знаете. И не беше широко скроен. И не беше велик! Нито като характер, нито като поведение, нито като смелост. И комунистическите диктатори имат най-много години на власт. Това не ги прави велики държавници.

Казал го е Хил, Ане теоретик като нас тук. И да, Шумахер беше най-великите за времето си.

Кажи тогава кой беше най добрия ?!? Дай някое друго име ,или си фен на един по мургав пилот?!?

Сена беше друго измерение. А пред Шумахер слагам няколко.

Това, което си казал за Сена е факт, но Шуми ще си остане най-големият! Най-големият, защото той беше лицето, но това беше Галактически отбор - Ферари с Тод, Рос Браун, Лука ди Монтедземоло и естествено Михаел! Не на последно място и всички останали в отбора, но това беше най-невероятният тим за времето си! Една ера в Ф1, нещо, което постигнаха и след това Мерцедес с Хамилтън, Ники Лауда, Тото Волф и всички в този отбор! Ако не беше явната далавера на Ред Бул с ФИА, начело с Маси и служебният Safety Car Champion, осмата пилотска титла беше факт.

Няма съмнение - най-добрия пилот в историята. И това се виждаше най-вече в състезанията на мокра писта с много по-лоша кола.

Само да не забравяме, че вече се доказа използването на ESP от отбора на Шумахер, когато беше официално забранено. Другите били спряли тази система, но някак си отбора на Шуми минал между капките....

Не само ESP. Доказа се, че е използвал ABS, ASR, компресор за донапомпване на гумите в движение, в няколко състезания - турбокомпресор, а веднъж дори и втори двигател!!!

Тая дивотия бе измислена от тия за бенетон и най вече да се спре доминацията на Шумахер който след монако имаше над 20 точки пред втория Алези а бе едва 4 то състезание

Шуми е велик!

1996 и 1997 бяха уникални сезони за Формула 1 - интересни състезания, драма, завъртания, култови интервюта...че и някой друг юмручен бой в питлейна. С цялото семейство не пропускахме състезание. Годините минаха, родиха ми се две деца, отвреме навреме пускам да видя някое състезание, но рядко гледам до финала. Настъпи скучна ера: стереотипни пилоти, шаблонни интервюта със заучени отговори, няма ярко изявени личности (не просто пилоти).

Точно с ерата "Шумахер "дойде скуката. Последните два сезона са страхотни!

В това състезание важаха законите на хидродинамиката, не на аеродинамиката. Евала на Михаел, че доплува до финала! https://www.youtube.com/watch?v=xctbnBWAij8

Велико състезание, черпихме се по този повод. Тогава Формулата още я даваха по телевизията, всички знаеха кои са Шумахер, Хил , Култарт, Сена и Прост, Менсъл...Сега състезанията се провеждат тайно.

Дават ги по Диема :)

Чакаме само още една победа от теб велики шампионе! Най-важната в живота. Милионите ти фенове по свете не са те забравили и няма да те забравят. Ти ни дари такава радост и позитивна енергия. Всички ние се надяваме да се върнеш към нормалния си живот и да си със семейството и приятелите си, които са с теб и в тези тежки години.

добрият пилот за всички времена. Едва ли ще има друг като него!

Сена !

Шуми и Хакинен. Направо не изпусках състезание. Когато Хакинен се отказа спрях да гледам формула 1. Това не бяха пилоти, а гладиатори с болиди. Сегашните са меки китки сравнение с тях.

защо сега не виждаме същото тази година от Люис? Нали го изравни по титли когато имаше ракета, но с толкова лош автомобил никога не би спечелил...

Липсваш ми, Шуми... Хайде, само още една победа...най-важната ! С теб сме и винаги ще сме с теб, Михаел !

Велик ШУМИ!!!!