Скандал и сълзи - отнеха световна титла на звездата Клаебо след руска жалба за счупена щека

Норвежецът спечели с финален спринт, но бе отсъдено, че е закачил Болшунов малко по-рано

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоя гаден руснак до кога ще безчинства по ски трасетата. Очевадно е че руснака посяга към Клаебо а не обратното . Абсолютно нестраведливо решение и сигурно ще го променят ама кел файда.

несправедливо решение. На първото видео се вижда - има 4 пътеки към финала, руснакът не е по-напред от норвежеца, вляво от него е и е коректно да заеме третата пътека и да остави 4-тата за норвежеца. Но... руснакът играе анти-феърплей, не оставя пътека за норвежеца и следва руснакът да е дисквалифициран.

Нищо умишлено не е направил норвежеца, а дори и може би не го е докоснал. Не би трябвало да го дисквалифицират в случая.

умишлено или не умишлено - Норвешежеца постъпил не по правилата !!

Незнам. Коментирам само на базата на краткото видео тук.

"Асът, който вече бе взел златото в спринта, можеше да стане едва вторият ски бегач в историята, направил дубъл на световно първенство, но го спря жалба, подадена веднага след финала на 50-те километра." ЩО ЗА НАГЛОСТ?? НЕ ТАЗИ ГНУСНА ПОСТЪПКА НА НОРВЕЖЕЦА, А НА ПИСАЧА НА СТАТИЯТА!!! СПРЯЛА ГО БИЛА ЖАЛБАТА???? НЕ ЖАЛБАТА ГОСПОДА ПИСАТЕЛИ, А ГНУСНАТА ПОСТЪПКА ГО Е СПРЯЛА!!!! РУСНАКАТ ОТВЯВАШЕ И ДВАМАТА АКО НЕ БЕШЕ ТАЗИ СКВЕРНА ПОСТЪПКА!!!!

Спасе, ти гледа ли видеото? Руснака се навря в норвежеца.

незнаещи! Четете правилата на този спорт !

Ясно се видя как с лекота Болшунов задминава двамата астматици на финалната права и как последва "докосване" и счупване на щеката му! Де гиди невинни астматици !!!

Е ти не видя ли движението та дясната ска на руснака къде.де отива- в нормежецаи то п касика. Абсолют безсилие като видя че клаебо го изпревалва

Не разбирам от този спорт, но виждам следното - руснакът първо притисна норвежеца с цел да заеме пътеката (как се казва там, двата улея). Там разбира се съпротивлението е по-малко, отколкото на неутъпкания сняг. Даже блъсна ската на норвежеца със своята ска. Норвежецът за минута загуби темпо, изправи се, пропусна едно или две оттласквания, т.е попречи му се. После руснакът промуши щеката си между ските, блъсна я с коляното си и я счупи. Нещо ме съмнява това съдийско решение. Трябва пак внимателно да се преразгледа.

Норвежецът е от външната страна на коловоза. Руснакът пренася тежестта си на щетата и така я чупи!

,......

Има и доста злоба! Не намеквам за спортната(която е стимулираща), а говоря за другата, чистата човешка злоба, която може да доведе не само до контузии, но и до други неприятни неща - основаваща се на принципа защо ти, а не аз!

На следващото състезание руснаците да са със бамбукови щеки.Безаналогови.Нема трошене бамбука,брат.

Абсолютно неадекваатно решение. Руснака посяг към Клаебо , а не обратно. Ясно се вижда от видеото

Руснака сам си е виновен, опита се да притисне норвежеца навън и той нямаше къде да ходи освен да е близо до него, пълна тъпотия е това решение, това е спортен инцидент без никаква умисъл, как така ще го дисквалифицират

И тези ли са астматици?

Ей, голямо плакане. Това да бяха либералчета, не могат толкова да плачат, колкото руснаците... Иначе са богатири и големи мъжкари.

Руснакът размахва ските все едно е на състезание по шорттрек, после норвежеца му е виновен. Не видях норвежкия състезател да е причина за щеката, по-скоро руснакът сам си е виновен.

Руснакът водеше и се опита да изхвърли противника си с прекалено силно изхвърляне на крака в дясно. После планираше да вземе най-дясната лента за да го изхвърли извън трасето. (Вижте ужаса в погледа на норвежеца). Но после щеката му се удари в тази на противника и отскочи и влезе между неговите ски. Коляното му я счупи. Според мен това е по-скоро решение в ущърб на истината, но знаейки, че руснцаите ще взривят зимните спортовете са взели такова (политическо) решение. Интересно дали норвежците ще приемат. Но ужас - да бягаш 50 км и накрая с такива номерца да се реши. Трябваше третия да спечели

То реално третия спечели, руснака остава втори, а норвежеца е аут...

“Двама се карат, третият печели.“

Тоя ревльо е разтопил нежните европейски сърчица. Като малко детенце се е разревал, а от клипа се вижда че никой не му е виновен. Но поради "либерастки" ценности, да се помага на по-слабите, точно руснаците намазаха ....браво ревльовци !

Руски не се напъвай. Червното знаме се вее след тебе каквото и да говориш. :))

Горкичкият :( Сега остава да получи някое усложнение и на астмата!

И една щека не могат да сделат като хората.

Ясно се видя как с лекота Болшунов задминава двамата норвежци на финалната права и как последва "докосване" и счупване на щеката му! Де гиди невинни "астматици"!

Инцидента тръгва он Болшунов, който изравнен с норвежеца от вътрешната страна на завоя го изхвърля към ограничителните пирамиди на трасето. Погледнете къде се намира ската на руснака - тя е причината за инцидента.

Норгето с нищо не му е виновен.

Що не си носят резервни щеки?