Скандал в Япония, разследват школата на Котоошу за насилие над млад сумист

Федерацията по традиционния спорт разкри, че тормозът над 20-годишния борец е бил системен

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

странно...но може би не. Прегледах пресата на японците, имат си специализирани списания по техните си спортове, и то и на английски, имат за всеки ден какво се случва,кой какво и защо е коментирал, никъде не срещнах ТАКАВА новина. А винаги описват всеки скандал, нищо не се крие,даже се гордеят,че са принципни....проверих и на руските сайтове - нищо. Който чете на английски, може лесно да провери...който само на руски, ето му линк http://www.japan-sumo.ru/ Май,май са ви преметнали от дира,коментиращи тук

Сигорно като не е спазвал тренировките му му е забивал пръстите си в гъза му като какаши

Да не оджендарят сумото, сега.

Аз това няма да коментирам. Само ще спомена Казуо Чиба Сенсей, основателят на стила Биранкай в Айкидо. Та неговите ученици са яли бой за 7 живота. Един пич даже беше писал книга Чирака на Майстора ли кво беше, в която описва патилата си като учи-деши - вътрешен ученик на Чиба. Вклйчително бой по тиквата с дървен меч до загуба на съзнание. Мазохисти ....

Га яди кифтетата не рива?

Малко е като боксьор да се оплаква че го удрят с юмруци многократно докато тренира.

в тези школи само се яде и се спи, да им имам проблемите

Ама този са го карали да тренира - той затова се оплаква.

Те като не са го..... !

Нечовешкото отношение е традиция в тези школи, въпросът е, че за пръв път някой риве и не е невъзможно да се окаже българин.

Ами нали са написали, че няма как да е нашия, а и имай предвид, че едва ли смеят да малтретират нашия като школата е на българин. Но иначе си прав, че в тези школи условията са казармени и има малтретиране като в казармата, това са си традиции и този дето сега се оплаква не го чака никакво бъдеще в сумото, в която и да е школа.

Във всички категории до Juryo ядат бой и слугуват на по-горните категории, след това стават господари. Това го има и в интервюта на Калоян Махлянов.

Бугарина си остава бугарин, дебел, кльощав, нисък, висок все си е тъп бугарин

А ти кой си, къде си?

Срам го е да каже.

Ами да се запише на балет ,сумото си е борба и насилие.

Странно, все едно проститутка да се оплаква че са е яб*ли на работното място. Нали за това е борец, да се бие и ако е добър да побеждава. Ако не може, то тогава да пробва друг занаят.