17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След като изгледах клипа до край се сещам за един монолог на Джордж Карлин. Save Salla? Save the planet? The planet is fine, we are f....ed! Т.е. планетата си е добре, ние сме прецаканите. Всичко под Гърция няма да е годно за живеене след 60-70 години, ако продължаваме така, или??? В крайна сметка планетата си има механизми за балансиране на параметрите си. Как? Ами едно вирусче? Сега това беше просто съобщение. Бързия темп на покачване на температурите започва да размразява ледници, които ще освободят кой знае какво. И за да не звуча черногледо, най-вероятно нищо няма да стане в този аспект. Но, да речем, температурите си вдигнат с още 2 градуса. Какво толкоз? Ами какво толкоз! Достатъчно е Аира Калдера, Тоба или Йелоустоун да изригнат и температурата бързо-бързо ще се смъкне с 10 градуса целзий за 2 месеца. В Сахара ще карат ски, а Грета ще си изяде чорапите от яд! Цялото население на земята ще плати сметката за консуматорския начин на живот на запада. Но в живота много често става така - един пие, друг плаща!

"Достатъчно е Аира Калдера, Тоба или Йелоустоун да изригнат" 'Щото на Аира Калдера, Тоба или Йелоустоун им пука какво точно ги върши човечеството, затова ще изригнат за да затрият консуматорският начин на живот. Егати инженерните размисли...

Други се радват на затоплянето. Че се отварят морски коридор за кораби. Че стават по нормални условия за живот. Та дори голямата смъртност е при студа и предизвиква сърдечни проблеми. Има и твърдения, че затопляния и ледникови периоди са циклични за Земята и сега е естествено затопляне. Но вероятно е смес, с неясна тежест от хората и от природата.