17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Черни Вит, Черни Осъм, Черни връх, Черно море...всичките плачат за прекръстване.

Обаче "Блек Лайф" остава...

Настоявам химичният елемент Манган да се прекръсти, поради расистките, дискриминативни асоциации, съдържащи се в името му!!!

В България има поне два отбора кръстени на национални герои Левски и Ботев. Ще ми каже ли някой че това са го направили като подигравка с тях и от неуважение? Така е и с въпросните отбори в САЩ. Голяма глупост е да кръстиш отбора си на нещо което не уважаваш и което презираш. За много хора индианците са символ на велики воини и това е идеята защото и спортистите са един вид воини само в различен контекст. Проблема не е в борбата срещу расизма т.е има расизъм и трябва да се изкорени. Проблема е че не това е начина както не е начина и в това да унищожаваш паметници на хора които са се борили срещу робството и расовата дискриминация. Какво правим с Вашингтон на когото е кръстена столицата на САЩ от където е и "Редскинс"? Случайно да знаят въпросните борци за социална правда че въпросния баща на американската нация е притежавал роби? Е разбира се както беше показал един журналист във едно видео американците нямат нищо против Джордж да бъде изтрит от историята защото имал роби но на съвсем друго мнение са когато става въпрос за евентуално премахване на паметници (не че ги има де по ясни за малко по-информираните причини) на Мохамед (и той видите ли притежавал роби). Лицемерието липсата на елементарно образование. на борците за социална правда е проблема.

Значи редскин е расистско, бляк матър...не е ? Нали и двете се базират на акцента на цвят като принадлежност!

Тъпичко... Нямам отношение към американския футбол, но на Red Skins логото много ми харесва. Ако и него махнат....

Ако някой се гордее, че е с червена кожа, какво да каже - със зелена съм ли? Нека има респект, нека забранят цвят кожа ако е, за да се унижи човека, но ако случаят не е такъв, защо да се обобщава?