17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Фетел ще трябва да си търси нов отбор както и Ботас.Няколко пъти победата убягваше на льоклер и то за малко но сега ме впечатли въпреки че натисна хамилтън доста лошо и го прати първия път извън пистата..Още отначало льоклер стартира добре но отборни заповеди му съсипха поне 4 състезания.

Много Жентълменска постъпка от " Мерцедес" и Хамилтън- да оставят " Ферари" да си мислят, че са победили на родна земя!!! Като деца така ловяхме шарани на коричка- оставяш да налапа хубаво и дърпаш!

Не знам дали ги оставиха или по-скоро Ферари рискуваха с гумите /никой въобще не предполагаше употреба на гумите хард на тази писта/ от немай къде и птичето кацна на рамото им. Ако бяха сложили такива гуми на Мерцедес или Леклер беше сложил медиум победата щеше да бъде за Сребърните стрели. В. Ботас направи три груби грешки докато преследваше Леклер, като при всяка губеше повече от секунда. Така и не можа да го притисне както го правеше Хамилтън. Но Ботас не е Хамилтън. Стана красива битка, в която спечелиха и двата отбора, а пак казвам, печалбата е още по-голяма поради абсолютния провал на Верстапен и Ред Бул след лятната пауза. Общо взето интригата, поне за двата трофея /пилоти и конструктори/ приключи. На хартия следват три писти, на които Мерцедес ще е топ фаворит и три, на които Ред Бул вероятно ще имат предимство.

Chefo77

Хайде хайде - вярно е, че Ботас не е Хамилтън, но видяхме, че и Хамилтън не успяваше да настигне Льоклер. Сам го каза - на правата Ферари са по-бързи, въпреки DRS-а. А на тази писта нямаш ли скорост на правата, нямаш нищо.

Браво на Леклер! Почти съм сигурен, че днес "пенсионира" Фетел окончателно. Голям успех за Мерцедес - на двете най-неудобни за тях писти два двойни подиума, като и на Спа и на Монца бяха твърде близо до темпото на Ферари. Горе-долу решиха и двата шампионата, а Ботас дръпна доста в битката за второто място в генералното класиране. Ред Бул и Макс Верстапен - катастрофален провал. Вероятно ще им струва второто място при конструкторите, а вероятно и на Макс при пилотите. Голям успех за Рено, 4-то и 5-то място. Няма да им се случи скоро, това беше идеалната за тях писта. Макларън - една утешителна точка, но Норис отново показа, че го чака светло бъдеще. И така 6 състезания преди края: колко победи още ще успее да спечели Хамилтън /всяка следваща го доближава плътно до рекорда на Шумахер/; кой ще стане негов подгласник в шампионата и вицесветовен шампион - кандидатите са трима: Ботас /най-постоянен и на пръв поглед с комфортен аванс/, Верстапен /идват много удобни за Ред Бул писти/ или Леклер /окрилен от двете поредни победи и безспорен №1 в отбора поне до края на сезона, но писти не твърде удобни за Ферари/? Ще удържи ли Макларън на битката с Рено за четвъртото място при конструкторите? И не на последно място: за следващия сезон Фетел ще бъде ли пилот във Ф1 или ще станем свидетели на края на неговата спортна кариера?

този нещастник Фетел да се пенсионира. Прави простотии на пистата и ще се случи нищо лошо от постоянните му опити да пречи на по-добрите. Докога ще го търпят? Докато убие някого ли?

Chefo77

Абсолютно съм съгласен - макар да харесвам Фетел, днес трябваше да му покажат черен флаг! Пилот от неговия ранг няма никакво право да прави такива изцепки!

Браво на Шарл - може би това е бъдещият Шумахер за Черните Кончета! Фетел за пореден път се провали детински! Браво и на конструкторите, че направиха Ферарито да лети по-бързо от Мерцедес с отворено крило!