Скандален филм за Ланс Армстронг: Насилието в детството и голямата измама

Пребиван е от пастрока му и възпитан да побеждава с всички средства, дори незаконни

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Забавно! Америка виждаше и славеше това , което искаше да види, а кпгато конюктурно трябваше жертвоприношение за масите, те си го получиха. От осанна до разпни го. А тез дет му лижеха топките се правят нс ущипани

Да, изисква се чудовищна мотивация, енергия и маниакалност да направиш това, което той направи. Само ще това е пътят към Тъмната страна. Животът на човек не е само спортни успехи, а и пример, и мисия, и възпитание на щастливи деца, и създаване на по-добър и справедлив свят. Зная, че няма да ме разберете, но ползата от подвизите на допинг спортистите за човечеството са нулеви, освен за развитие на някои клонове от химията, психологията и биологията... и понякога анестезиологията и патоанатонията.

И ти не разбираш, въпреки че всичко е пред очите ти! Хората имат различна мотивация и цели - арогантно е да си мислиш, че ти знаеш най-добре и си пример за останалите. Добро и зло са относителни и зависят от епохата и нравите - цялата човешка история е такава. И ако никой не бе разбрал за Армстронг той все още щеше да е митологизиран и възхваляван без някой да е умрял заради неговите успехи! Най-голямата глупост е дрънкането за справедлив свят от хората - ние, които живеем от неправдата и смъртта на останалите твари на планетата!

Напразно умря Христос на кръста. Дали добро и зло са относителни исторически: да. Но във всеки момент всяко общество има морални норми и наказателен кодекс със система за коригиране на посоките. У нас явно липсва всякаква морална посока и затова резултатът е такъв.

Едно е факт - иска се чудовищна енергия и гигантски хъс да направиш това , което е сторил Армстронг ! Малцина могат изобщо да оцелеят след такъв живот от кошмарен стрес и напрежение!

Всичко го правят! Разликата е една...него го хванаха. Друга разлика няма! Браво на човека и успехите му!!! Няма човек или държава успели или победили в нещо без да използват ВСИЧКИ методи за да го постигнат. По друг начин не е възможно! Само малките деца и хора които никога не са играли сериозно си мислят че има друг начин.

Току що оправда Ал Капоне, Пабло Ескобар, Митьо Очите, Черепа, В. Илиев... и цяла плеяда хора, стигнали върха върху трупове и дрога. Е, ако ти или семейството ти сте на пътя на някой такъв устремен Супермен, няма да ти е добре и ще говориш другояче.

Браво, ето това мнение е на един "истински българин", които няма да постигне нищо в живота си.

Имах такива колеги... някои горяха и изгоряха, други имат големи празни къщи... Е, ако си фен на Бързи и яростни и плеядата филми за успешни банкови обири, крупни измами и мафиотски подвизи, няма да ме разбереш. Аз обаче съм щастлив, затова не завиждам никому и не искам нищо чуждо.

Живей си мизерния живот и не се обаждай...инженере

Бесилката е ласкателство за тези , които не висят на нея. Тя ги кара да се чувстват почтенни.

А Карл Луис кога?

С Елена Исинбаева заедно...тогава

Карл Луис е гей. Гейовете като него и Грег Луганис например не ги пипат.

Легенда е начинът по който той е използвал стимуланти, с преточване на кръвта си по трасето и чисти кръвни проби на финал. Как не е загинал незнам.

Преточването на кръвта(така наречения кръвен допинг) се извършва преди началото на голямо състезание, и много рядко ,яко е наложително...процедурата се повтаря между втората и третата седмица от състезанието(говорим за Тур дьо Франс). И в момента го правят - кръвния допинг е практически неуловим. Който се е занимавал няакога с колоездене,знае че няма професионален колоездач който да не взима допинг(просто е невъзможно). Не беше правилно да му отнемат титлите на Ланс,все пак той не беше хванат по време на състезание от антидопинговата агенция. Считам че Ланс направи за колоездачната индустрия стократно повече отколкото Еди Меркс,Бернар Ино и Индурайн взети заедно. - Говоря като рекламни приходи,телевизионен интерес.Милиони хора започнха да гледат и да се интересуват от колоездене в благодарение на Ланс Армстронг.Много хора от тия където го обвиняват спечелиха милиони заради него(да не говорим за самата обиколка Тур де Франс) Отделно и направената от него фондация LIVEStrong - която събираше пари за ракови заболявания. Ако някой си мисли,че сега Крис Фрум,Александро Валверде,Винценцо Нибали и Контадор преди тях ...печелят обиколките с чай от боровинки...значи са големи наивници

Не се хващало :D, всичко се хваща стига да се правят достатъчно тестове. Въпрос на желание е да се хващат не на липса на технология. Затова и него толкова време го държаха, защото беше толкова високо, че като падне ще повлече цялата колоездачна общност и още сумати хора. Той е гадно лицемерно и нагло копеле. Нива над всеки, който някога е бил хващан за допинг. Ако не е бил Ландис нямаше да го стане изобщо скандала дори.

Кръвен допинг НЕ СЕ ХВАЩА - явно не знаеш какво е. И в момента повечето лидери го ползват,щото е скъпо и не всеки може да си го позволи. Само че сега за ралзика от Ланс , си го взимат тайно...както трябваше да направи и той. Организаторите на тура трябва да правят по една свирка на Ланс всеки път като стъпи във Франция ,щото ги направи милионери и издигна обиколката по негово време в култ

Всъщност мотото "целта оправдава средствата" е това, което се насажда целенасочено и е проблем. Загубиха се принципите на спорта за честност, трудолюбие и достойнство, а се заместиха само с "успехи". Смисълът на пътя към успеха се изгуби сред реклами, стимуланти, скандали и неморални постъпки. А четейки коментарите долу, проблемът на Армстронг е единствено, че е допуснал да го хванат - честито на приелите 'правилните' $ ценности, убихте всичко човешко в себе си.

Трудолюбие и достойнство ще креташ на опашката, ще си пропилял живота си (ако си спортист), до последния си миг ще се питаш "Защо не опитах ?"

Всъщност той не допусна да го хванат - Ланс беше предаден от бивш съотборник(тоест двама и то американци) - Флойд Ландис и Тайлър Хамилтън

Измамник и луд билкар... като всеки друг американски шампион.

Гнева идва оттам, че всички взимат, но него хванаха и убиха от омраза.

Големият Армстронг измамник е не този тип - а Нийл Армстронг! Който на никаква Луна не е стъпвал, нито пък някой друг.

И Земята е плоска, нали ?

Не, кръгла е - ама кой да е учил... Освен ако ти не си от ЦРY - които пуснаха тая гавра с Плоската земя. Тогава за теб може и да е плоска.

Явно доста са платили по онова време и на смъртните си врагове - руснаците, за да си траят. Руски спътници обикалят Луната по онова време - дали и те лъжат ?

Разбира се, че са платили - и даже се знае какво, колко и как. Ей аман от неграмотни тъпаци - и оня по-горе плоскоземеца.

Всички взимат допинг, но не всички стават такива шампиони.

Нещата са поставени така, че хората да мислят, че това с Армстронг единичен случай. Всъщност е широка практика във всички спортове. Непрекъснато търсят нови стимуланти, които да не се улавят от тестовете.

Плувците не ги тестват.

И аз като написалия първия коментар съм съгласен с него. А именно, че Ланс е голям и не е само той. Според мен, той е само изкупителна жертва.

Всички спортисти от това ниво използват какви ли не субстанции, техники и тактики. Въпреки това Ланс Армстронг с неговите титли е легенда.